Ολόκληρα τα άνθη και τα φύλλα βοτάνων συλλέγει με το χέρι και τυποποιεί ελληνική εταιρία

Ολόκληρα τα άνθη και τα φύλλα βοτάνων συλλέγει με το χέρι και τυποποιεί ελληνική εταιρία

Το άρωμα και τις ευεργετικές ιδιότητες ελληνικών αρωματικών φυτών "εγκλωβίζει" σε καλαίσθητες συσκευασίες μία ελληνική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που συλλέγει και τυποποιεί ολόκληρα τα άνθη και τα φύλλα από βιολογικά βότανα, διατηρώντας έτσι αλώβητη τη φρεσκάδα τους. Αν και μετράει μόλις δύο χρόνια "ζωής", η "ANTHEA" που έχει χρηματοδοτηθεί από ΕΣΠΑ το 2017 ως νεοφυής επιχείρηση, έχει καταφέρει να εξάγει σε Γερμανία και Αυστρία, ενώ στην εγχώρια αγορά εκτός των καταστημάτων Deli σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει ξεκινήσει και το πρόγραμμα ΗoReCa, διαθέτοντας τα είδη της σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.


«Ουσιαστικά πρόκειται για παραδοσιακά ελληνικά είδη "τσαγιού", τα οποία όμως ταξινομήθηκαν ανάλογα με τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες και αναμείχθηκαν σε σχέση με το γευστικό αποτέλεσμα, το χρώμα και το άρωμα. Είναι απολύτως χειροποίητα καθώς φυτεύτηκαν από μικρούς βιολογικούς καλλιεργητές, επιλέχτηκαν ολόκληρα τα άνθη και τα φύλλα και συσκευάστηκαν με το χέρι» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδρύτρια της εταιρίας Ελεονώρα Γουδάκη, με αφορμή τη συμμετοχή της στην "3η Gourmet Exhibition" που θα πραγματοποιηθεί 6-8/4 στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Ολόκληρα τα άνθη και τα φύλλα βοτάνων συλλέγει με το χέρι και τυποποιεί ελληνική εταιρία, φωτογραφία-1


Στα προϊόντα της εταιρίας- τσάι του βουνού, μέντα, λουίζα, τριαντάφυλλο της Δαμασκού και δύο μείγματα αρωματικών βοτάνων- ξεχωρίζει, και είναι ήδη πρώτο σε πωλήσεις, το τριαντάφυλλο λόγω των πολλών ιδιοτήτων και χαρακτηριστικών του.

Νατάσα Καραθάνου

φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν από την κ.Γουδάκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια