Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια βιβλιοθήκης για «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ»

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια βιβλιοθήκης για «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται σχολικά είδη, παιδικός ρουχισμός, τρόφιμα μακράς διάρκειας και παιχνίδια

Τη βιβλιοθήκη του εγκαινιάζει ο Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ».

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 11 το πρωί, σε εκδήλωση που διοργανώνουν η ΆΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Το Ράφι της Αγάπης».

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της βιβλιοθήκης, που θα γίνει στο  χώρο του Ξενώνα (εντός της πρώην Παιδόπολης, Αγ. Δημητρίου 1-3, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης) θα μιλήσουν η πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Το Ράφι της Αγάπης» Εύα Παυλίδου και η κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Μαριάννα Κολοβού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συλλέγονται σχολικά είδη, παιδικός ρουχισμός, τρόφιμα μακράς διάρκειας και παιχνίδια που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και βιβλία, δεδομένου ότι στόχος των διοργανωτών είναι η λειτουργία της βιβλιοθήκης ως δανειστικής, σε άμεση συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Το «Σπίτι της ΑΡΣΙΣ» δημιουργήθηκε το 2005 με τη συνεργασία της ΑΡΣΙΣ, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Εργασίας.

Βασικός στόχος του ξενώνα είναι η φιλοξενία και η φροντίδα παιδιών που είναι θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, εμπορίας και διακίνησης ή που βρίσκονται σε κίνδυνο εξαιτίας δυσμενών οικογενειακών, κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών.

Στο ξενώνα μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 23 παιδιά (αγόρια ηλικίας 5 έως 12 ετών και κορίτσια από 5 έως 18 ετών). Από το 2005 έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 250 παιδιά και έφηβοι, με μέσο χρόνο παραμονής τα δύο χρόνια.

 Τα περισσότερα  παιδιά επέστρεψαν στο οικογενειακό τους περιβάλλον έπειτα από συστηματική αξιολόγηση, συμβουλευτική και εποπτεία των οικογενειών, αρκετά υποστηρίζονται από ανάδοχες οικογένειες, δύο  υιοθετήθηκαν, αρκετά παιδιά ενηλικιώθηκαν και υποστηρίχτηκαν μέχρι την αυτονόμησή τους, ενώ λιγότερα ήταν εκείνα που παραπέμφθηκαν σε άλλους χώρους φιλοξενίας

Πηγή: https://www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια