Ροφήματα με ελληνικά βότανα από δύο φίλες στη Θεσσαλονίκη

Η καινοτομία της εταιρείας που "κέρδισε" το κοινό της 3ης Gourmet Exhibition

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Τα μίγματα ελληνικών βοτάνων της νεοσύστατης "Arritos" που δημιούργησαν δυο παιδικές φίλες στη Θεσσαλονίκη κέρδισαν το βραβείο καινοτομίας από το κοινό της 3ης Gourmet Exhibition που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, η Arritos Hellenic Herbs, που έκανε μάλιστα το "ντεμπούτο" της με τη συμμετοχή της στην συγκεκριμένη έκθεση, βραβεύθηκε για το μίγμα βοτάνων σε μονοδόσεις, η καινοτομία του οποίου είναι ότι το μίγμα περιέχεται σε χειροποίητα πουγκάκια φτιαγμένα από καθαρό βαμβάκι, πιστοποιημένο για τρόφιμα. 

Η καινοτόμα αυτή λύση βασίστηκε στον παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο οι γιαγιάδες μας φύλασσαν τα βότανα σε βαμβακερά υφάσματα και στην "τσαντίλα", ένα βαμβακερό ύφασμα με πολλαπλές χρήσεις κατά το παρελθόν, όπως μας εξηγεί η κ. Κυβέλη Παντελάκου.  

"Εμπνευστήκαμε από την παράδοση και φτιάξαμε ένα προϊόν πολύ σύγχρονο, που προσφέρει ευκολία καθώς είναι σε μονοδόσεις (μερίδες) για να μπορεί κανείς να πιει ένα τσάι χωρίς να κάνει όλη τη διαδικασία, ένα προϊόν ποιοτικό και δοσμένο με διαφορετικό τρόπο".

Το ταξίδι της Arritos ξεκίνησε όταν η κ. Παντελάκου που είναι Πληροφορικός, απολύθηκε από την δουλειά της και αποφάσισε ότι δεν ήθελε πλέον να ασχοληθεί με το αντικείμενο. Έτσι, μαζί με τη φίλη της κ. Βιβή Παναγιωτίδου που είναι Γεωπόνος, άρχισαν να συζητούν και να ψάχνουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν με τον σωστό τρόπο τα ελληνικά βότανα, ένα προϊόν που όπως λέει ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια. "Ψάχναμε ένα προϊόν ελληνικό, που να είναι και εξωστρεφές, ενώ στοχεύουμε αρκετά και στον τουριστικό τομέα". Κάπως έτσι, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια επιχείρηση που εμπνέεται από την παράδοση, όπως λένε.

Αυτήν τη στιγμή η Arritos έχει φτιάξει 5 γεύσεις ενώ συνολικά οι κωδικοί των προϊόντων είναι 8, καθώς κάποιες γεύσεις βγαίνουν σε δυο διαφορετικές συσκευασίες (συσκευασία με χύμα βότανα και συσκευασία σε μονοδόσεις).

Με δεδομένο ότι τους ενδιαφέρει η εξωστρέφεια, δίνουν έμφαση στις συσκευασίες τους, οι οποίες είναι και στα αγγλικά, ενώ υπάρχουν επίσης και κάποιες πληροφορίες σε κώδικα μπραιγ, που παραπέμπουν στο σάιτ τους που είναι προσβάσιμο.

"Στοχεύουμε στον τουρισμό γιατί πιστεύουμε πάρα πολύ στο ελληνικό βότανο σαν προϊόν. Έχουμε πολλά καταπληκτικά προϊόντα στην Ελλάδα, μέλι ελαιόλαδο κλπ. Ένα από αυτά είναι και τα βότανα. Θέλουμε να συμβάλουμε στο να μπει το ελληνικό βότανο στην γαστρονομική και τουριστική κουλτούρα. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε από την παράδοσή μας αλλά πρέπει μπει και στο σήμερα", μας λέει η κ. Παντελάκου.

Η φιλοσοφία

Δημιούργησαν τα μίγματα με κριτήριο τόσο τις ευεργετικές τους ιδιότητες όσο και τη γεύση και το ευχάριστο άρωμα. "Το ότι τα ελληνικά βότανα έχουν ευεργετικές είναι γνωστό. Υπάρχουν πολλά βότανα που είναι πολύ ευεργετικά αλλά δεν είναι ευχάριστα. Εμείς θέλαμε να κάνουμε τα ροφήματά μας έτσι ώστε να είναι και ευχάριστα να τα πίνει κανείς", λέει η κ. Παντελάκου και εξηγεί ότι το μάρκετινγκ της εταιρείας τους είναι στοχευμένο περισσότερο στην εμπειρία του ροφήματος, παρότι υπάρχουν και οι ευεργετικές ιδιότητες, γιατί θέλουμε να ξεπεραστεί η λογική ότι θα πιω ένα βότανο γιατί είμαι άρρωστος, γιατί έχω κάποιο πρόβλημα. Ναι, φυσικά και θα πιω ένα βότανο επειδή θα μου κάνει καλό αλλά θα το πιω και επειδή είναι ευχάριστο και θέλω απλά να το απολαύσω".

Εξάλλου αυτό φανερώνει και το όνομα της επιχείρησης. "Άρρητος γνώση είναι με άλλα λόγια η εμπειρία.Ουσιαστικά κάτι που δεν μεταφέρεται με λόγια, που πρέπει να το βιώσεις, να το μυρίσεις, να το ζήσεις, να το αισθανθείς για να το καταλάβεις. Αυτό θέλουμε να περάσουμε μέσα από τα μίγματά μας για αυτό και πίσω από τις συσκευασίες σε κάθε γεύση περιγράφεται και μια εμπειρία από την οποία είναι εμπνευσμένο και το μίγμα", επισημαίνει η ίδια.

Σε αυτή τη φάση, οι εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με καταστήματα όπως ντελικατέσεν και παντοπωλεία αλλά και ξενοδοχεία για να βγάλουν το προϊόν τους στην αγορά. Τα σημεία πώλησης θα μπορεί κανείς να τα βρίσκει στο site τους.

Η έδρα της επιχείρησης είναι στη Θεσσαλονίκη όπου γίνεται και η συσκευασία σε δικό τους χώρο, πιστοποιημένο με ISO 22000.

Τα βότανα προέρχονται από όλη την Ελλάδα μέσα από συνεργασίες με παραγωγούς που επιλέγονται με κριτήρια ποιότητας γεύσης και αρώματος.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις
Log in ,
to rate and recommend

Σχόλια

Διάφορα
Στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το ψηφιακό δίπλωμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Σερρών, Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής, μιλώντας στο Mega. powered by Rubicon Project Για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε: «Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα όπου θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα. Μιλάμε για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού». Επισήμανε όμω...
Κοινωνία
Το πρώτο Flea Market του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Μια υπαίθρια αγορά (Flea Market), φτιαγμένη με μεράκι από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να στηθεί στο campus του ΑΠΘ, δίνοντας ζωή σε αντικείμενα που δημιουργούν οι φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου. Οι Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και ιδιαίτερα ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ στηρίζουν οικονομικά και ηθικά μία πολύ ενδιαφέρουσα πρω...
Υγεία
Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας θέτουν σε πιλοτική εφαρμογή το πρόγραμμα «μίας στάσης» για την ψηφιακή δήλωση των γεννήσεων των παιδιών. powered by Rubicon Project Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» τα 13 πρώτα μαιευτήρια στα οποία θα εφαρμοστεί το μέτρο της ψηφιακής δήλωσης των παιδιών είναι: Νοσοκομείο «Βενιζέλειο - Πανάνειο» Ηρακλείου Κρήτης Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς Πανεπι...
Διάφορα
Αλλάζει από την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα, την Πέμπτη. Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό μέχρι και την Κυριακή: Τετάρτη 19-02-2020 Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν. Από το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα...
Κοινωνία
Σοκ προκαλεί το πόρισμα του ιατροδικαστή για το μόλις 11 μηνών βρέφος που πέθανε αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων» την Κυριακή. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την ιατροδικαστική εξέταση, το μωρό είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Το μωρό, σύμφωνα με πήγες από το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», διακομίστηκε στις 10 το πρωί της Κυριακής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ήταν χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, αλλά χωρίς αποτέλεσ...
Διάφορα
Ημέρα απεργίας αύριο Τρίτη (18/2), ωστόσο, στη Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιηθούν κανονικά καθώς οι εργαζόμενοι του Οργανισμού δεν συμμετέχουν στην απεργία. Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΟΑΣΘ, κ. Δημήτρης Τσερμενίδης, επιβεβαίωσε στο TyposThes πως αύριο δεν θα απεργήσουν και έτσι η πόλη θα έχει κανονικά λεωφορεία στους δρόμους. Σημειώνεται πως για αύριο το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10:30 ενάντια...
Πολιτική
Απαντήσεις σχετικά με την ακύρωση της μεγάλης αποκριάτικης παρέλασης που θα πραγματοποιούνταν στη Θεσσαλονίκη έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. “Αναφορικά με το καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη, δεν θέλαμε να βγάλουμε κάτι το οποίο δεν θα είχε την ποιότητα και το αποτέλεσμα που θέλαμε. Από τη στιγμή που ο ιδιώτης που το είχε αναλάβει δήλωσε ότι δεν μπορεί να το φέρει σε πέρας το αναβάλαμε ώστε να μην έχουμε μία ταλαιπωρία στην πόλη” δήλωσε ο δήμ...
Πολιτική
«Παγώνουν» οι διαδικασίες για την επίταξη των εκτάσεων στα πέντε νησιά του Αιγαίου, όπου θα γίνουν νέες κλειστές δομές για πρόσφυγες και μετανάστες όπως αποκάλυψε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης. Όπως είπε, αυτό θα γίνει για να διευκολυνθεί η διαδικασία επανέναρξης του διαλόγου με την τοπική αυτοδιοίκηση στα πέντε νησιά και να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Ο υπουργός είπε στην ΕΡΤ ότι η επίταξη δεν είναι τίποτε άλλο από μια αναγκαστική ενοικίαση των σ...
Διάφορα
Με μια δυσάρεστη είδηση άρχισε η μέρα στα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο Arena FM 89.4 ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του. Ειδικότερα, ο αθλητικός ραδιοφωνικός σταθμός ArenaFM 89,4 σταμάτησε να εκπέμπει στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, καθώς από το πρωί της Δευτέρας (17/9) παίζει μόνο μουσική και ο ιδιοκτήτης του σταθμού Δημήτρης Παπαιωάννου ενημέρωσε για την απόφασή του να σταματήσει τη λειτουργία του. Στο μήνυμα του ο ιδιοκτήτης...