Χρυσά βραβεία στα «Όσκαρ Τροφίμων» για εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Δυο χρυσά βραβεία στα "Όσκαρ των τροφίμων", στα Great Taste Awards που γίνονται στο Λονδίνο, αλλά και χρυσή διάκριση για τη συσκευασία, έχουν αποσπάσει ήδη τα προϊόντα της νεοσύστατης εταιρείας "NIRRA" με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσηςDetrop.

Η εταιρεία που προέκυψε από την αγάπη των ιδρυτών της για το μέλι, παράγει αυτήν τη στιγμή υψηλής ποιότητας μέλια σε υψηλής αισθητικής συσκευασίες τα οποία τοποθετεί τόσο στην εγχώρια αγορά, σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σε concept stores delicatessen κ.ά όσο και στη διεθνή αγορά καθώς έχει κάνει ήδη εξαγωγικό "άνοιγμα" κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το TyposThes.gr συνάντησε τον ιδρυτή της NIRRA Νικόλαο Βλαχούδη στο Περίπτερο 13 και συγκεκριμένα στη "γωνιά" Digital Greece: AgriFood edition, όπου καινοτόμες startup παρουσίασαν λύσεις και εφαρμογές για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. Ο κ. Βλαχούδης μας μίλησε για το ξεκίνημα της εταιρείας και για τα προϊόντα.

Το ξεκίνημα

"Ξεκινήσαμε την παραγωγή ως χομπίστες πριν περίπου 8 χρόνια για τις δικές μας ανάγκες. Γρήγορα όμως αρχίσαμε να μεγαλώνουμε την παραγωγή μας με αποτέλεσμα στην αρχή να περισσεύουν ποσότητες μελιού, το οποίο διοχετεύαμε σε φίλους και γνωστούς με μεγάλη αποδοχή και θετικά σχόλια . Αυτοί μας παρότρυναν να "τρέξουμε" περισσότερο την παραγωγή. Κάποια στιγμή το 2016 και ενώ είχε "ανοίξει" η παραγωγή, βρεθήκαμε και εμείς στο δίλημμα αν θα πρέπει να μεταναστεύσουμε ή όχι από την Ελλάδα", εξιστορεί.

nirra-blahoydis.jpg

Τελικά αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εταιρία, η οποία συστάθηκε το 2016. Όπως λέει ο κ. Βλαχούδης, όπως σε κάθε νέο εγχείρημα υπάρχουν δυσκολίες αλλά και εργαλεία.

nirra.jpg

Η αγάπη για το μέλι

Η εταιρεία παράγει αυτήν τη στιγμή τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες μελιού (από άγριο κάστανο, από άγριο βελανίδι, από πεύκο και μέλι δάσους) σε μοναδικές συσκευασίες.

Η στρατηγική μας είναι να παράγουμε ποικιλίες που προέρχονται από μελιτώματα κυρίως τα οποία είναι χαμηλά σε φυσικά σάκχαρα και συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, αναφέρει η ο κ. Βλαχούδης.

Θεωρούμε ότι το μέλι είναι μια πολύτιμη φυσική τροφή και έτσι την αντιμετωπίζουμε, ενώ και η μελισσοκομεία είναι μια πολύ ιδιαίτερη ενασχόληση, συνεχίζει. Στη NIRRA ασκούν νομαδική μελισσοκομία που σημαίνει ότι τα μελίσσια μεταφέρονται σε διαφορετική τοποθεσία περίπου κάθε 30-35 μέρες.

"Το χειμώνα κατεβαίνουν κυρίως προς τη Ν. Ελλάδα, Άρτα, Ήπειρο και σιγά σιγά νωρίς την Άνοιξη ανεβαίνουν στην Κερκίνη και μετά μεταφέρονται στην ορεινή Χαλκιδική και γενικά τα μελισσοκομεία τοποθετούνται στην Κεντρική Μακεδονία", όπως λέει.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επισημαίνει είναι ότι οι περιοχές που παράγονται τα μέλια είναι ενταγμένες στο δίκτυο ΝΑΤURA που "σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα γιατί δεν υπάρχει στην περιοχή κάποια βιομηχανική δραστηριότητα".

nirra1.jpg

Έμφαση στη συσκευασία και τιμή στην αρκούδα

Η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Packaging των προϊόντων της καθώς όπως λέει ο κ. Βλαχούδης "είναι μονόδρομος το να δημιουργήσουμε μια συσκευασία υψηλής αισθητική για να μπορεί να αντανακλά την αξία της ποιότητας του μελιού το οποίο παράγουμε".

Προσπαθούμε να επεκτείνουμε την εμπειρία του καταναλωτή και μέσα από τη συσκευασία, να δημιουργήσουμε ένα δεσμό με τα προϊόντα μας και αυτό αφορά κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν οι συσκευασίες, όπως λέει. Με λογότυπο την αρκούδα, που ως γνωστόν αγαπά πολύ το μέλι, τα προϊόντα της εταιρίας τοποθετούνται σε γυάλινα βάζα ενώ το καπάκι είναι  χειροποίητο από μασίφ ξύλο οξιάς, ένα "απτό στοιχείο της φύσης που συνδέει την παραγωγή με το προϊόν".

Φέτος το καλοκαίρι, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της, η εταιρία κυκλοφόρησε και μια πολυτελή κασετίνα με διαφορετικές ποικιλίες μελιού σε μικρότερη συσκευασία.

nirra3.jpg

Πάντως, μπορεί η αισθητική των προϊόντων να είναι το πρώτο που τραβάει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά, όπως σημειώνει ο κ. Βλαχούδης η ποιότητα είναι αυτή που θα τον κερδίσει. Σκοπός μας είναι να υπάρχει επανάληψη και να δημιουργήσουμε αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, τονίζει.

Αυτήν τη στιγμή τα προϊόντα της NIRRA είναι τοποθετημένα σε εξειδικευμένα παντοπωλεία, σε τουριστικά σημεία και νησιά. "Έχουμε σημαντικές συνεργασίες που αποδεικνύουν και την ποιότητα των προϊόντων μας. Για παράδειγμα είμαστε σε πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες και στη Β. Ελλάδα και στη νησιωτική, σε concept stores που πωλούν τουριστικά προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, σε εξειδικευμένες κάβες ποτών που έχουν ενσωματωμένες γωνίες με delicatessen προϊόντα κ.ά", μας λέει ο κ. Βλαχούδης.

Τα βραβεία

Όσο για τα βραβεία, τα προϊόντα έχουν αποσπάσει για δυο συνεχόμενες χρονιές και από το πρώτο έτος λειτουργίας της εταιρείας, δυο χρυσά βραβεία για δυο κωδικούς, το μέλι πεύκου και το μέλι δάσους, στα "Όσκαρ" των τροφίμων, στα Great Taste Awards που γίνονται στο Λονδίνο. Πήραν δυο χρυσά αστέρια το 2017 και το 2018 και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε και τα τρία, όπως λέει ο κ. Βλαχούδης. Έχουν βραβευθεί επίσης με χρυσό βραβείο και για τη συσκευασία τους σε διεθνή διαγωνισμό.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Εγκληματικότητα
«Δύο μηχανισμοί είναι μέσα στο Μέγαρο. Λευτεριά στους επαναστάτες», είπε άγνωστος χωρίς να δίνει χρονικό περιθώριο ή παραπάνω στοιχεία. Κινητοποίηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών πιθανότατα στο Δικαστικό Μεγαρο της πόλης. Άγνωστος τηλεφώνησε περίπου στις 8:50 στο Ράδιο Θεσσαλονίκη προειδοποιώντας για ύπαρξη δύο εκρηκτικών μη...
Σπορ
Οι τρίπλες του έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ο Βασίλης Χατζηπαναγής είχε μαγέψει όλη την Ελλάδα. Με το ποδοσφαιρικό θρύλο να λέει ότι μπορούσε να τριπλάρει αντίπαλο ακόμη και μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο! Την Πέμπτη το απόγευμα στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος ο Βάσια και το «Camp Βασίλης Χατζηπαναγής» ήταν φιλοξενούμενοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία  να πάρο...
Κοινωνία
Oι Σύλλογοι «Τα Αναστενάρια του Λαγκαδά» και «Θρακική Εστία Λαγκαδά» θα πραγματοποιήσουν το ξακουστό σε όλο τον κόσμο έθιμο. Το έθιμο της πυροβασίας, τα Αναστενάρια, θα αναβιώσουν και φέτος στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην πόλη του Λαγκαδά. Σύμφωνα με το lagadas.net, από αύριο, 21 έως και την Τετάρτη, 23 Μαΐου οι Σύλλογοι «Τα Αναστενάρια του Λαγκαδά» και «Θρακική Εστία Λαγκαδά» θα πραγματοποιήσουν το ξακουστό σε όλο τον κόσμο έθιμο. Η πυρ...
Πολιτική
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει με την παρουσία του και τις υποψηφιότητες της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Χρήστου Γιαν...
Περιστατικά
Αιματηρό επεισόδιο χθες το βράδυ μετά την πορεία για την Γενοκτονία των Ποντίων Δύο άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα για εμπλοκή σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο συνέβη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, χθες το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 29χρονο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 22 και 33 ετών, και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Όπως κατήγγειλε το θύμα,...
Κοινωνία
3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα - Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά - Οι παροχές Από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησαν και επίσημα τα πρώτα δρομολόγια με την υπερταχεία Intercity Express της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο έγινε την περασμένη Τετάρτη, με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να καταφθάνει στον σιδηροδ...
Οικονομία
Σε αναλυτική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφέρονται τα είδη διατροφής και οι υπηρεσίες εστίασης που μετατάσσονται στον μειωμένο συντελεστή 13% από 24% Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι σύννομες, καλούνται να προσαρμόσουν τους τιμοκαταλόγους αλλά και τις ταμειακές τους μηχανές με βάση τα νέα δεδομένα. Σε αναλυτική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφέρονται τα είδη διατροφής και οι υπηρεσίες εστί...
Περιστατικά
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Hotel. Συγκεκριμένα, διερχόμενη αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με δίκυκλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 χρόνων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΕΚΑΒ ο τραυματισμός της γυναίκας στρατιωτικού δεν είναι σοβαρός και αυτή την ώρα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Έρευνα για τα ακριβή αίτια διενεργεί η Τ...
Κοινωνία
Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιοχή της Τούμπας μετά από εύρεση στρατιωτικού όλμου. Ο όλμος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο ρέμα της Τούμπας. Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και ο στρατός για να εκκενώσουν την περιοχή και να απομακρύνουν τον όλμο. Πληροφορίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι πρόκειται για βλήμα 105 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πυροσωλήνα, που σημαίνει ότι πιθανότατα είναι ενεργό. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Μονάδας Εκκαθ...
Σχετικά νέα