Πολύχρωμοι ελέφαντες... στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (photos)

Πολύχρωμοι ελέφαντες... στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Γέμισε με ελέφαντες το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 6ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico». Μεγάλες κατασκευές με χρώματα και συνθήματα έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης, όπου θα παραμείνουν κατά την διάρκεια του φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων, αφιερωμένο στα παιδιά αλλά και όχι μόνο, στο οποίο θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, συνεργαζόμενοι με τοπικούς φορείς και οργανισμούς. Στόχος είναι να υλοποιήσουν ένα δημιουργικό πρόγραμμα, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη ψυχαγωγία, το οποίο θα εμπεριέχει μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια ρομποτικής, προγράμματα αθλητισμού, ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης και ένα σορό ακόμα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το «elephantastico» είναι ένα ενδιαφέρον «ταξίδι» προς το μαγικό κόσμος της τέχνης, των χρωμάτων, της κίνησης, της μουσικής, του λόγου και της εικόνας. Οδηγοί αυτής της διαδρομής είναι μια ομάδα δημιουργικών και ευχάριστων ανθρώπων, οι οποίοι ασχολούνται με το παιδί και με την τέχνη, έχοντας μοναδικό σκοπό να δώσουν, στους μικρούς μας φίλους, την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες όπου έχουν.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ γίνεται από το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 10 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 12 Μαΐου, με ελεύθερη είσοδο για όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σε πολλούς εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους της πόλης.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico» εδώ.

elefantes-thessaloniki-04.jpg
elefantes-thessaloniki-04.jpg
elefantes-thessaloniki-02.jpg
elefantes-thessaloniki-02.jpg
elefantes-thessaloniki-05.jpg
elefantes-thessaloniki-05.jpg

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια