Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!

Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!

Εικόνες: Blog 11ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης

Η αγάπη για τα αδέσποτα αλλά και για τα ζώα συντροφιάς είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργείται από μικρή ηλικία, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μεγαλώνει με σεβασμό απέναντι σε αυτά.

Το διδακτικό προσωπικό του 11ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης στη Δυτική Θεσσαλονίκη φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά αυτή την παράμετρο κι έτσι, ήδη από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, μέσα από πολλαπλές δραστηριότητες, φρόντισε να μεταφέρει στους μικρούς μαθητές σημαντικά μηνύματα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, μικρότερα και μεγαλύτερα. 

Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!  , φωτογραφία-1

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που τρέχουμε από την αρχή της χρονιάς έως και σήμερα. Βάζουμε σταδιακά τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία, να γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα αδέσποτα αλλά και με τα ζώα που μπορεί να έχουν στο σπίτι. Έχουμε κολλήσει αφίσες ευαισθητοποίησης και σε γειτονικά σχολεία και οι μαθητές μας το χαίρονται πολύ», αναφέρει στην Parallaxi η προϊστάμενη του 11ου Νηπιαγωγείου Σταυρούπολης, Έφη Γεροντίδου.\

Με τα βιωματικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν πως η υιοθεσία ενός ζώου δεν είναι απλό πράγμα, αλλά συνοδεύεται από υποχρεώσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η δίχως δυσάρεστες εκπλήξεις διαβίωσή του.

Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!  , φωτογραφία-2
Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!  , φωτογραφία-3

Μάλιστα, μέσα στον χρόνο προέκυψαν και δύο υιοθεσίες αδέσποτων ζώων που βρέθηκαν έξω από το σχολείο, χάρη στην καμπάνια που έτρεξαν οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους! Μια γάτα και ένα σκυλί κέρδισαν έτσι ένα ζεστό σπιτικό και ιδιοκτήτες που τα προσέχουν και τα αγαπούν. 

Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!  , φωτογραφία-4

Τα παιδιά, μεταξύ άλλων, δημιούργησαν δύο θεατρικά δρώμενα με θέμα τις καλές και τις κακές πρακτικές απέναντι στα ζώα, ενημερώθηκαν από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ” και συνεργάστηκαν στο ξεχωριστό τους «Κτηνιατρείο».

Ένα νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη «τρέχει» την καλύτερη καμπάνια για τα αδέσποτα!  , φωτογραφία-5

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που αξίζει συγχαρητήρια και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνο στους σχολικούς χώρους, αλλά και σε κάθε κοινότητα που υπάρχουν και μεγαλώνουν παιδιά.

*Το νηπιαγωγείο βρίσκεται στην οδό Ψαρρών 46, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. επικοινωνίας: 2310609096Πηγή:  parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια