Πλεύση ελπίδας ενάντια στον καρκίνο του μαστού στην Θεσσαλονίκη

Πλεύση ελπίδας ενάντια στον καρκίνο του μαστού στην Θεσσαλονίκη

cover fb pink3282Με σύνθημα«Διαδρομή Αγάπης, Πλεύση Ζωής»  ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά την εκδήλωση «Sail For Pink» στις 12 Μαΐου, που συμπίπτει μάλιστα με την ημέρα της Μητέρας. 

Θεσμός πλέον για την πόλη της Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση Sail For Pink στοχεύει στην ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του Μαστού.  “Θέλουμε να γίνειγνωστό ότι ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί νωρίς, σε πρώιμο στάδιο, είναι σχεδόν 100% ιάσιμος. Ελάτε να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης, ελάτε να βάψουμε ροζ την Θεσσαλονίκη, περνώντας αυτό το πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες” τόνισε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Κούλα Δερεκενάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης 

Ιστιοφόρα θα πλέουν στον Θερμαϊκό ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί πορεία από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής. Στο άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Θεαγενείου, όπου, οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις. “Όλες μας οι δράσεις κορυφώνονται στο Sail for Pink, προσπαθούμε με ένα τρόπο ψυχαγωγικό σε εισαγωγικά, να περάσουμε το μήνυμα ότι η γυναίκες που νοσούν δεν είναι μόνες τους, και ταυτόχρονα να περάσουμε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί για τον καρκίνο του μαστού” ανέφερε η Δέσποινα Πάρτσια, Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη για το Sail For Pink.

Η ιδέα για αυτή την δράση είναι εμπνευσμένη από την παραλία της Θεσσαλονίκης. Η εκστρατεία συνδυάζει την ιστιοπλοΐα, με την συμμετοχή όλων των ναυτοθλητικών σωματείων της πόλης, και την πορεία ελπίδας. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, πως την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η δράση, έπλευσαν περίπου 20 σκάφη και 500 άτομα βρισκόταν στην στεριά. Έξι χρόνια αργότερα, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 21.000, παράλληλα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη στον Θερμαϊκό ήταν πάνω από 70, ενώ στην δράση συμμετέχουν και τα 10 ναυταθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης,

Με τα έσοδα που συγκεντρώνονται από το Sail For Pink, γίνεται κλινική εξέταση μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες, όλα τα προγράμματα που αφορούν την έγκαιρη διάγνωση και το πρόγραμμα της ψυχοκοινωνικής στήριξης μελών, καθώς πραγματοποιούνται και δέκα προγράμματα κλινικής απασχόλησης μελών, από γίογκα, παραδοσιακούς χορούς, θεατρικό εργαστήριο, δηλαδή παράλληλοι τρόποι για να στηριχθεί η γυναίκα που νοσεί.

Εγγραφές στο sitewww.sailforpink.gr ή στα γραφεία του συλλόγου “Άλμα Ζωής” (2310285181). Η συμμετοχή κοστίζει 6 € . 

Λίγα λόγια για το ‘Αλμα Ζωής  

 Το Άλμα Ζωής στην Θεσσαλονίκη ιδρύθηκε το 2008 από 20 γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, με κάτι κοινό να τις συνδέει, τον καρκίνο του μαστού. Η ίδρυση του συλόγου έγινε πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Άλμα Ζωής που εδρεύει στην Αθήνα,  σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του συλλόγου στην περιφέρεια, έτσι ώστε να επωφεληθούν των προγραμμάτων του ακόμα περισσότερες γυναίκες.Οι δύο βασικοί λόγοι ίδρυσης είναι αφενώς η ψυχοκοινωνική στήριξη της γυναίκα που νοσεί και της οικογένειά της, από επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευμένες εθελόντριες, που προσφέρουν οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται μια γυναίκα που έχει βιώσει ή βιώνει τον καρκίνο του μαστού, και αφετέρου, η διάδοση της έγκαιρης πρόληψης. 
Το Άλμα Ζωής προσφέρει δωρεάν ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία στα γραφεία του συλλόγου, οργανωμένη αλληλοβοήθεια, δηλαδή γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού στηρίζουν γυναίκες που νοσούν. Όσον αφορά την διάδοση της έγκαιρης πρόληψης, πραγματοποιούνται επιστημονικές ομιλίες σε φορείς, δήμους, σχολεία, επιστημονικά κέντρα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται μια φορά τον χρόνο  δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστες γυναίκες, δωρεάν μαστογραφία και κλινικός έλεγχος,  καθώς και δωρεάν μαστογραφίες κάθε μήνα σε γυναίκες που τις έχουν ανάγκη. Τέλος, ο σύλλογος αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τις γυναίκες που νοσούν στο να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια