ΑΑΔΕ: Ψάχνει λύση μετά το σάλο για το πρόστιμο των 2.600 ευρώ στην γιαγιά με τα «τερλίκια»

ΑΑΔΕ: Ψάχνει λύση μετά το σάλο για το πρόστιμο των 2.600 ευρώ στην γιαγιά με τα «τερλίκια»

Για το θέμα της 90χρονης η οποία πωλούσε πλεχτές κάλτσες στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας.

Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας.

Η φτωχή γυναίκα είχε πιαστεί να πουλάει τερλίκια και συνελήφθη στις 21 Μαρτίου του 2019. Μάλιστα, η υπόθεσή της είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Η ίδια η υφυπουργός προστασίας του πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, είχε δηλώσει ότι το υπουργείο θα αναλάβει να πληρώσει το πρόστιμο των 200 ευρώ, που είχε «κοπεί» στην 90χρονη γιαγιά από τους αστυνομικούς.

Ο Γολγοθάς όμως της ηλικιωμένης δεν τελείωσε εκεί. Μετά τους αστυνομικούς ήρθαν οι… εφοριακοί! Η ΑΑΔΕ ζητάει από την 90χρονη 2.600 ευρώ, γιατί… δεν είχε ταμειακή μηχανή!

«Ευχαριστώ για το πασχαλινό δώρο που μου κάνετε», ήταν η απάντηση της ηλικιωμένης στους αρμοδίους, μέσω του δικηγόρου της.

«Είμαι 90 χρονών και ελπίζω ότι θα βρείτε να κατάσχετε τα 2.600 ευρώπου μου καταλογίσατε αστραπιαία, από τα έξοδα της κηδείας μου ή κατάσχοντας το φέρετρό μου».

Και δεν της έφταναν όλα αυτά, η 90χρονη γιαγιά έπεσε και θύμα κλοπής την Τρίτη (23/04)! Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σε βάρος της έγινε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όταν μία 33χρονη άρπαξε από την ηλικιωμένη χρυσή αλυσίδα με το σταυρό της.

Η 33χρονη δράστης είχε και δύο συνεργούς -μία γυναίκα και έναν άνδρα- που την περίμεναν σε αυτοκίνητο. Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν από την Αστυνομία, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: newsbomb.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια