Θα είναι τελικά η Τουρκία τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2021;

Θα είναι τελικά η Τουρκία τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ του 2021;

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα διέρρευσαν περί πρότασης που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να είναι η Τουρκία τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ του 2021, της χρονιάς δηλαδή που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821.

Την πληροφορία μετέδωσε το protothema.gr, επικαλούμενο όπως ανέφερε υπηρεσιακό έγγραφο που συντάχθηκε μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών που τον συνόδευαν στην Άγκυρα.

Η είδηση αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αντιδράσεις τη στιγμή που τόσο κύκλοι της κυβέρνησης και της ΔΕΘ - Helexpo καθώς και διπλωματικές πηγές δεν την επιβεβαιώνουν.

Διπλωματικές πηγές που μίλησαν στην "Εφημερίδα των Συντακτών" αναφέρουν πως σε ό,τι αφορά το 2021 και το 2022 για την τιμώμενη χώρα της ΔΕΘ, γίνονται συζητήσεις με ευρωπαϊκές χώρες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα πως για την περίοδο 2023-2024 υπάρχουν συζητήσεις για χώρα από τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια