Θεσσαλονίκη: Νέοι απίστευτοι βανδαλισμοί ηλεκτρικών πατινιών (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Νέοι απίστευτοι βανδαλισμοί ηλεκτρικών πατινιών (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που η εταιρεία προχωρά σε μέτρα ασφαλείας

Μετά τα ηλεκτρικά πατίνια που βρέθηκαν στο βυθό του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, νέοι βανδαλισμοί βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που η αρμόδια εταιρεία Lime, ο δήμος Θεσσαλονίκης και η Τροχαία αλλάζουν τα μέτρα ασφαλείας σε αναζήτηση του κατάλληλου πλαισίου λειτουργίας των πατινιών.

Επιστρέφοντας στους βανδαλισμούς, φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην ομάδα «Θεσσαλονίκη – Τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα» δείχνουν ένα διαλυμένο πατίνι παρατημένο στη μέση του δρόμου, αλλά και ένα πατίνι ξεχαρβαλωμένο και πεταμένο σε χημική τουαλέτα.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έγινε χθες γνωστό, η εταιρεία προχωρά σε μέτρα ασφαλείας μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τη λειτουργία των πατινιών. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η δήλωση του Αλεσάντρο Τομάσι (Alessandro Tommasi), διευθυντή της Lime για την Ελλάδα, «Το αίτημα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (σ.σ. μείωση ταχύτητας για τα πατίνια) υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας. Ό,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για τη λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη» υπογράμμισε.

Παράλληλα, όπως και στην Αθήνα, η εταιρεία θα διανείμει δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της πόλης της Θεσσαλονίκης τις επόμενες εβδομάδες, ενώ με τη χρήση τεχνολογίας GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια