Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ

Εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται στο μνημείο του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε μπει στο στόχαστρο βανδάλων στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

Όπως είχε ειπωθεί και στη συνέντευξη τύπου για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέτειο αναχώρησης του πρώτου συρμού προς το Άουσβιτς Μπιργκενάου, το μνημείο θα έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τις 17 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η πορεία μνήμης προς τον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Ήδη υπάλληλοι εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επισκευάσουν τις φθορές και να αντικαταστήσουν τις πλάκες που οι άγνωστοι κατέστρεψαν.

Οι εργασίες θα κοστίσουν περίπου 15.000 ευρώ και το κόστος θα καλύψουν το ΑΠΘ και η Ισραηλητική Κοινότητα, ενώ την πρόθεσή του να συνεισφέρει στην κάλυψη του κόστους δήλωσε και το Γερμανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης των φθορών τις οποίες κοινοποίησε στο Facebook η ομάδα "Ποτέ Ξανα!"

foto6.jpg

foto5.jpg

foto4.jpg

foto3.jpg

foto2.jpg

foto.jpg

Πηγή: http://www.thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια