Από την Πέμπτη η ελεγχόμενη στάθμευση στην Όλγας - Αντιδράσεις κατοίκων

Από την Πέμπτη η ελεγχόμενη στάθμευση στην Όλγας - Αντιδράσεις κατοίκων

Αναστολή του μέτρου ζητούν κάτοικοι της Ε΄δημοτικής κοινότητας

Από την Πέμπτη, 21 Μαρτίου θα εφαρμοστεί κανονικά το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ε΄Δημοτική Κοινότητα του δήμου Θεσσαλονίκης. Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε τη Δευτέρα, όπου παρέμβαση έκαναν και πολίτες, δια του εκπροσώπου τους, του δημοσιογράφου Νίκου Λαδιανού, σημειώνοντας ότι η επέκταση γίνεται χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση και ζήτησαν "αναστολή μέτρου μέχρι τις εκλογές, επανασχεδιασμό ίσως και επαναδιαπραγμάτευση με την εταιρεία". Όπως ανέφεραν έχουν εντοπίσει μια σειρά προβλημάτων και σημείωσαν ότι υπάρχει σχετικό ψήφισμα το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη 107 υπογραφές.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Άννα Αγγελίδου, είπε ότι στον άξονα που θα εφαρμοστεί το μέτρο (άξονα Βασ. Γεωργίου, Βασ. Όλγας και πίσω από το δημαρχείο) υπάρχουν 252 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης και γύρω από αυτόν τον άξονα, σε στενό περίγραμμα, έχουν προβλεφθεί 3.100 θέσεις για μόνιμους κατοίκουςπροκειμένου όπως είπε "να προστατέψουμε τους περιοίκους της Βασ. Όλγας, της Βασ. Ηρακλείου ώστε να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις τους από επισκέπτες που δεν θέλουν να πληρώσουν. Πέρα από το περίγραμμα αυτό, όλες οι θέσεις είναι ελεύθερες, όπως ισχύει μέχρι τώρα, σύμφωνα με την κ. Αγγελίδου.

Στο χώρο εφαρμογής δεν περιλαμβάνεται η Ανθέων, ούτε η Νέα Παραλία ούτε η Σοφούλη όπως διευκρίνισε.

Εδώ και ένα μήνα όπως είπε η κ. Αγγελίδου όσοι στάθμευαν σε αυτήν την περιοχή έπαιρναν "ψεύτικες" προειδοποιητικές κλήσεις ωστόσο από την Πέμπτη θα εφαρμοστεί κανονικά.

Διαβεβαίωσε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα και έχουν καταθέσει χαρτιά δεν θα παίρνουν κλήση ακόμη και αν δεν έχουν την κάρτα μόνιμου κατοίκου στα χέρια τους, καθώς θα σκανάρεται η πινακίδα τους. Για όσους δεν έχουν καταθέσει χαρτιά τους κάλεσε να σπεύσουν.

Είπε ακόμη ότι θα λειτουργήσουν 50 νέα σημεία αγοράς χρόνου τα οποία θα προστεθούν στα 350 που λειτουργούν σε Α΄και Β΄Δημοτική Κοινότητα, ενώ υπάρχει και η ηλεκτρονική εφαρμογή.

Η κ. Αγγελίδου τόνισε ότι κάθε μήνα εισέρχονται 2000 νέοι χρήστες στο σύστημα, ενώ από την αρχή εφαρμογής του συστήματος έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 1,7 εκατ. σταθμεύσεις που αφήνουν 300.000 ευρώ ανά μήνα.

Στο θέμα είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λέγοντας ότι "υπάρχει θεματάκι" στην Ε' Κοινότητα. Όπως είπε το μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά στην Ε΄δημοτική κοινότητα και η συμφωνία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και γίνονται διορθώσεις. Δεν αλλάζει ο αριθμός των θέσεων αλλά οι τοποθεσίες, όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι μετά την έλευση 35-40 δημοτικών αστυνόμων από φυλακές και δικαστήρια μέχρι το τέλος Απριλίου θα είναι πιο αποτελεσματικό το σύστημα.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια