Δ. Θεσσαλονίκης: Έναρξη εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην 5η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Δ. Θεσσαλονίκης: Έναρξη εφαρμογής του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης στην 5η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Αρχίζει από τις 21 Μαρτίου 2019 η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) στην 5η Δημοτική Κοινότητα. Ήδη, το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά κατά περιοχές από τις 20 Φεβρουαρίου με τη διανομή εντύπων τύπου «κλήσης» προς ενημέρωση των πολιτών.

Η περιοχή εφαρμογής θα εκτείνεται ανατολικά από την οδό Σκιάθου και Σοφούλη (χωρίς αυτή να περιλαμβάνεται στο νέο Σ.Ε.Σ.), μέχρι δυτικά στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα και Γκύζη και από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς αυτές να περιλαμβάνονται στο νέο Σ.Ε.Σ.) μέχρι και δυο έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα άνωθεν της Βασιλίσσης Όλγας. Όλες οι οδοί, στις οποίες επιτρέπεται η στάθμευση, εντάσσονται στην κατηγορία κατοίκων, πλην των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα, οι οποίες θα ενταχθούν στην κατηγορία των θέσεων επισκεπτών και στις οποίες η στάθμευση θα γίνεται επί πληρωμή.

Συνολικά, οι κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους 3.100 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης (μπλε διαγράμμιση και πινακίδα κατοίκων), ενώ οι θέσεις επισκεπτών θα είναι συνολικά 252 (λευκή διαγράμμιση και πινακίδα επισκεπτών). Οι δρόμοι που βρίσκονται εκτός της οριοθετημένης περιοχής εφαρμογής του συστήματος θα παραμείνουν στο υφιστάμενο καθεστώς ελεύθερης στάθμευσης.

«Το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην 1η και στην 3η Δημοτικές Κοινότητες, θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες, αλλά κυρίως τους μόνιμους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής. Ήδη υπάρχει συνεννόηση με τη Δημοτική Αστυνομία, ώστε από την πρώτη μέρα να ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή του συστήματος, ενώ εκτιμούμε ότι θα αποσυμφορηθούν κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως η Βασιλίσσης Όλγας, που αντιμετωπίζουν σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

Η κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου εκδίδεται στα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Βίλα Μορντώχ – Βασ. Όλγας 162). Σημειώνεται ότι όλοι όσοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως στην κοινότητα ή έχουν υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά είναι καταχωρισμένοι στο σύστημα και δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ακόμη κι αν δεν έχουν παραλάβει την κάρτα.

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια