Θεσσαλονίκη: Ποια ΙΧ θα παίρνουν κλήσεις από σήμερα στην Όλγας

Θεσσαλονίκη: Ποια ΙΧ θα παίρνουν κλήσεις από σήμερα στην Όλγας

Από σήμερα Πέμπτη, 21 Μαρτίου, αλλάζει η στάθμευση στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς θα εφαρμοστεί το νέο σύστημαThesi και εκεί – μετά από τις περιοχές στο κέντρο. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το δήμο από σήμερα θα «κόβονται» κλήσεις σε όσους δεν εφαρμόζουν το μέτρο, ωστόσο, όσοι έχουν κάνει αίτηση δεν θα λαμβάνουν κλήση – ακόμη κι αν δεν έχουν την κάρτα κατοίκου στα χέρια τους.

Υπενθυμίζεται πως η αλλαγή έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε δημότες, όπως εκφράστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, με τον δημοσιογράφο Νίκο Λαδιανό (εκπρόσωπος των κατοίκων) να αναφέρει πως ηεπέκταση γίνεται χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση, ενώ ζήτησε "αναστολή μέτρου μέχρι τις εκλογές, επανασχεδιασμό ίσως και επαναδιαπραγμάτευση με την εταιρεία". Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, έχουν εντοπίσει μια σειρά προβλημάτων και σημείωσαν ότι υπάρχει σχετικό ψήφισμα το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη 107 υπογραφές.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άννα Αγγελίδου, είπε ότι στον άξονα που θα εφαρμοστεί το μέτρο (άξονα Βασ. Γεωργίου, Βασ. Όλγας και πίσω από το δημαρχείο) υπάρχουν 252 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και γύρω από αυτόν τον άξονα, σε στενό περίγραμμα, έχουν προβλεφθεί 3.100 θέσεις για μόνιμους κατοίκους προκειμένου όπως είπε "να προστατέψουμε τους περιοίκους της Βασ. Όλγας και της Βασ. Γεωργίου ώστε να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις τους από επισκέπτες που δεν θέλουν να πληρώσουν. Πέρα από το περίγραμμα αυτό, όλες οι θέσεις είναι ελεύθερες, όπως ισχύει μέχρι τώρα, σύμφωνα με την κ. Αγγελίδου.

Στο χώρο εφαρμογής δεν περιλαμβάνεται η Ανθέων, ούτε η Νέα Παραλία ούτε η Σοφούλη όπως διευκρίνισε.

Εδώ και ένα μήνα όπως είπε η κ. Αγγελίδου όσοι στάθμευαν σε αυτήν την περιοχή έπαιρναν "ψεύτικες" προειδοποιητικές κλήσεις ωστόσο από την Πέμπτη θα εφαρμοστεί κανονικά.

Διαβεβαίωσε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει χαρτιά δεν θα παίρνουν κλήση ακόμη και αν δεν έχουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου στα χέρια τους, καθώς θα σκανάρεται η πινακίδα τους. Για όσους δεν έχουν καταθέσει χαρτιά τους κάλεσε να σπεύσουν.

Είπε ακόμη ότι θα λειτουργήσουν 50 νέα σημεία αγοράς χρόνου τα οποία θα προστεθούν στα 350 που λειτουργούν σε Α΄ και Β΄ Δημοτική Κοινότητα, ενώ υπάρχει και η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Η κ. Αγγελίδου τόνισε ότι κάθε μήνα εισέρχονται 2000 νέοι χρήστες στο σύστημα, ενώ από την αρχή εφαρμογής του συστήματος έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1,7 εκατ. σταθμεύσεις που αφήνουν 300.000 ευρώ ανά μήνα.

Στο θέμα είχε αναφερθεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας ότι "υπάρχει θεματάκι" στην Ε' Κοινότητα. Όπως είπε το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά στην Ε΄δημοτική κοινότητα και η συμφωνία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και γίνονται διορθώσεις. Δεν αλλάζει ο αριθμός των θέσεων αλλά οι τοποθεσίες, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι μετά την έλευση 35-40 δημοτικών αστυνόμων από φυλακές και δικαστήρια μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι πιο αποτελεσματικό το σύστημα.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια