Σε τέσσερις ώρες με τρένο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη από τον Μάιο

Σε τέσσερις ώρες με τρένο το Αθήνα-Θεσσαλονίκη από τον Μάιο

Από τον επόμενο μήνα μπορεί να ξεκινήσει το νέο γρήγορο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκης της ΤΡΑΙΝΟΣΕκαθώς εντός του Απριλίου αναμένεται να παραδοθεί η διπλή ηλεκτροκίνηση στο σύνολο της σιδηροδρομικής γραμμής. 

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδηςστο περιθώριο του συνεδρίου «Η Θεσσαλονίκη πύλη ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο» που διοργανώνει η ελληνική επιτροπή του Διεθνούς Επιμελητηρίου, με την λειτουργία της νέας γραμμής η διαδρομή θα γίνεται σε τέσσερις ώρες από πέντε ώρες και 20 λεπτά που διαρκεί σήμερα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020 που θα έχουν εγκατασταθεί όλα τα απαραίτητα συστήματα (σηματοδότησης, τηλεδιοίκηση κλπ) ο χρόνος του δρομολογίου θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και θα φθάσει τις 3 ώρες και 20 λεπτά. 

Σε ό,τι αφορά το κόστος των εισιτηρίων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημείωσε πως στόχος της εταιρείας είναι το συγκεκριμένο δρομολόγιο να είναι ανταγωνιστικό προς το αεροπλάνο. 

Πηγή: insider.gr
Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια