Αρχιτεκτονική διάκριση για το «Καραπάντσειο» της δυτικής Θεσσαλονίκης

Αρχιτεκτονική διάκριση για το «Καραπάντσειο» της δυτικής Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, η Τελετή Απονομής Βραβείων «ΔΟΜΕΣ 2019» στην οποία ήταν υποψήφιο για την κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο» και το «Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο» το οποίο επιλέχθηκε μαζί με άλλα 9 κτήρια ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα έργα και στο οποίο αποδόθηκε σχετικός έπαινος. Τα στοιχεία της υποψηφιότητας του Καραπάντσειου Πολιτιστικού Κέντρου, δημοσιεύθηκαν στην ειδική έκδοση του περιοδικού «Δομές». Η παρουσίαση του έργου επαινέθηκε ιδιαίτερα από τον Ιάπωνα, κάτοχο του Βραβείου Pritzker διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα κ. Toyo Ito ο οποίος ως μέλος της κριτικής επιτροπής, το κατέταξε στην πρώτη θέση για την κατηγορία του.

Αρχιτεκτονική διάκριση για το «Καραπάντσειο» της δυτικής Θεσσαλονίκης , φωτογραφία-1
Αρχιτεκτονική διάκριση για το «Καραπάντσειο» της δυτικής Θεσσαλονίκης , φωτογραφία-2

Ο ετήσιος θεσμός συμπληρώνει 10 χρόνια ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής με κριτική επιτροπή κορυφαίους αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο. Επίσης, τιμώντας τους αρχιτέκτονες που έχουν διακριθεί, από το 2010 έως και φέτος, παρουσιάζουν την Έκθεση «10 Χρόνια Βραβεία ΔΟΜΕΣ», με φωτογραφικό υλικό από 109 έργα, σε χώρο 1.000m2, στον 1ο όροφο του πολυχώρου The Hub, Αλκμήνης 5 (20:00-23:00). Στα 10 χρόνια του θεσμού, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.463 συμμετοχές με περισσότερους από 5.200 συντελεστές, έχουν απονεμηθεί 39 βραβεία και 76 έπαινοι και έχουν δημοσιευθεί 141 έργα στις ομώνυμες εκδόσεις. Στη φετινή διοργάνωση υποβλήθηκαν 144 έργα για τις εξής τέσσερις (4) κατηγορίες: «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο», «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο», «Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα» και «Καλύτερη μελέτη». Επίσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές είναι οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι, για τις κατηγορίες «καλύτερο πραγματοποιημένο έργο» και «καλύτερη μελέτη».

Πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια