Θεσσαλονίκη: Πότε ανοίγει πύλες η ανθοέκθεση στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Πότε ανοίγει πύλες η ανθοέκθεση στην Καλαμαριά

Η πλαζ Αρετσούς θα πλημμυρίσει φυτά, λουλούδια και άλλα είδη διακόσμησης

Η 32η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς έρχεται και φέτος να πλημμυρίσει την πλαζ Αρετσούς και θα ανοίξει τις πύλες της από τις 30 Απριλίου έως τις 17 Μαϊου. Ο Δήμος Καλαμαριάς και η ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ προσκαλούν τους επαγγελματίες ανθοκόμους καθώς και τους χειροτέχνες κεραμικής και λαϊκής τέχνης να συμμετάσχουν στην πολύχρωμη γιορτή.

Την έκθεση θα συνοδεύουν όπως κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη μεγάλη ποικιλία φυτών αλλά και άλλα είδη διακόσμησης, κεραμικής – λαϊκής τέχνης, χειροτεχνίας και είδη εξοχής, κήπου.

Η Ανθοέκθεση Καλαμαριάς είναι πλέον θεσμός για την περιοχή της Καλαμαριάς και  γενικότερα για την πόλη της Θεσσαλονίκης η οποία εξελίχθηκε στην κορυφαία περιβαλλοντική εκδήλωση του.

Πρώτος ο Δήμος Καλαμαριάς το 1987 εγκαινίασε την πρώτη ανθοέκθεση στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, μια δραστηριότητα που καταξιώθηκε, αγαπήθηκε από τους πολίτες και τους φίλους των λουλουδιών και γι’ αυτό έγινε θεσμός. Η ποικιλία των λουλουδιών, η παρουσίαση των δραστηριοτήτων των φορέων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, η πλαισίωση της έκθεσης με παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα και οι αναφορές στην παράδοση και στις ρίζες μας, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς και αντανακλούν τις αντίστοιχες ευαισθησίες του Δήμου. Δίπλα στο κύμα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει λουλούδια και φυτά σε μία απίστευτη ποικιλία σχεδίων και εκθεμάτων καθώς και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στην καρδιά της Άνοιξης, η ανθοέκθεση του Δήμου που διοργανώνεται από την Δημοτική Εμπορική Τουριστική Επιχείρηση αποτελεί μία πανδαισία χρωμάτων και φυσικών αρωμάτων που αναδύει το άρωμα της Άνοιξης.

Όσοι επαγγελματίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να καλέσουν στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης ΔΕΤΕΚ Α.Ε. ΟΤΑ (2310 454453, 2310 450340) για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: https://www.typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια