Πλατεία Ελευθερίας: Ψάχνουν για... τις θέσεις που θα χαθούν από το κλείσιμο του πάρκινγκ

Πλατεία Ελευθερίας: Ψάχνουν για... τις θέσεις που θα χαθούν από το κλείσιμο του πάρκινγκ

Χώρους στάθμευσης που θα αντικαταστήσουν τις χαμένες θέσεις από το κλείσιμο του πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Παππά που μίλησε στον Alpha 96,5 η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη εξετάζει από τη μία την εκμετάλλευση των πάρκινγκ που υπάρχουν στην περιοχή και από την άλλη τη δημιουργία χώρων στάθμευσης για παράδειγμα στο στρατόπεδο Μυστακίδη και στον ΟΣΕ.

Εξετάζεται ακόμη η δυνατότητα να επεκταθεί η λειτουργία των υφιστάμενων χώρων στάθμευσης εντός του ΟΛΘ και του πολυόροφου πάρκινγκ στην Πολυτεχνείου απέναντι από τα δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας άρχισαν σήμερα μετά και την αποχώρηση του επιχειρηματία που λειτουργούσε τον υπέργειο χώρο στάθμευσης.

«Αύριο θα είναι μία πλατεία η οποία θα έχει αποδοθεί στους δημότες και μαζί με όλα τα άλλα στοιχεία τα οποία υπάρχουν κάθετα στον άξονα της Λεωφόρου Νίκης, όπως είναι η Αγίας Σοφίας, ο μνημειακός άξονας της Πλατείας Αριστοτέλους οι οποίοι έχουν αναπλασθεί θα μεταβάλλουν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο Θ. Παππάς.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων είναι 12 μήνες, σύμφωνα με τον κ. Παππά, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση πως το έργο θα παραδοθεί νωρίτερα, σε διάστημα οκτώ έως δέκα μηνών.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια