Έρευνα του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για τα πατίνια-Τι πρότεινε ο Μπουτάρης

Έρευνα του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης για τα πατίνια-Τι πρότεινε ο Μπουτάρης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα πατίνια στη Θεσσαλονίκη και αν υπάρχουν ζητήματα που προκύπτουν με παραβίαση των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Ζαρκαντζιάς. Η προκαταρκτική ανατέθηκε να διενεργηθεί από τη διεύθυνση Τροχαίας.

Ο προβληματισμός με τη νομιμότητα κυκλοφορίας των πατινιών είναι έντονος καθώς δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο που να προσδιορίζει τι ακριβώς μέσο είναι προκειμένου να υπαχθεί ανάλογα στις διατάξεις του ΚΟΚ. Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα τα πατίνια κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα καθώς σε ποδηλατόδρομους, δρόμους και πεζοδρόμια ειδικά από ανήλικους. Και μπορεί η εταιρία να συστήνει την εφαρμογή των κανόνων του ΚΟΚ από τους χρήστες, όμως κανείς δεν γνωρίζει ποιους κανόνες πρέπει να ακολουθούν. Λόγω των ερωτημάτων που έχουν ανακύψει οι διευθύνσεις Τροχαίας έχουν ζητήσει να ρυθμιστεί άμεσα το ζήτημα νομοθετικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και νομικά οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει.

Τι πρότεινε ο Μπουτάρης 

Στα ατυχήματα που έγιναν πρόσφατα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης από χρήστες των ηλεκτρικών πατινιών αναφέρθηκε πρόσφατα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Η χρήση τους έχει γίνει επικίνδυνη. Έχουν ήδη καταγραφεί δύο ατυχήματα. Επικοινώνησα με την Τροχαία και δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο. Θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση για να δούμε τι μπορεί να γίνει και να βάλουμε μία τάξη», τόνισε ο κ. Μπουτάρης και πρότεινε να αλλάξει το όριο ταχύτητας και να κυμαίνεται από 5 έως 10χλμ/ ώρα και να μην κινείται ανεξέλεγκτα.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων της πόλης κ. Σπύρος Πέγκας έγινε ο πρώτος πολίτης της πόλης που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο, υποστηρίζοντας ουσιαστικά την λύση που μπορεί να προσφέρει η υπηρεσία αυτή στο κυκλοφοριακό και στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος. Η τοπική ομάδα της Lime έχει αναλάβει τη συντήρηση και επαναφόρτιση των ηλεκτρικών πατινιών ενώ η εταιρεία συνεργάζεται με τον Δήμο για να να εξασφαλιστεί η κατάλληλη διανομή των πατινιών σε όλο το κέντρο.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια