Παραμένουν οι πρόσφυγες στα Διαβατά - Χωρίς προβλήματα κύλησε η νύχτα

Παραμένουν οι πρόσφυγες στα Διαβατά - Χωρίς προβλήματα κύλησε η νύχτα

Οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Στόχος τους σήμερα να ξεκινήσουν προς τα σύνορα

Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες παραμένουν έξω από το camp των Διαβατών, όπου χθες το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι πρόσφυγες πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το κέντρο φιλοξενίας, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Στόχος τους σήμερα να ξεκινήσουν προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Από τα χθεσινά επεισόδια πραγματοποιήθηκε μια προσαγωγή και μια σύλληψη ενός 37χρονου από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Εν τω μεταξύ, ομάδες προσφύγων ξεκίνησαν με τα πόδια χθες από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, με κατεύθυνση τα σύνορα. Οι περίπου 70 πρόσφυγες που είχαν ξεκινήσει χθες το απόγευμα από την Αλεξάνδρεια επέστρεψαν πίσω στο camp. Αυξημένη είναι η αστυνόμευση σε σημεία-κλειδιά ανά περιφέρειες, από όπου οι πρόσφυγες μπορούν να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αιτούντες άσυλο που σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε καραβάνι προς τα σύνορα «να μην ξεφύγουν από τα όρια της νομιμότητας» κάνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια