Μπουτάρης: Αδειάστε το πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας-Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης

Μπουτάρης: Αδειάστε το πάρκινγκ από την πλατεία Ελευθερίας-Ξεκινούν τα έργα ανάπλασης

Διορία μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να αποχωρήσει έδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης στην εταιρία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να ξεκινήσει η ανάπλαση της μετά το πράσινο φως που άναψε το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, ψηφίζοντας την διοικητική αποβολή του ιδιώτη από τον χώρο.

«Σας δίνω διορία μέχρι την Παρασκευή γιατί είμαι γαλαντόμος» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στους εκπροσώπους της εταιρίας μετά την ψηφοφορία. Νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι η εταιρία διεκδικεί εμμέσως αποζημίωση από το δήμο για να φύγει. 

«Ήρθαν στο γραφείο μου οι ιδιοκτήτες που λειτουργούν το πάρκινγκ την προηγούμενη Παρασκευή και μου είπαν. Εμείς δώσαμε 15 εκατ. ευρώ στο δήμο. Εμείς δεν θα πάρουμε κάτι;» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης ανάβοντας τα αίματα στο Σώμα. Ένταση επικράτησε και όταν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής έκανε λόγο για στημένες ψηφοφορίες.

«Εμείς προχωρήσαμε σε τρεις κινήσεις για να απορροφηθούν τα ΙΧ. Το λιμάνι έχει δύο σημεία με 600 θέσεις και είναι πιο φθηνά. Ζητήσαμε από το Υπερταμείο το κτήριο στην Πολυτεχνείου και από το ΥΠΕΘΑ το στρατόπεδο Μυστακίδη για να δημιουργήσουμε εκεί ένα πάρκινγκ. Και από κει με ένα shuttle bus θα εξυπηρετούνται οι πολίτες» τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης

Συνδυαστική λύση και ανάπλαση της πλατείας και πάρκινγκ ζήτησε για άλλη μία φορά ο επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατηγόρησε την διοίκηση Μπουτάρη για προχειρότητα και κωλυσιεργία.

«Η πλατεία Ελευθερίας πρέπει να γίνει χώρος μνήμης και πρασίνου. Χρειάζεται πάρκινγκ; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Είναι δευτερεύον. Το και πλατεία και πάρκινγκ είναι αστείο» επανέλαβε από την πλευρά της η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου. Υπέρ της αποβολή της εταιρίας πάρκινγκ τάχθηκε και η δημοτική ομάδα του ΚΚΕ.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια