Ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 1ο Βαλκανικό Forum

Ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη το 1ο Βαλκανικό Forum

Ξεκινά σήμερα το 1ο Βαλκανικό Forum στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή έξι χωρών των Βαλκανίων, με στόχο η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει το επίκεντρο των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο Βαλκανικό Συνέδριο που θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στη ΔΕΘ, θα συμμετέχουν Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία και Σκόπια.

Βασικοί στόχοι του 1ου Βαλκανικού Forum:

-Η αξιολόγηση του υφιστάμενου επιπέδου των επιχειρηματικών μεταφορικών βιομηχανικών και ενεργειακών υποδομών και δικτύων σε επίπεδο Βαλκανικής και η καταγραφής συγκεκριμένων αναγκών και ελλείψεων.

-Η συζήτηση και διεύρυνση των αναγκαίων υποδομών και δικτύων. Θα πρέπει να προωθηθεί η υλοποίησή τους κατά προτεραιότητα και η εξεύρεση δυνητικών χρηματοδοτικών σχημάτων.

-Η αξιολόγηση των χωρικών επιπτώσεων των προτεινόμενων υποδομών και δικτύων στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας τόσο σε εθνικό επίπεδο τόσο και σε διαβαλκανικό.

-Η συζήτηση για την εξεύρεση μηχανισμών κινητοποίησης και αξιοποίησης του επιχειρηματικού και τεχνολογικού δυναμικού στην ωρίμανση και υπό σχεδίαση υποδομών και δικτυών.

-Τέλος η προώθηση των απαραίτητων επιχειρηματικών και τεχνολογικών δικτυώσεων και συνεργειών σε Βαλκανικό επίπεδο.

Στο 1ο Βαλκανικό Forum θα συμμετέχουν 12 υπουργοί, εκπρόσωποι οικονομικών και τεχνικών επιμελητηρίων, ερευνητικών φορέων, επενδυτικών ομίλων, πανεπιστημίων, οργανισμών λιμένων και αεροδρομίων από έξι χώρες της Βαλκανικής, την Ελλάδα, την Βουλγαρία, τη Σερβία, τα Σκόπια, τη Ρουμανία και την Αλβανία.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια