Χρυσά βραβεία στα «Όσκαρ Τροφίμων» για εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη

Δυο χρυσά βραβεία στα "Όσκαρ των τροφίμων", στα Great Taste Awards που γίνονται στο Λονδίνο, αλλά και χρυσή διάκριση για τη συσκευασία, έχουν αποσπάσει ήδη τα προϊόντα της νεοσύστατης εταιρείας "NIRRA" με έδρα την Πυλαία Θεσσαλονίκης, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της έκθεσηςDetrop.

Η εταιρεία που προέκυψε από την αγάπη των ιδρυτών της για το μέλι, παράγει αυτήν τη στιγμή υψηλής ποιότητας μέλια σε υψηλής αισθητικής συσκευασίες τα οποία τοποθετεί τόσο στην εγχώρια αγορά, σε πεντάστερα ξενοδοχεία, σε concept stores delicatessen κ.ά όσο και στη διεθνή αγορά καθώς έχει κάνει ήδη εξαγωγικό "άνοιγμα" κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες.

Το TyposThes.gr συνάντησε τον ιδρυτή της NIRRA Νικόλαο Βλαχούδη στο Περίπτερο 13 και συγκεκριμένα στη "γωνιά" Digital Greece: AgriFood edition, όπου καινοτόμες startup παρουσίασαν λύσεις και εφαρμογές για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. Ο κ. Βλαχούδης μας μίλησε για το ξεκίνημα της εταιρείας και για τα προϊόντα.

Το ξεκίνημα

"Ξεκινήσαμε την παραγωγή ως χομπίστες πριν περίπου 8 χρόνια για τις δικές μας ανάγκες. Γρήγορα όμως αρχίσαμε να μεγαλώνουμε την παραγωγή μας με αποτέλεσμα στην αρχή να περισσεύουν ποσότητες μελιού, το οποίο διοχετεύαμε σε φίλους και γνωστούς με μεγάλη αποδοχή και θετικά σχόλια . Αυτοί μας παρότρυναν να "τρέξουμε" περισσότερο την παραγωγή. Κάποια στιγμή το 2016 και ενώ είχε "ανοίξει" η παραγωγή, βρεθήκαμε και εμείς στο δίλημμα αν θα πρέπει να μεταναστεύσουμε ή όχι από την Ελλάδα", εξιστορεί.

nirra-blahoydis.jpg

Τελικά αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εταιρία, η οποία συστάθηκε το 2016. Όπως λέει ο κ. Βλαχούδης, όπως σε κάθε νέο εγχείρημα υπάρχουν δυσκολίες αλλά και εργαλεία.

nirra.jpg

Η αγάπη για το μέλι

Η εταιρεία παράγει αυτήν τη στιγμή τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες μελιού (από άγριο κάστανο, από άγριο βελανίδι, από πεύκο και μέλι δάσους) σε μοναδικές συσκευασίες.

Η στρατηγική μας είναι να παράγουμε ποικιλίες που προέρχονται από μελιτώματα κυρίως τα οποία είναι χαμηλά σε φυσικά σάκχαρα και συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, αναφέρει η ο κ. Βλαχούδης.

Θεωρούμε ότι το μέλι είναι μια πολύτιμη φυσική τροφή και έτσι την αντιμετωπίζουμε, ενώ και η μελισσοκομεία είναι μια πολύ ιδιαίτερη ενασχόληση, συνεχίζει. Στη NIRRA ασκούν νομαδική μελισσοκομία που σημαίνει ότι τα μελίσσια μεταφέρονται σε διαφορετική τοποθεσία περίπου κάθε 30-35 μέρες.

"Το χειμώνα κατεβαίνουν κυρίως προς τη Ν. Ελλάδα, Άρτα, Ήπειρο και σιγά σιγά νωρίς την Άνοιξη ανεβαίνουν στην Κερκίνη και μετά μεταφέρονται στην ορεινή Χαλκιδική και γενικά τα μελισσοκομεία τοποθετούνται στην Κεντρική Μακεδονία", όπως λέει.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που επισημαίνει είναι ότι οι περιοχές που παράγονται τα μέλια είναι ενταγμένες στο δίκτυο ΝΑΤURA που "σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένα από βαρέα μέταλλα γιατί δεν υπάρχει στην περιοχή κάποια βιομηχανική δραστηριότητα".

nirra1.jpg

Έμφαση στη συσκευασία και τιμή στην αρκούδα

Η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο Packaging των προϊόντων της καθώς όπως λέει ο κ. Βλαχούδης "είναι μονόδρομος το να δημιουργήσουμε μια συσκευασία υψηλής αισθητική για να μπορεί να αντανακλά την αξία της ποιότητας του μελιού το οποίο παράγουμε".

Προσπαθούμε να επεκτείνουμε την εμπειρία του καταναλωτή και μέσα από τη συσκευασία, να δημιουργήσουμε ένα δεσμό με τα προϊόντα μας και αυτό αφορά κάποιες ιδιαιτερότητες που έχουν οι συσκευασίες, όπως λέει. Με λογότυπο την αρκούδα, που ως γνωστόν αγαπά πολύ το μέλι, τα προϊόντα της εταιρίας τοποθετούνται σε γυάλινα βάζα ενώ το καπάκι είναι  χειροποίητο από μασίφ ξύλο οξιάς, ένα "απτό στοιχείο της φύσης που συνδέει την παραγωγή με το προϊόν".

Φέτος το καλοκαίρι, διευρύνοντας τη γκάμα των προϊόντων της, η εταιρία κυκλοφόρησε και μια πολυτελή κασετίνα με διαφορετικές ποικιλίες μελιού σε μικρότερη συσκευασία.

nirra3.jpg

Πάντως, μπορεί η αισθητική των προϊόντων να είναι το πρώτο που τραβάει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά, όπως σημειώνει ο κ. Βλαχούδης η ποιότητα είναι αυτή που θα τον κερδίσει. Σκοπός μας είναι να υπάρχει επανάληψη και να δημιουργήσουμε αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, τονίζει.

Αυτήν τη στιγμή τα προϊόντα της NIRRA είναι τοποθετημένα σε εξειδικευμένα παντοπωλεία, σε τουριστικά σημεία και νησιά. "Έχουμε σημαντικές συνεργασίες που αποδεικνύουν και την ποιότητα των προϊόντων μας. Για παράδειγμα είμαστε σε πεντάστερες ξενοδοχειακές μονάδες και στη Β. Ελλάδα και στη νησιωτική, σε concept stores που πωλούν τουριστικά προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας, σε εξειδικευμένες κάβες ποτών που έχουν ενσωματωμένες γωνίες με delicatessen προϊόντα κ.ά", μας λέει ο κ. Βλαχούδης.

Τα βραβεία

Όσο για τα βραβεία, τα προϊόντα έχουν αποσπάσει για δυο συνεχόμενες χρονιές και από το πρώτο έτος λειτουργίας της εταιρείας, δυο χρυσά βραβεία για δυο κωδικούς, το μέλι πεύκου και το μέλι δάσους, στα "Όσκαρ" των τροφίμων, στα Great Taste Awards που γίνονται στο Λονδίνο. Πήραν δυο χρυσά αστέρια το 2017 και το 2018 και ευελπιστούμε ότι θα φτάσουμε και τα τρία, όπως λέει ο κ. Βλαχούδης. Έχουν βραβευθεί επίσης με χρυσό βραβείο και για τη συσκευασία τους σε διεθνή διαγωνισμό.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Λόγω έκτακτων εργασιών αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα σε τμήμα της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Βενιζέλου έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Παν.Τσαλδάρη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Βενιζέλου, Π.Τσαλδάρη και τους γύρω δρόμους της περ...
Οικονομία
Ήταν γύρω στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν η τότε πρεσβευτική αρχή της Ελλάδας στην Ινδία παρότρυνε μεγάλους ελληνικούς ομίλους στον κλάδο των γαλακτοκομικών να εξετάσουν το ενδεχόμενο δραστηριοποίησής τους στην ινδική αγορά*. Η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας κάλπαζε -με ρυθμούς άνω του 8%- και οι καταναλωτές σε αυτή την αχανή χώρα των πολλών χρωμάτων και αντιθέσεων λάτρευαν τα γαλακτοκομικά -όσο τα λατρεύουν και σήμερα, αφού αποτελούν βασικό συστατι...
Διάφορα
1. Στις 21:00 στο TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Dying Of The Light Ταινία Δράσης / Θρίλερ 2014. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια απειλεί να σταματήσει τη σταδιοδρομία του Evan Lake στην C.I.A., αποφασίζει αδίστακτος πια, να κυνηγήσει τον τρομοκράτη που τον βασάνισε κατά τη διάρκεια μιας αποστολής χρόνια πριν. Παίζουν: Nicolas Cage, Anton Yelchin, Alexander Karim. Σκηνοθεσία: Paul Schrader. 2. Στις 21:50 στο ΣΚΑΪ - Οι Άνδρες Με Τα Μαύρα 3 (Men In Black 3) Ξένη ταινία του 2012...
Πολιτισμός
Σε θερινό σινεμά αναμένεται να μετατραπεί στις αρχές Σεπτεμβρίου η πλατεία Αριστοτέλους, καθώς προβληθεί σε αυτή, η γνωστή ταινία “Cinema Paradiso”. Η προβολή θα γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της «Σεζόν των κλασικών ταινιών», με ελεύθερη είσοδο. Ειδικότερα, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου κλασικές ταινίες απ’ όλη την ΕΕ προβάλλονται δωρεάν σε ένα ευρύ φάσμα χώρων σε 13 χώρες της ΕΕ — από μικρές πόλεις έως πρωτεύουσες — για την ανάδειξη της πλούσιας και ποικ...
Διάφορα
Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη (2 Σεπτεμβρίου 1944) και ο δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει εκδηλώσεις στη μνήμη των 149 θυμάτων. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 31 Αυγούστου, με τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών και φωτογραφίας «Αντίδοτο Λήθης», την «16η Ποδηλατοδρομία Ειρήνης» και με θεατρική παράσταση στο Πέτρινο Γυμνάσιο Χορτιάτη, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοπ...
Διάφορα
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (21-08-2019) σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα στις ευρύτερες περιοχές του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, Πλατείας Αριστοτέλους, Πλατείας Αρχαίας Αγοράς, Ροτόντας – Καμάρας και Πλατείας Ναυαρίνου, υπό την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες. Η συγκεκριμ...
Πολιτισμός
Η διαχρονική τέχνη του τσαγκάρη αναβιώνει στην Όσσα Λαγκαδά με τη σκηνογραφική αναβίωση ενός παλαιού εργαστηρίου τσαγκαρικής, όπου εκτίθενται παραδοσιακά εργαλεία του επαγγέλματος που για πολλούς αιώνες αναπτύχθηκε στον οικισμό. «Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Οσσαίων "Η Αγία Κυράννα", με στόχο την ανάδειξη των ντόπιων υποδηματοποιών» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Συλλόγου, Άγγελος Μήτσας, συντηρητής αρχαιοτήτων. Το "Παλαιό Τσαγκαράδικο" τη...
Κοινωνία
Ο διοικητής του νοσοκομείου ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δε θα κινηθούν εναντίον του, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν. Με διακοπή της σύμβασης απείλησε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, Δημήτρης Μαυρογιώργος, τους δέκα επικουρικούς εργαζόμενους στη συγκεκριμένη μονάδα υγείας, σε περίπτωση που δεν υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία να αναφέρουν ότι δε θα εγείρουν καμία απαίτηση εναντίον του, αν δεν τους κατ...
Κοινωνία
Μπισκότα Παπαδοπούλου: Διαβάστε τα κριτήρια για τις θέσεις που έχουν ανοίξει. Μπισκότα Παπαδοπούλου: Η εταιρεία Παπαδοπούλου βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής προσωπικού. Θα προσληφθούν υπάλληλοι σε Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα: Υπεύθυνος Λειτουργίας Συσκευαστικών Μηχανών Προσόντα: Απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Μηχανολογίας/Ηλεκτρολογίας ή Αυτοματισμού, δυνατότητα εργασίας σε βάρδια, καλή γνώση Αγγλικών, γνώση MS Office, εμπειρία 3 ετών στη συσκευασία, εμπειρία σε συστήματ...
Σχετικά νέα
Κλείνουν δρόμοι αύριο στη Θεσσαλονίκη - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αν μείνετε σπίτι , αυτές είναι οι ταινίες που μπορείτε να δείτε σήμερα στη τηλεόραση
Εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη
Θεσσαλονίκη: «Σκούπα» σε 5 δρόμους στο κέντρο – 71 συλλήψεις
Καιρός στη Θεσσαλονίκη: «Χτυπάει» 36άρι σήμερα η ζέστη!
Δήμας: Η ΔΕΘ πρέπει να είναι ένα εμπορικό κι όχι ένα πολιτικό γεγονός
Οι διακοπές της οκογένειας Σαββίδη και τα... γκελάκια του Ιβάν με τη μπάλα (vid)
Ο Νίκος που άφησε την τράπεζα κι έγινε αγρότης ετοιμάζει κάτι στη Θεσσαλονίκη
Χωρίς νερό το κέντρο και άλλες 3 περιοχές στη Θεσσαλονίκη
Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Τελευταία «δροσιά» - Τι αναμένεται αύριο