Θεσσαλονίκη: Επίδοξοι διαρρήκτες κρυφάκουγαν την συχνότητα της Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Επίδοξοι διαρρήκτες κρυφάκουγαν την συχνότητα της Αστυνομίας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την επεισοδιακή καταδίωξη, που σημειώθηκε χθες στην Καλαμαριά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο Έλληνες, ηλικίας 21 και 35 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

«Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Καλαμαριάς, βραδινές ώρες της 26-04-2019, δύο ημεδαποί, ηλικίας 21 και 35 ετών για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παράβασης του Νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη όπου επέβαιναν οι συλληφθέντες με συνεργούς τους, οι οποίοι όμως δε συμμορφώθηκαν με τις εντολές των αστυνομικών.

Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το όχημα προσέκρουσε σε πινακίδα σήμανσης και ακινητοποιήθηκε, ενώ προηγουμένως διαπιστώθηκε ότι απέρριψαν από το εσωτερικό του, φορητό ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητες που χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ., καθώς και άλλα αντικείμενα (λοστός, κατσαβίδι, γάντια, κουκούλα full face). Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψη των δύο  δραστών, ένας εξ αυτών αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να διαφύγει. Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι τόσο το όχημα όσο και μία πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε, είχαν αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο».

πηγή:thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια