Μεταβιβάσεις αυτοκινήτων μέσω ιντερνετ στην Κεντρική Μακεδόνια

Μεταβιβάσεις αυτοκινήτων μέσω ιντερνετ στην Κεντρική Μακεδόνια

Πιλοτικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια βάζει τέλος στην ταλαιπωρία, τη χαρτούρα και τις άσκοπες μετακινήσεις και διαδικασίες.

Μεταβιβάστε το αυτοκίνητό σας μέσω Ίντερνετ. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προωθεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα, σε μια προσπάθεια να περιορίσει ταλαιπωρία και γραφειοκρατία και να συντομεύσει στο ελάχιστο δυνατό τις εκδόσεις αδειών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωνσταντίνος Πάλλας, επί μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και έπειτα από την τελική συνάντηση στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες οριστικοποίησε την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος, όπως ενημέρωσε την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί (εφόσον βγάλει και τη σχετική απόφαση το υπουργείο) για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εφόσον αποδειχτεί αποτελεσματικό θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Περιγράφοντας το νέο αυτό σύστημα ο κ. Πάλλας στα μέλη της οικονομικής επιτροπής εξήγησε: «Με το νέο σύστημα θα μεταβιβάζονται αυτοκίνητα χωρίς να χρειαστεί να έρθουν ούτε ο αγοραστής ούτε ο πωλητής στη Διεύθυνση Μεταφορών. Η διαδικασία θα γίνεται είτε από το σπίτι, είτε από τα γραφεία της εταιρείας από την οποία αγοράζεται το αυτοκίνητο. Μόλις τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα που ετοιμάστηκε θα έρχεται η ειδοποίηση στη Διεύθυνση Μεταφορών ότι όλα είναι εντάξει με τις διαδικασίες της μεταβίβασης, τα τέλη είναι πληρωμένα κ.ο.κ. και η Διεύθυνση θα δίνει την έγκρισή της ηλεκτρονικά ότι μπορεί να προχωρήσει η μεταβίβαση. Τελειώνοντας με τη μεταβίβαση θα έρχεται το αίτημα στη Διεύθυνση Μεταφορών από το διαδικτυακό σύστημα ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Εκεί θα εκτυπώνεται η άδεια και θα παραδίδεται όπως θα ζητά ο πελάτης. Δηλαδή, είτε θα αποστέλλεται ταχυδρομικά, είτε θα έρχεται ο πελάτης από τη Διεύθυνση μόνο για να παραλάβει την άδεια».

Η λογική προσομοιάζει με εκείνη της ενοικίασης σπιτιών, όπου οι παλιές χρονοβόρες διαδικασίες, που ταλαιπωρούσαν τον κόσμο, έχουν σταματήσει και όλα γίνονται μέσω του Taxis, χωρίς ταλαιπωρία και με πλήρη διαφάνεια. «Διαδικασίες που γίνονται χειρόγραφα θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και ο αγοραστής θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό της αγοράς του αυτοκινήτου σε τραπεζικό λογαριασμό. Το σύστημα είναι πρωτοποριακό και είναι η πρώτη φορά που θα εφαρμοστεί στη χώρα, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από το υπουργείο. Αν πετύχει το εγχείρημα θα μπορεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Πάλλας.

Η Περιφέρεια περιμένει την απάντηση του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα, ώστε να υπογραφεί ακολούθως η προγραμματική σύμβαση και να αποκτήσει η Περιφέρεια πρόσβαση στην πλατφόρμα του υπουργείου και του Taxis. Η θέση σε λειτουργία του συστήματος πιλοτικά δε θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα, είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Πηγή: https://www.voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια