Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ρατσισμού σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ρατσισμού σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Η 21η Μάρτη ανακηρύχθηκε από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού στην κοινωνία και την εκπαίδευση. Με αφορμή την ημέρα αυτή, στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να σχηματιστεί ανθρώπινη αλυσίδα ενάντια στο ρατσισμό με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Balkan Hotspot".

Η ΜΚΟ καλεί τους Θεσσαλονικείς στις 17.30 στο λιμάνι με στόχο οι συμμετέχοντες να σχηματίζουν αλυσίδα προχωρώντας προς το Λευκό Πύργο. Το μήνυμα σαφές και χωρίς περιστροφές: Η πόλη καταδικάζει κάθε φαινόμενο διακρίσεων και ρατσισμού όπου κι αν αυτό εκφράζεται.

Το Balkan Hotspot είναι ένα σχέδιο το οποίο οργανώνεται από τη ΜΚΟ United Societies of Balkans και φιλοξενεί εθελοντές από διαφορετικές χώρες. Στοχεύοντας στην προώθηση της συνεργασίας και της συνύπαρξης ανάμεσα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από την καταγωγή, την εθνότητα, το φύλο, την ηλικία ή τη σεξουαλικότητα, οι οποίοι θα συντονιστούν και σε ένα flashmob. Θα σταθούν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, θα σχηματίσουν μια αλυσίδα δίπλα στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και στόχος τους θα είναι πως ενωμένοι είναι πιο ισχυροί όσοι εναντιώνονται στον ρατσισμό.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια