Αλλάζει η εικόνα της κεντρικής πλατείας στην Μηχανιωνα

Αλλάζει η εικόνα της κεντρικής πλατείας στην Μηχανιωνα

Χρηματοδότηση 381.000,00 ευρώ εξασφαλίστηκε για τη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Μηχανιώνα, μετά την οριστική ένταξη για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο, με την υπ’ αριθμ. 154.3.2/2019 απόφαση του Δ.Σ. του.

Σε ό,τι αφορά στηνανάπλαση της πλατείας Ν. Μηχανιώνας,  στόχος είναι να αναδειχθεί σε ισχυρό πόλο συγκέντρωσης κατοίκων και επισκεπτών και ζωτικό κομμάτι της αστικής και κοινωνικής δραστηριότητας του τόπου, αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού σε ανακοίνωση του.  Με τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις να ακολουθούν τις αρχές του βιοκλιματικούσχεδιασμού επιδιώκεται η βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης, προκειμένου να ενθαρρύνεται η αξιοποίηση του κοινόχρηστου χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια τουέτους, αποτελώντας δείγμα βιώσιμηςβιοκλιματικής αστικής αρχιτεκτονικής υπαίθριου χώρου. Τα στοιχεία του νερού και του πρασίνουαναδεικνύονται, με το υφιστάμενο φυσικό πράσινο της πλατείας να διατηρείται και να ενισχύεται με νέες φυτεύσεις, ενώ με τη χρήση νέων, σύγχρονων,βιοκλιματικών υλικών με σημαντικές ψυχρές ιδιότητες βελτιώνεται το μικροκλίμα της περιοχής.

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια