Ελάτε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που θέλουν να μάθουν μουσική!

Ελάτε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που θέλουν να μάθουν μουσική!

Χωρίς σύνορα είναι η μουσική, ακριβώς όπως και το πλέξιμο της μοίρας των ανθρώπων πάνω σε αυτή τη Γη. Κι ακόμη κι αν έχεις χάσεις τα πάντα, το βάλσαμο που προσφέρει στην ψυχή σου είναι μια ανάγκη που δεν σβήνεται.

Ο πρόσφυγας Akmal από το Αφγανιστάν, αλλά και άλλοι νεαροί ωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη» στη Θεσσαλονίκη, διατυπώνουν την βαθιά επιθυμία τους να μελετήσουν μουσική στο πλάι δασκάλων που θα τους μεταδώσουν γνώσεις και θα τους ενισχύσουν την αγάπη για αυτή την τέχνη.

Με αφορμή το αίτημά τους, η «Αλκυόνη» απευθύνει έκκληση σε μουσικούς της Θεσσαλονίκης που μπορούν και θέλουν να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους, να έρθουν σε επικοινωνία με το Κέντρο Ημέρας και να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους για δωρεάν μαθήματα στους πρόσφυγες.

Δυο λόγια για την Αλκυόνη

Το Κέντρο Ημέρας Προσφύγων ΑΛΚΥΟΝΗ, μια πρωτοβουλία της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και με τη συνδρομή της Diakonie Katastrophenhilfe, ανοίγει τις πόρτες του καθημερινώς, Δευτέρα με Παρασκευή (10:00 -15:00), για να υποστηρίξει πρόσφυγες κατά πλειοψηφία άστεγους καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

> Πρωινό και μεσημεριανό

> Παροχή ρουχισμού και υπόδησης

> Δυνατότητα πλυσίματος και στεγνώματος ρουχισμού

> Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

> Σεμινάρια/εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων

> Διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με στόχο την πολιτιστική ανταλλαγή, επικοινωνία και διαδραστικότητα μεταξύ προσφύγων και τοπικής κοινότητας.

Βρείτε περισσότερα στο Facebook Page της Αλκυόνης

*Αν είστε μουσικός και ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε, 2315 530644 και [email protected], υπόψη Σαμψωνίδου ΓαβριέλλαςΠηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια