Δωρεάν επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές λυκείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από τη ΔΕΗ

Δωρεάν επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές λυκείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας από τη ΔΕΗ

Υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε 100 μαθητές λυκείων των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας προσφέρει η ΔΕΗ ΑΕ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα, με ενημέρωση των μαθητών που προέρχονται από σχολεία του δήμου Κοζάνης και την Τετάρτη θα συνεχιστεί με εκείνους των λυκείων του δήμου Εορδαίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της επιχείρησης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Μετά την ενημέρωση, οι μαθητές για ένα τρίωρο θα χρειαστεί να απαντήσουν ηλεκτρονικά σε ερωτηματολόγια που θα τους κοινοποιηθούν και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του κάθε μαθητή με τον εξειδικευμένο σύμβουλό του προγράμματος, όπου θα υπάρξει ευρεία και αναλυτική συζήτηση για το αποτέλεσμα της έρευνας σε σχέση με το προφίλ του μαθητή.

Στην έρευνα επαγγελματικού προσανατολισμού συμμετέχουν μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και όπως δήλωσε ο διευθυντής εκπαίδευσης της ΔΕΗ, Δημήτρης Καρέλλης, «προσφέρεται από την επιχείρηση στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης». Επισήμανε ότι «η ΔΕΗ προσπαθεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της να είναι αρωγός της τοπικής κοινωνίας της περιοχής με την οποία έχει παράλληλη πορεία τα τελευταία εξήντα χρόνια».

Την ίδια ακριβώς υπηρεσία παρέχει δωρεάν η ΔΕΗ τα τελευταία 20 χρόνια στα παιδιά των εργαζομένων της και όπως εξήγησε ο Δημήτρης Καρέλλης «από στοιχεία που έχουμε συλλέξει, το πρόγραμμα συμβουλευτικής έχει επιτυχία λίγο πάνω από το 90% στον αριθμό των παιδιών που έλαβαν μέρος».

Η επιλογή του αναδόχου εταιρίας με τις υπηρεσίες εξειδικευμένων συμβούλων έγινε από την επιχείρηση με τη διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού όπου συμμετείχαν οι καλύτερες εταιρίες του ελλαδικού χώρου, που φέρουν όλα τα πιστοποιητικά επάρκειας και ποιότητας.

Αντίστοιχο πρόγραμμα συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού "έτρεξε" από τη ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, για τους μαθητές των λυκείων του Δήμου Φλώρινας και Αμυνταίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια