Συμμορία ''ρήμαξε'' καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - Πώς άρπαξαν 8.000 ευρώ

Συμμορία ''ρήμαξε'' καταστήματα στη Θεσσαλονίκη - Πώς άρπαξαν 8.000 ευρώ

Συμμορία νεαρών έκλεβε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.  Η λεία τους περιελάμβανε το συνολικό χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων  -δύο ανήλικοι νεαροί, ένας 20χρονος και μία 23χρονη- αλλά και δύο γυναικών τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της ληστρικής κλοπής και για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 συνέστησαν συμμορία, κατά το χρονικό διάστημα 15-12-2018 έως 12-01-2019, διέπραξαν τρείς κλοπές και μία ληστρική κλοπή, αφαιρώντας από χώρους εμπορικών καταστημάτων συνολικά το χρηματικό πόσο των 8.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα και εμπορεύματα.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας.

Ήταν η είσοδος των μελών της συμμορίας στα καταστήματα, όπου χωρίζονταν σε δύο υποομάδες, μία εκ των οποίων απασχολούσε τους υπαλλήλους και η δεύτερη εισερχόταν σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, από τους οποίους αφαιρούσαν και ιδιοποιούνταν παράνομα χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα των παθόντων.

Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δύο νεαρών για διακεκριμένη παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δύο νεαρών στερείται δελτίου αστυνομικής ταυτότητας. Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: seleo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια