Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζουν εθνικιστικό φεστιβάλ – Αντιφασιστικό μπλόκο

Θεσσαλονίκη: Ετοιμάζουν εθνικιστικό φεστιβάλ – Αντιφασιστικό μπλόκο

Ισχυρές ήταν οι αντιδράσεις κατά του εθνικιστικού φεστιβάλ που θέλει να διοργανώσει ο «Ιερός Λόχος», ένα φεστιβάλ που του έχει δώσει το όνομα «Macedonian Pride». Ο δήμος Καλαμαριάς έχει απαγορεύσει τη χρήση του στρατοπέδου Κόδρα για το σημερινό προγραμματιζόμενο εθνικιστικό φεστιβάλ, ενώ αντιφασιστές οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού στο δημαρχείο της Καλαμαριάς, στις 14.00.

Οι ισχυρές αντιδράσεις ανάγκασαν τον «Ιερό Λόχο» να ανακοινώσει πως το εθνικιστικό φεστιβάλ μπορεί να μην γίνει στο Κόδρα αλλά σε άλλο χώρο που θα ανακοινωθεί περίπου 3 ώρες νωρίτερα. Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εθνικιστικής οργάνωσης, οι διοργανωτές ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν «κανονικά» την εκδήλωση στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώνοντας πως «ίσως την Κυριακή το Makedonian Pride δεν γίνει στο πρώην Στρατόπεδο Κοδρα αλλά σε κάποιον άλλο χώρο της Θεσσαλονίκης που διαπραγματευόμαστε ώστε να είμαστε νόμιμοι 100 % απέναντι στο κράτος παρωδία που μας κυβερνά».

Υπενθυμίζεται πως το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς έχει από τα τέλη Μαρτίου εκφράσει την έντονη αντίθεσή του στην προσπάθεια της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος». Επίσης, ήδη υπάρχει κάλεσμα για σωματεία και φορείς στη Θεσσαλονίκη, που καλεί τον κόσμο να δείξει ότι «οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές, με όποιο μανδύα και αν "ντυθούν", είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά και σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, σε κάθε εργατικό και λαϊκό χώρο».

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια