Θεσσαλονίκη: Μελισσοκομικά φυτά θα φυτέψουν οι "Φίλοι της Νέας Παραλίας"

Θεσσαλονίκη: Μελισσοκομικά φυτά θα φυτέψουν οι "Φίλοι της Νέας Παραλίας"

Μελισσοκομικά φυτά με «βόμβες» σπόρων φυσικής καλλιέργειας θα φυτέψουν στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 11πμ στο Κήπο των Εποχών.

«Βρισκόμαστε στο 2019 μ.Χ. Όλη η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ενός μετατραυματικού σοκ από απανωτά μνημόνια και μετα-μνημόνια και σε μια εκλογική υποθερμία. Όλη; Όχι όλη! Στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να δουλέψουμε για να φέρουμε την Άνοιξη. Πώς θα γίνει αυτό; Με τα λουλούδια φυσικά!

Παίρνουμε έμπνευση από το βιβλίο το «Ψωμί των Πρώτων Χρόνων» του Χάινριχ Μπελ, από την αθώα αλλά στοχοπροσηλωμένη δεσποινίδα Ρούμφιους και τον Μασανόμπου Φουκουόκα που είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε πρώτος τη «φυσική καλλιέργεια».

Θέλουμε ο Κήπος των Εποχών να γίνει ένα πραγματικό λιβάδι αγριολούλουδων, που να το χαρούμε όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη.

Στις 31 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, στις 11πμ συγκεντρωνόμαστε στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών. Θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε μικρές βόμβες σπόρων για φυσική καλλιέργεια, θα μάθουμε ποια θα είναι τα αγριολούλουδα που θα εμφανιστούν σε λίγο καιρό, θα ακούσουμε την ιστορία της δεσποινίδας Ρούμφιους, που τήρησε την υπόσχεσή της κι ομόρφυνε τον κόσμο και φυσικά θα βομβίσουμε τη γη!

Ότι καιρό και να κάνει, μικροί και μεγάλοι , φέρτε μόνο την καλή σας διάθεση στην ωραία Νέα Παραλία, στο Αμφιθέατρο του Κήπου των Εποχών», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας».

Η δράση εντάσσεται στο έργο «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Συνοχής – Προστασίας του Περιβάλλοντος, Πολιτιστικής Δημιουργίας και Καινοτόμων Πρωτοβουλιών Δικτύωσης Νέων στη Μακεδονία – Θράκη»

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια