Έρχεται το μεγαλύτερο ραντεβού επενδυτών και startups στη Θεσσαλονίκη!

Έρχεται το μεγαλύτερο ραντεβού επενδυτών και startups στη Θεσσαλονίκη!

Το Demo-Day του OK!Thess σπάει όλα τα ρεκόρ

Δεκαοκτώ επενδυτικοί οργανισμοί – από την Αθήνα μέχρι την Πράγα – και 40 καινοτόμες ομάδες – από την Κύπρο μέχρι την Σόφια – θα μαζευτούν την Τρίτη 19/3 στην Θεσσαλονίκη στη μεγαλύτερη συνάντηση ανάμεσα σε επενδυτές και startups που έχει γίνει στην πόλη μας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 120 συναντήσεις ανάμεσα σε επενδυτές και καινοτόμες ομάδες.

Η αφορμή είναι το Thessaloniki Demo-Day που οργανώνει το OK!Thess τρεις φορές τον χρόνο για να φέρει σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις από όλη την πόλη με επενδυτικά κεφάλαια που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν ή να αναπτυχθούν περαιτέρω. Είναι το τέταρτο Demo-Day του OK!Thess και η επιτυχία των τριών πρώτων διαδόθηκε τόσο που ο αριθμός επενδυτών και startups εκτινάχθηκε, οι δε ομάδες που αναζητούν επενδύσεις ξεπέρασαν τα σύνορα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συμμετοχή είναι περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές.

Το Demo-Day όμως δεν είναι απλώς ένας διαμεσολαβητής ανάμεσα στο κεφάλαιο και την καινοτομία. Σημαντικό ρόλο παίζει και μια συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που οργανώνεται στο πλαίσιό του ανάμεσα σε επενδυτές από τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και σε παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οικοσυστημάτων σ’ αυτό τον χώρο. Στόχος είναι η σταδιακή μετάβαση, μέσα από την συνεργασία, σε μια πραγματικά ενιαία “τοπική” αγορά - αρκετά μεγάλη στο σύνολό της, ώστε να μπορούν οι μικρές επιχειρήσεις μας να την χρησιμοποιήσουν ως επαρκές εφαλτήριο για την παγκόσμια αγορά.

 Οι επενδυτές που συμμετέχουν

Μεταξύ αυτών που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους σε αυτή την διοργάνωση είναι εκπρόσωποι των παρακάτω επενδυτών (Venture Capital και επιχειρηματικοί άγγελοι) από την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη:

BigPi () 

Metavallon () 

Velocity Partners () 

Unifund ()  

VentureFriends () 

Startech Ventures () 

NBG Business Seeds ()

Cross Border Angels ()

Eleven Ventures ()

LAUNCHub ()

CEO Angels Club ()

South Central Ventures ()

Anthology Ventures ()

Hellenic Business Angels Network ()

Adrion Business Angels Network ()

Marathon Venture Capital ()

Thermi Ventures ()

Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες σε ομάδες αρχικού σταδίου και σε ευρύ φάσμα επιχειρηματικών μοντέλων, από hardware μέχρι τεχνολογίες software και υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, μεταφορών, ενέργειας, εμπορίου, παραγωγής, αγροδιατροφής, fintech, τουρισμού.

Πηγή: https://www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια