Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης

Έλληνες και Γερμανοί μαθητές συμμετέχουν από φέτος στο ενιαίο τμήμα της πρώτης γυμνασίου, που λειτουργεί στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά και τα γερμανικά. Η ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στη Γερμανική Σχολή, η οποία λειτουργεί εδώ και 130 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, οδηγεί στην απόκτηση του γερμανικού απολυτηρίου με την ονομασία "Abitur" και ταυτόχρονα προετοιμάζει τους μαθητές για τις πανελλαδικές εξετάσεις και σπουδές στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα η γυμνασιάρχης της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Γιολάντα Παπαθανασοπούλου, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τη λειτουργία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις εγκαταστάσεις της Σχολής."Από εκεί που υπήρχαν δύο πορείες ως τώρα, ένα ελληνικό και ένα γερμανικό τμήμα, άρχισε η συγχώνευσή τους σε ένα τμήμα και η πρώτη γυμνασίου φέτος λειτουργεί σαν ένα ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης Ελλήνων και Γερμανών μαθητών" σημείωσε η κ. Παπαθανασοπούλου.

Στις δυνατότητες που δίνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής στους μαθητές να εξασκήσουν στην πράξη τις γνώσεις τους αναφέρθηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η διευθύντρια της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Μπίργκιτ Μπέκερ (Birgit Becker). Παράλληλα υπογράμμισε ότι με τη συμπλήρωση της 12ης τάξης της Σχολής οι απόφοιτοί της έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα γερμανικά πανεπιστήμια.

"Το σχολείο ανοίγει δρόμους στη Γερμανία σε σχέση με ένα πτυχίο γερμανικών" σημείωσε από την πλευρά της η κ. Παπαθανασοπούλου, εξηγώντας ότι η κατοχή ενός τέτοιου πτυχίου γερμανικών δεν συνεπάγεται απαραίτητα την ικανότητα του κατόχου να μιλά γερμανικά. "Αυτό που προσφέρει αυτό το σχολείο είναι ότι καταφέρνει να δώσει ένα απολυτήριο που είναι μεν ξένο, αλλά δεν αποκλείει το ελληνικό πρόγραμμα. Έχει ένα κομμάτι σεβαστό στο ελληνικό πρόγραμμα και ο Έλληνας που ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει έχει ανοιχτούς όλους τους δρόμους, στη Γερμανία, στην Ελλάδα αλλά και την Αμερική ή την Αγγλία", πρόσθεσε. Επιπλέον σχολίασε ότι τα παιδιά υποστηρίζονται ώστε να βρουν τα ταλέντα τους και ανέφερε ότι λειτουργούν στη Σχολή ομάδες θεάτρου, εθελοντισμού και ορχήστρες, ενώ πραγματοποιούνται συναυλίες και διαγωνισμοί και παρέχονται μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε ο διευθυντής και επικεφαλής των οικονομικών της Σχολής, Ιάκωβος Φωστηρόπουλος, το πραγματικό κόστος της φοίτησης στη Σχολή (όπου λειτουργεί νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) είναι το μισό του κόστους που θα υπήρχε αν δεν επιχορηγούνταν η Σχολή από το Γερμανικό κράτος.

Το πλήρες τηλεγράφημα της Π. Γιούλτση στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια