Θεσσαλονίκη: Ναυάγησε η απομάκρυνση τοξικών φυτοφαρμάκων από την Σταυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Ναυάγησε η απομάκρυνση τοξικών φυτοφαρμάκων από την Σταυρούπολη

Συνεχίζεται η περιπέτεια με την απομάκρυνση και μεταφορά στο εξωτερικό των πέντε τόνων φυτοφαρμάκων που βρίσκονται αποθηκευμένα εδώ και δεκατρία χρόνια στο κτίριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε και θα επαναπροκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς αν και υπήρξε ενδιαφέρον από τρεις εταιρείες αυτές υπέβαλαν ελλιπή στοιχεία φακέλων στις προσφορές τους. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κινηθούν oi διεργασίες προκειμένου να “τρέξει” ο διαγωνισμός και σε τρεις μήνες να υπάρξει υποψήφιος ανάδοχος.

Υπενθυμίζεται, ότι τα φυτοφάρμακα αγοράστηκαν από τον πρώην Εθνικό Οργανισμό Καπνού και δεν καταστράφηκαν όπως προβλεπόταν, ενώ παρέμειναν στο κτίριο στη Σταυρούπολη, το οποίο παραχωρήθηκε το 2005 στην τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας έγιναν ενέργειες για την απόσυρσή τους από την εταιρεία που τα εισάγει, ώστε να μην καταβληθεί το κόστος της διαχείρισης αποβλήτων, κάτι που δεν ευοδώθηκε. Το 2002 με την εκκαθάριση του Οργανισμού Καπνού έγινε μια καταγραφή. Ακολούθησε νέα καταγραφή το 2012 και διαγωνιστική διαδικασία το 2015 κατά την οποία ελήφθησαν προσφορές.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια