Μουσείο ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου θέλει να ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη η Νοτοπούλου

Τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού της «Θεσσαλονίκη Μαζί» για τον Πολιτισμό, ανακοίνωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τίτλο: «Ανοικτός διάλογος για τον Πολιτισμό».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν και θα τεθούν σε διαβούλευση οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για τον Πολιτισμό.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ακόμα η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και οργανώσεων.

H κ. Νοτοπούλου προτείνει μεταξύ άλλων δημιουργία μουσείων και κέντρων διαλόγων, ανάδειξη μνημείων της πόλης, αναδιάρθρωση των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, μία σειρά από φεστιβάλ αλλά και αλλαγές στα Δημήτρια για την καλύτερη αξιοποίησης και λειτουργία τους.

Αναλυτικά οι προτάσεις της κ. Νοτοπούλου και του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Μουσεία – Αρχεία – Κέντρα διαλόγου

-Σχεδιάζουμε «Αρχείο Πολιτισμικής Ιστορίας» της Θεσσαλονίκης, με έμφαση στον 19ο και 20ο αιώνα, σε συνεργασία και διασύνδεση με τα υφιστάμενα θεματικά μουσεία. Αναδεικνύουμε την ιστορία χωρίς να είμαστε φοβικοί και φωτίζουμε πολιτισμικές πτυχές που είχαν αποσιωπηθεί γιατί δεν ταίριαζαν στο κυρίαρχο αφήγημα.

-Στηρίζουμε το σχεδιαζόμενο «Μουσείο Ολοκαυτώματος» και συμβάλλουμε στη συλλογή των ταφικών επιγραφών του καταστραφέντος Ισραηλιτικού Νεκροταφείου.

-Προγραμματίζουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου για τον Οθωμανικό και Ισλαμικό Πολιτισμό». Προωθούμε τη γνωριμία του κοινού της πόλης με τα εικαστικά, αρχιτεκτονικά και μουσικά γνωρίσματα της περιόδου.

-Ιδρύουμε «Μουσείο – Κέντρο διαλόγου ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου», σε συνεργασία με τις σχετικές συλλογικότητες της πόλης.

-Δημιουργούμε «Αρχείο Γυναικείων Κινημάτων» για τους αγώνες των γυναικών για ισότητα και δημοκρατία.

-Σχεδιάζουμε «Μουσείο Εθνικής και Αντιδικτατορικής Αντίστασης» σε κτίριο ιστορικών συμβολισμών (π.χ. στην οδό Φιλίππου - Χριστόπουλου – Δελμούζου).

-Προωθούμε την ίδρυση «Μουσείου Βιομηχανικής Κληρονομιάς» (κλωστοϋφαντουργίας, κατεργασίας δέρματος, αργυροχρυσοχοΐας, δομικών και μηχανολογικών κατασκευών).

-Καθιερώνουμε τη μηνιαία «Ημέρα Μουσείου», με τη συμμετοχή επιστημόνων και καλλιτεχνών της πόλης.

Αρχιτεκτονική και Βιομηχανική Κληρονομιά

-Ο Δήμος διεκδικεί την ουσιαστική συμμετοχή του στα όργανα γνωμοδότησης του ΥΠΠΟΑ, για θέματα επανάχρησης των μνημείων.

-Σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ συμβάλουμε στην αποκατάσταση και επανάχρηση για πολιτιστικές δράσεις του Πασά Χαμάμ (αργότερα λουτρά Φοίνιξ) στις οδούς Πηνειού – Κάλβου - Π. Καρατζά, καθώς και του Γιαχουντί Χαμάμ στην οδό Κομνηνών.

-Τα δημόσια κοσμικά μνημεία της Οθωμανικής και νέας Ελληνικής εποχής αξιοποιούνται με τη συνεργασία της αρμόδιας Εφορείας/Υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ (εκθέσεις και διαλέξεις για την αλληλογνωριμία των εθνών).

-Επικαιροποιούμε το ενδιαφέρον του Δήμου για επανάχρηση των βιομηχανικών κτηρίων της Οθωμανικής περιόδου: το συγκρότημα της Εταιρείας Τροχιοδρόμων και Ηλεκτροφωτισμού (από το 2013 στην αρμοδιότητα του Δήμου), διατηρητέα κτίρια στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, το Ζυθοποιείο ΦΙΞ, τα διατηρητέα βυρσοδεψία αδελφών Νούσια, το συγκρότημα ΥΦΑΝΕΤ, τα κεραμεία Αλατίνη, την περιοχή των Μύλων Αλατίνη.

-Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την προστασία και ανάδειξη των αρχιτεκτονικά σημαντικών κτηρίων που κατασκευάστηκαν μετά το 1950, σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

-Αναζητούμε πηγές χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των όψεων των κενών νέοκλασικών κτιρίων και παροχή κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανάχρησή τους.

Δημόσιος χώρος

-Προωθούμε την αξιοποίηση του κτιριακού δυναμικού του Παπάφειου για την στέγαση ενός σύγχρονου Καλλιτεχνικού Σχολείου. Ένα ιστορικό κτίριο αποκτά νέο χαρακτήρα, αποκτά και πάλι ζωή και θα είναι ένα από τα στολίδια της Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής παιδείας των νέων της πόλης.

-Υποστηρίζουμε διαδημοτική χρήση πρώην στρατοπέδων Κόδρα και Παύλου Μελά για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

-Ιδρύουμε «Δημοτικό Εργαστήριο Γλυπτικής». Δημιουργούμε πάρκο–εκθετήριο υπαίθριας γλυπτικής και «εγκαταστάσεων» (installation art).

-Όλες οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο θα γίνονται μόνο μετά από διαγωνισμό.

-Συνεχίζουμε την τοποθέτηση «Δεικτών Μνήμης» για την ανάδειξη σημαντικών κτιρίων και μνημείων της πόλης.

-Προωθούμε πρόγραμμα «υιοθέτησης δημόσιου χώρου» με τη συμμετοχή των σχολείων, για την προστασία μνημείων, πάρκων, Δεικτών Μνήμης, σημάνσεων των οδών κ.ά.

-Στηρίζουμε - διευρύνουμε υφιστάμενους και θεσπίζουμε νέους θεματικούς περιπάτους στην πόλη.

Παρεμβάσεις ανάδειξης των μνημείων

-Συμβάλουμε στην ανάδειξη του αναταγμένου εικαζόμενου ναού της Αφροδίτης/Αυτοκρατορικό σύνναο στην πλατεία Αντιγονιδών με αναβάθμιση της πλατείας και των παρακείμενων οδών.

-Αξιοποιούμε τα αρχαιολογικά ευρήματα στην πόλη, σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, ώστε να παραμένουν ορατά (με περίφραξη, επικάλυψη υαλοπίνακα και άλλες μεθόδους).

-Δημιουργούμε δίκτυο υπόγειων αρχαιοτήτων, με αξιοποίηση και των πρόσφατων ευρημάτων των ανασκαφών του μετρό.

-Φωταγωγούμε τα σημαντικά αρχιτεκτονικά κτήρια και τα μνημεία μας, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Δημοτικά ΜΜΕ (TV 100, FM 100)

-Αναδιαρθρώνουμε τα δημοτικά μέσα ενημέρωσης, ώστε να υπάρξει πολυφωνία.

-Προωθούμε τη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού και την ενημέρωση για τις βασικές αρχές δημοκρατίας των διεθνών οργανώσεων των δημοσιογράφων.

-Δημιουργούμε Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου αποτελούμενο από κατοίκους της πόλης και εκπροσώπους συλλογικοτήτων.

-Δημιουργούμε Ανοιχτή Ζώνη προγράμματος, όπου οι συλλογικότητες της πόλης θα δημιουργούν τις δικές τους εκπομπές, με τη βοήθεια των δημοσιογράφων του σταθμού.

-Δημιουργούμε ξενόγλωσσες εκπομπές προσανατολισμένες στα ενδιαφέροντα των -μεταναστών, των προσφύγων και άλλων αλλοδαπών.

-Στηρίζουμε τη «Ημέρα του Καλλιτέχνη» με εκπομπή στην οποία καλλιτέχνες απ’ όλα τα μέσα έκφρασης μιλούν για το έργο τους.

-Υποχρεωτικός υποτιτλισμός σε όλα τα προγράμματα της δημοτικής τηλεόρασης.

Εκπαίδευση και Πολιτισμός

-Αναβάθμιση των βιβλιοθηκών ώστε να ανταποκριθούν σε γενικότερες ή ειδικότερες ανάγκες της κοινωνίας (ζητήματα ανεργίας νέων, εκπόνηση προγραμμάτων για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες).

-Σύνδεση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την Εθνική Βιβλιοθήκη και με τις βιβλιοθήκες πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

-Ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, π.χ. σεμινάρια εκμάθησης ενηλίκων, ενημερωτικές διαλέξεις για κοινωνικά ζητήματα.

-Δημιουργία και υποστήριξη ομάδων προφορικής ιστορίας στις γειτονιές της πόλης. Αρχείο αφηγήσεων ζωής σε τοπικό επίπεδο. Αναδύονται νέες μικρές κοινότητες μέσα από μία συλλογική, παραγωγική δραστηριότητα σε επίπεδο μνήμης ενώ διατηρείται ζωντανή η επαφή με το παρελθόν.

-Στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου διευρύνουμε το ακαδημαϊκό πρόγραμμα για τον Ελληνικό πολιτισμό και εντάσσουμε στο πρόγραμμα διαλέξεις για τους πολιτισμούς των άλλων χωρών.

Προώθηση και καλλιέργεια της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας:

-Δημιουργούμε χώρους πολιτισμού στις κοινότητες (π.χ. η Β’ Κοινότητα αποτελεί ακραίο παράδειγμα έλλειψης χώρου πολιτισμού).

-Συνεργαζόμαστε με τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος για κοινές καλλιτεχνικές δράσεις. Συνδεόμαστε με άλλους δήμους της χώρας και του εξωτερικού.

-Δημιουργούμε Δημοτική Κάρτα Πολιτισμού σε συνεργασία με τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και τη συνεργασία φορέων ιδιωτικού δικαίου.

-Οργανώνουμε καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και όλους τους κατοίκους του Δήμου, σε όλες τις δημοτικές Κοινότητες με προτεραιότητα στις περιοχές με χαμηλά εισοδήματα.

-Αξιοποιούμε τους δημοτικούς χώρους για τη φιλοξενία εκθέσεων μεμονωμένων καλλιτεχνών και ομάδων.

-Συνδέουμε τα πολιτιστικά προγράμματα με τα σχολεία.

Σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή

-Δημιουργία hub νέων καλλιτεχνών στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της στοάς του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  με στόχο την στήριξη και προβολή νέων καλλιτεχνών και δημιουργών.

-Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη στέγαση του MoMus και τη δικτύωση της πόλης με το UNESCO Creative Cities Network.

-Δημιουργούμε μητρώο καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης, και διαδικτυακό τόπο όπου θα αναρτώνται οι καλλιτεχνικοί διαγωνισμοί (κρατικοί και μη), φεστιβάλ, προσκλήσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Δημιουργείται «Γραφείο Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Καλλιτεχνικής Παραγωγής», για την προώθησή της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

-Προτείνουμε τη δημιουργία εργαστηρίων καλλιτεχνών που θα παρέχονται σε καλλιτεχνικές ομάδες με συμβολικό κόστος. Τα εργαστήρια γλυπτικής, κεραμικής, χαρακτικής θα εξοπλίζονται κατάλληλα. Βιοτεχνικοί και βιομηχανικοί χώροι μπορούν να αξιοποιηθούν γι΄ αυτόν τον σκοπό.

-Ενδυναμώνουμε και στελεχώνουμε επαρκώς τη δημοτική Thessaloniki Film Commision, σε συνεργασία με το νέο Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με αντίστοιχα γραφεία στο εξωτερικό, για την στήριξη των κινηματογραφικών παραγωγών της πόλης, αλλά και παραγωγών από άλλες περιοχές.

-Δημιουργούμε Στέγη Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Πειραματικής Δημιουργίας, που θα αφορά όλες τις μορφές τέχνης, όπου θα διεξάγονται ημερίδες, εργαστήρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις πρωτότυπων και πρωτοποριακών έργων τέχνης, εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις κ. ά με σκοπό την προώθηση της πειραματικής και της καινοτόμου σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

-Δημιουργία νέων θεατρικών εργαστηρίων στις κοινότητες του Δήμου.

-Δημιουργία πολιτιστικών εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, σύγχρονων και παραδοσιακών χορών σε όλες τις κοινότητες του Δήμου και σε Κ.Α.Π.Η.

-Ενισχύουμε οικονομικά καινοτόμες, σύγχρονες προκειμένου να αναδείξουν το έργο τους.

-Μελετούμε τη δημιουργία Δημοτικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης.

-Διαθέτουμε, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, επαγγελματικές θεατρικές σκηνές σε «άστεγες» θεατρικές ομάδες.

Τα Δημήτρια - Το φεστιβάλ της πόλης

-Βελτιώνουμε το θεσμικό πλαίσιο των Δημητρίων, ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, πιο ανοιχτό και πιο λειτουργικό.

-Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ επιλέγεται με ανοιχτό διαγωνισμό.

-Εξασφαλίζουμε την αυτονομία του θεσμού και την απεξάρτηση του ιδεολογικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου του από το Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ελέγχει οικονομικά και θα ψηφίζει τον προϋπολογισμό του θεσμού.

-Κατοχυρώνουμε στον οργανισμό λειτουργίας του Δήμου την μέριμνα για την προώθηση καλλιτεχνών της πόλης. Προγραμματίζουμε ετήσια χορηγία, μετά από τεκμηριωμένη αξιολόγηση, σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης. Η σύνθεση της επιτροπής αξιολόγησης θα αλλάζει κάθε χρόνο.

-Εγγυόμαστε τα εργασιακά και πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Φεστιβάλ

-Θεσμοθετούμε στις κοινότητες μικρο-φεστιβάλ (χορού, εικαστικών τεχνών, μουσικής, εικαστικών εγκαταστάσεων, art - design, video-art). Φεστιβάλ Νεολαίας στην Τούμπα.

-Δημιουργούμε νέους εναλλακτικούς χώρους τέχνης (π.χ. με ενοικίαση χώρων στην οδό Βαλαωρίτου). Οι ήδη υπάρχοντες χώροι του δήμου πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αξιοποιηθούν καλύτερα (Άνετον, Labattoir κ.ά).

-Συστήνουμε «Συνεργασίες με το ΑΠΘ» και το δυναμικό των φοιτητών, των διδασκόντων και των εργαζόμενων για δραστηριότητες πολιτισμού και υψηλής τεχνογνωσίας.

-Οργανώνουμε ετήσιο «Διεθνές Φεστιβάλ Παραλίας» με υπαίθρια θεάματα στο μήκος του παραλιακού μετώπου, με τη συμμετοχή θεατρικών, μουσικών και χορευτικών ομάδων από όλη την Ευρώπη.

-Θεσπίζουμε «Φεστιβάλ των Λαών – αποδήμων, μεταναστών, προσφύγων, αλλοδαπών».

-Δημιουργούμε Φεστιβάλ Σχολείων (μουσικής, εικαστικών, κινηματογράφου).

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Πολιτική
Μετά την Εύβοια σειρά παίρνουν η Θράκη και η Μακεδονία για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην Εύβοια θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα επισκεφθεί από τις 18:30 και μετά διαδοχικά την Ερέτρια, τα Ψαχνά και την Χαλκίδα. Στη ΝΔ επενδύουν πολλά στην Βόρεια Ελλάδα που μπορεί να της δώσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Έτσι σχεδιάστηκε ήδη η περιοδεία σε Μακεδονία και Θράκη η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακ...
Κοινωνία
Την ανησυχία του για ένα γενικευμένο μπλακ άουτ μέσα στο καλοκαίρι εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελλάδος της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης. «Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι το δίκτυο αλλά οι μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό. «Δεν υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο της ΔΕΗ. Οι αντοχές του δικτύου μπορεί να αντέξουνε, οι αντοχές του ανθρώπινου δυναμικού, α...
Σπορ
Η συγκλονιστική διαφήμιση της εταιρείας για τον Έλληνα MVP του NBA - «Ζούσε σε ένα δωμάτιο με όλη την οικογένεια στην Αθήνα...» Τη νέα της διαφήμιση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο παρουσίασε η εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων Nike, μετά την απονομή του βραβείου του MVP στον Έλληνα σταρ του NBA. Ο Αντετοκούνμπο, με δάκρυα στα μάτια, παρέλαβε το έπαθλο του πολυτιμότερου παίκτη του ΝΒΑ και στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους γονείς του και τα όσα είχαν περάσει, μέχρι...
Πολιτισμός
Άρχισε σήμερα η προπώληση – Στις 27 Οκτώβρη η συναυλία στο PAOK Sports Arena Άρχισε σήμερα η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία του Enrique Iglesias στη Θεσσαλονίκη στο PAOK Sports Arena η οποία θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτώβρη 2019. Και μάλιστα σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρεία τις δύο πρώτες ώρες της προπώλησης πωλήθηκαν 1800 εισιτήρια. Ο Enrique Iglesias έρχεται στην πόλη μας στο πλαίσιο της περιοδείας του. Θα πει τα τραγούδια του "Bailamos", "Rhyth...
Οικονομία
Ενημερωτική ημερίδα αύριο στην πόλη από την ομάδα παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Η Ομάδα παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Ευκαιρίες Ανάπτυξης στον Αγροτικό Τομέα - Το Παράδειγμα της Ιπποφαές Ελλάς". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25/6 στις 20:00 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Οργανισμού Ιπποφαούς (ISA) στα πλαίσια της προετοιμασίας οργάνωσης του 9ου παγκοσ...
Εγκληματικότητα
Παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας και τους υαλοπίνακες και έκλεβαν χρήματα και προϊόντα Στην εξιχνίαση κλοπών που έγιναν από καταστήματα στη δυτική Θεσσαλονίκη, έφτασε η αστυνομία της πόλης. Συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά σε βάρος πέντε (5) νεαρών ημεδαπών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, από τέλη Νοεμβρίου 2018 έως μέσα Ιανουαρίου 2019 στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης προέβησαν στην α...
Κοινωνία
Καθημερινά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ για τον Βόλο Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες θα μείνει φέτος το καλοκαίρι η Θεσσαλονίκη, μετά από τρία συναπτά καλοκαίρια (2016-2017-2018) που είχαν επανέλθει τα πλοία προς τα νησιά. Έτσι, η μόνη μαζική μετακίνηση προς τις Σποράδες θα είναι για φέτος… τα ΚΤΕΛ Μαγνησίας που προχωρούν στην ενίσχυση των δρομολογίων τους με τη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Νομού Μαγνησίας Α.Ε. «Με σκοπό την εξυ...
Περιστατικά
Με απίστευτο τρόπο επέλεξαν άγνωστοι να «τιμωρήσουν» έναν ασυνείδητο οδηγό Έναν απίστευτο τρόπο βρήκαν άγνωστοι για να «τιμωρήσουν» ασυνείδητο οδηγό ο οποίος πάρκαρε το αυτοκίνητό του πάνω στο πεζοδρόμιο επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο facebook στην ομάδα «Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα», άγνωστοι έριξαν... σκουπίδια πάνω στο αυτοκίνητο του ασυνείδητου οδηγού. Δείτε τις φω...
Διάφορα
Μετά από τρία χρόνια αναμονής, στο τέλος του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει  Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Ιπποκράτειο. Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, η δημιουργία του οποίου χρηματοδοτήθηκε  κυρίως από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα λειτουργήσει σε έκταση 1000 τετραγωνικών μέτρων  στον τρίτο όροφο του Ιπποκρατείου, δίπλα στις καρδιολογικές κλινικές  και θα διαθέτει τρεις αίθουσες εργαστηρίων, δύο αιμοδυναμικής και μία ηλεκτροφυσικολογίας, μία καινούργια στεφαν...
Σχετικά νέα
Θεσσαλονίκη: Χαμός για Ενρίκε Ιγκλέσιας – Έφυγαν 1800 εισιτήρια σε 2 ώρες!
Χαλκιδική: Έρχεται το Φεστιβάλ Θάλασσας – Το πρόγραμμα με μεγάλα ονόματα
Θεσσαλονίκη: Δωρεάν συναυλίες για την Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής
Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καθαρισμού των γκράφιτι στη Ροτόντα
Η Ροτόντα ανοίγει τις πύλες της με δωρεάν είσοδο
Θεσσαλονίκη: Έκθεση φωτογραφία για τον Γρ. Λαμπράκη σε σταθμό του μετρό
Εγκαινιάζεται το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Μεικτή επιτροπή θα αναλάβει την επεξεργασία προτάσεων για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων του Πόντου
Όταν το ελληνικό παλιό σινεμά «ψήφιζε» Γκόρτσο, Μαυρογιαλούρο και Καλοχαιρέτα...
Οι εκδηλώσεις στα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδος για τις ανοιχτές πόρτες