Μακελειό στη Σρι Λάνκα: 138 νεκροί από βόμβες σε εκκλησίες στο Πάσχα

Μακελειό στη Σρι Λάνκα: 138 νεκροί από βόμβες σε εκκλησίες στο Πάσχα

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού. Βόμβες και σε ξενοδοχεία.

Πολλαπλές εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα σήμερα, Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 138 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Παρότι ο επίσημος αριθμός νεκρών είναι 138, εκφράζονται φόβοι ότι ο τραγικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς τουλάχιστον σε 400 υπολογίζονται οι τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία.

Συνολικά έγιναν 6 εκρήξεις, σε 3 εκκλησίες και σε 3 πολυτελή ξενοδοχεία, το ένα από αυτά κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας. Από την έκρηξη στον πρώτο ναό τραυματίστηκαν τουλάχιστον 160 άνθρωποι. Επίσης, τρεις εκρήξεις έγιναν σε πολυτελή ξενοδοχεία, στο Κολόμπο.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο προκειμένου να συντονιστούν οι επιχειρήσεις αντιμετώπισης της κατάστασης. Μόλις το 6% του πληθυσμού στη Σρι Λάνκα είναι Καθολικοί Χριστιανοί, με την πλειοψηφία να είναι βουδιστές.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια