Θεσσαλονίκη: "Βόμβες" αγριολούλουδων στη νέα παραλία

Θεσσαλονίκη: "Βόμβες" αγριολούλουδων στη νέα παραλία

Νέα δράση στον Κήπο των Εποχών αναλαμβάνουν οι Φίλοι της νέας παραλίας το πρωί της Κυριακής, 31 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους "βρισκόμαστε στο 2019 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ενός μετατραυματικού σοκ από απανωτά μνημόνια και μετα-μνημόνια  και σε μια εκλογική υποθερμία. Όλη; Όχι όλη! Στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να δουλέψουμε για να φέρουμε την Άνοιξη. Πώς θα γίνει αυτό; Με  τα λουλούδια φυσικά!

Παίρνουμε έμπνευση από το βιβλίο το «Ψωμί των Πρώτων Χρόνων» του Χάινριχ Μπελ, από την αθώα αλλά στοχοπροσηλωμένη δεσποινίδα Ρούμφιους και τον Μασανόμπου Φουκουόκα που είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια».

Θέλουμε ο Κήπος των Εποχών να γίνει ένα πραγματικό λιβάδι αγριολούλουδων, που να το χαρούμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη.

Στις 31 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στις 11 π.μ.  συγκεντρωνόμαστε στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε μικρές βόμβες σπόρων για φυσική καλλιέργεια, θα μάθουμε ποια θα είναι τα αγριολούλουδα που θα εμφανιστούν σε λίγο καιρό, θα ακούσουμε την ιστορία της δεσποινίδας Ρούμφιους, που τήρησε την υπόσχεσή της κι ομόρφυνε τον κόσμο και φυσικά θα βομβήσουμε τη γη!   

Ό,τι καιρό και να κάνει, μικροί και μεγάλοι, φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση στην ωραία νέα παραλία, στο αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών. 

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής – Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας  και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη».

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια