Οι ανθοεκθέσεις στη Θεσσαλονίκη που γεμίζουν χρώμα την πόλη!

Οι ανθοεκθέσεις στη Θεσσαλονίκη που γεμίζουν χρώμα την πόλη!

Οι ανθοεκθέσεις είναι για τους περισσότερους ένα ανάλαφρο διάλειμμα από την απαιτητική καθημερινότητα και το μεγάλο άγχος της δουλειάς. Η Θεσσαλονίκη σου προσφέρει και αυτόν τον χρόνο ανθοκομικές εκθέσεις με πανέμορφα λουλούδια, “χρυσαφένιους” κήπους και αρώματα.

24η Ανθοέκθεση στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου 

Με πρωταγωνιστές εκατοντάδες πολύχρωμα είδη λουλουδιών, αρωματικών φυτών και δέντρων άνοιξε και φέτος η αυλαία της «24ης Ανθοέκθεσης» που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και ο Συνεταιρισμός Ανθοπαραγωγών Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα ήδη από τις 13 Απριλίου και μέχρι την Κυριακή 21 του μήνα να θαυμάσουν μια μεγάλη ποικιλία αρωματικών φυτών και να διαλέξουν όποια φυτά επιθυμούν για τους κήπους, τις γλάστρες και τα μπαλκόνια τους. Ο χώρος της ανθοέκθεσης βρίσκεται δίπλα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου (Γοργοποτάμου με Ολυμπιάδος γωνία).

*Οι ώρες λειτουργίας της ανθοέκθεσης είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. – 10 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ.- 10 μ.μ.

32η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Από τις 30 Απριλίου έως τις 17 Μαΐου 2019 θα είναι ανοιχτές οι πύλες της 32ης Ανθοκομικής Έκθεσης Καλαμαριάς, την οποία θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι λάτρεις της ανθοκομικής και των λουλουδιών.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην πιο ιστορική Έκθεση με βάση τα λουλούδια, βλέποντας πάνω από 50 εκθέτες. Παράλληλα η έκθεση θα συνοδεύεται από πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν παραδοσιακά χορευτικά σχήματα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, την ημέρα την Πρωτομαγιάς θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα. Η ανθοέκθεση λαμβάνει χώρα στην Πλαζ Αρετσούς.

*Έναρξη: Τετάρτη 30 Απριλίου: 19:00 μ.μ. Διάρκεια μέχρι 17 Μαΐου. To ωράριο της έκθεσης είναι: καθημερινές: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:30, Σαββατοκύριακα και Πρωτομαγιά: 10:00 – 22:00.

34η Ανθοέκθεση στη ΔΕΘ

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει για ακόμη μία φορά την Ανθοέκθεση των Ανθοκομικών Συνεταιρισμών Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Νήσων. Θα υπάρχουν περίπου 20 εκθέτες στον χώρο με μία μεγάλη γκάμα όπως μεσογειακά, αρωματικά και παράξενα είδη φυτών, ενώ θα παρέχονται και συμβουλές στο κοινό από τους επαγγελματίες του είδους.

*Από την 1η Μαΐου μέχρι τις 12 του ίδιου μήνα. Ωράριο: καθημερινά 10:00 με 21:00, είσοδος ελεύθερη (δωρεάν πάρκινγκ).

5η Ανθοέκθεση 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Πανοράματος

Η άνοιξη μπήκε και οι Αεροπρόσκοποι Πανοράματος διοργανώνουν από τις 19 Απριλίου μέχρι και τις 21 του μήνα την 5η Ανθοέκθεση στην Βιβλιοθήκη Πανοράματος (Παλιό Δημαρχείο) με αρώματα και χρώματα που θα σας ταξιδέψουν.

Ώρες λειτουργίας : Παρασκευή 19/04 από τις 17:00 και Κυριακή 21/04 έως τις 18:00 συνεχόμενα. 

12η Ανθοκομική Έκθεση Πυλαίας – Χορτιάτη

Η Ανθοκομική έκθεση Πυλαίας –  Χορτιάτη είναι ανοιχτή το τελευταίο διάστημα και θα παραμείνει μέχρι τις 24 του μήνα. Θα τη βρείτε δίπλα από το ΚΑΠΗ Μαλακοπής του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και πιο συγκεριμένα στην οδό Τσάμη Λάζαρου 47. Η επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί και με μία εξόρμηση στα όμορφα μέρη του Χορτιάτη και στο καταπράσινο τοπίο του.

*Μέχρι τη Δευτέρα 24 Απριλίου


Πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια