Φώφη Γεννηματά: «Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις με τα εθνικά θέματα»

Φώφη Γεννηματά: «Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις με τα εθνικά θέματα»

Μήνυμα στην κυβέρνηση σε σχέση με τα εθνικά θέματα, έστειλε απόψε από την Αλεξανδρούπολη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία πραγματοποίησε ομιλία σε ξενοδοχείο της πόλης. «Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις με τα εθνικά θέματα. Καμία διαπραγμάτευση. Κάθε φορά που διαπραγματεύονται μονάχα βάρη έρχονται στις πλάτες του ελληνικού λαού. Καμία δέσμευση δεν πρέπει ν' αναλάβουν για τα εθνικά ζητήματα στο τέλος της θητείας τους. Δεν τους εμπιστευόμαστε ούτε εμείς, ούτε ο ελληνικός λαός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, για «τυχοδιωκτική πολιτική στο πρώτο εξάμηνο του 2015», που όπως είπε, «οδήγησε στα πρόθυρα του Grexit, που βύθισε την οικονομία και οδήγησε μια ανάσα πριν από την άτακτη χρεοκοπία».

Σκιαγραφώντας την πολιτική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα η κ. Γεννηματά είπε μεταξύ άλλων:

-Με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», δίχασε τον ελληνικό λαό, προκάλεσε πλήγμα στη Δημοκρατία, στον κοινοβουλευτισμό, καθώς «κόμματα διαλύθηκαν μέσα σε μία μέρα για να βρεθούν οι πρόθυμοι των Πρεσπών.... Παραχώρησε τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, δηλαδή κράτησε ζωντανή τη ρίζα του αλυτρωτισμού...». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «προκάλεσε νέο διχασμό», αρνούμενος να κάνει διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις για τη Συμφωνία, για τη διαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής, επιλέγοντας «να αξιοποιήσει μονάχα για μικροπολιτικά παιχνίδια ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια