Ηχοπετάσματα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Ηχοπετάσματα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης που προέρχεται από τον κυκλοφοριακό θόρυβο σε δυο οδικά τμήματα, με την τοποθέτηση προστατευτικών αντιθορυβικών πετασμάτων, προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης εξουσιοδότησε σήμερα τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης της σχετικής πράξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη έχουν συνταχθεί ειδικές ακουστικές μελέτες για το τμήμα της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού από τον κόμβο Κ10 έως τον κόμβο Κ12 όπου προτείνεται η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε συγκεκριμένες θέσεις και για το τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανίων από τον κόμβο της οδού Βούλγαρη έως τον κόμβο Κ12, με αντίστοιχες προτάσεις. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων προχώρησε στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και προπαρασκευαστικών ενεργειών, προκειμένου να είναι έτοιμη για τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου της τοποθέτησης ηχοπετασμάτων.

Η υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων αναμένεται να βελτιώσει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των αντίστοιχων περιοχών, ενώ σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα προωθηθούν αντίστοιχες παρεμβάσεις και στη δυτική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της εξυγίανσης και αποκατάστασης του υπεδάφους και του υπόγειου νερού στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια