Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!

Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!

Εικόνες: Ράνια Κουτσιαύτη

Σε μια περίοδο κατά τη διάρκεια της οποίας όλη η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ενός μετατραυματικού σοκ από τα απανωτά μνημόνια και μετα-μνημόνια και σε μια εκλογική υποθερμία, η πόλη της Θεσσαλονίκης φέρνει την… Άνοιξη.

Αυτό ακριβώς έκανε σήμερα η πόλη με τη βοήθεια των… λουλουδιών φυσικά!

Εμπνεόμενοι από το βιβλίο «Ψωμί των Πρώτων Χρόνων» του Χάινριχ Μπελ και συγκεκριμένα από την αθώα αλλά στοχοπροσηλωμένη δεσποινίδα Ρούμφιους και τον Μασανόμπου Φουκουόκα που είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια», οι Θεσσαλονικείς έκαναν σήμερα κάτι σπουδαίο:

Mετέτρεψαν τον Κήπο των Εποχών σε ένα πραγματικό λιβάδι αγριολούλουδων, το οποίο στο εξής θα μπορούν να χαρούν όσοι ζουν σε αυτήν την πόλη.

Ειδικότερα το πρωί, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών, στη στάση Σχολή Τυφλών, έμαθαν πως να φτιάχνουν μικρές βόμβες σπόρων για φυσική καλλιέργεια,  ποια θα είναι τα αγριολούλουδα που θα εμφανιστούν σε λίγο καιρό, άκουσαν την ιστορία της δεσποινίδας Ρούμφιους και φυσικά “βόμβισαν” τη γη!

Με σύμμαχο τον  καιρό και την καλή τους διάθεση μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην ωραία Νέα Παραλία, και προέβησαν στην όμορφη αυτή κίνηση.

Δείτε παρακάτω μερικά ακόμα καρέ από αυτό που συνέβη σήμερα στη Νέα Παραλία:

Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-1
Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-2
Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-3
Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-4
Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-5
Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-6
Η Θεσσαλονίκη έφερε σήμερα την… Άνοιξη στη Νέα Παραλία!, φωτογραφία-7

πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια