Εκδήλωση για τις σημαντικές στιγμές του ΥΠΠΟΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία

Εκδήλωση για τις σημαντικές στιγμές του ΥΠΠΟΑ στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία

Εκδήλωση με τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα», θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Κυριακή, 31 Μαρτίου, στις 11:30 π.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2). Στόχος της εκδήλωσης να τιμηθούν οι σημαντικές στιγμές των Πολιτιστικών Οργανισμών και των Εφορειων Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, για το 2018.

"Πρόκειται για μια «γιορτή του πολιτισμού» που συμπεριλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια Μακεδονίας, πλούσια σε παραγωγή πολιτισμικού έργου, τόσο στην πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και στον σύγχρονο πολιτισμό", επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Σύμφωνα, δε, με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, αναφερόμενη στο πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τις στιγμές του πολιτισμού που δεν είναι εφήμερες και μας επιτρέπουν να παρατηρούμε τα βήματα που συνθέτουν την πορεία προς ένα σύγχρονο μοντέλο δημόσιας πολιτικής για τον πολιτισμό, υπογραμμίζει: «Κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της ταυτότητας, της ανάδειξης και οικονομικής αναζωογόνησης των πόλεων και των περιφερειών, κάθε βήμα προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης, της συμμετοχικότητας, της καταπολέμησης των ανισοτήτων και διακρίσεων και της κοινωνικής συνοχής είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της πολιτισμικής και πολιτικής δημοκρατίας».

Τις στιγμές που ξεχώρισαν το 2018 επέλεξαν οι ίδιοι οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι διευθύνσεις και οι εφορείες του Υπουργείου και θα παρουσιαστούν με τη μορφή μικρών βίντεο και σύντομου σχολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια