"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα έχει ανάπτυξη, που πρέπει να κατατίθεται θετικά και στην εθνική και στην τοπική οικονομία"

"Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα έχει ανάπτυξη, που πρέπει να κατατίθεται θετικά και στην εθνική και στην τοπική οικονομία"

"Το λιμάνι (της Θεσσαλονίκης) θα έχει ανάπτυξη, μία ανάπτυξη, όμως, η οποία πρέπει θετικά να κατατίθεται και στην εθνική οικονομία, αλλά και στην τοπική οικονομία", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.

"Το λιμάνι δεν μπορεί να βλέπει μόνον προς τη θάλασσα, πρέπει να βλέπει και την πόλη και την ευρύτερη περιοχή", υπογράμμισε ο υπουργός, ο οποίος συναντήθηκε, χθες το απόγευμα, στα γραφεία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων στη Θεσσαλονίκη, με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης της ΔΑΛ, Βαγγέλη Ζορκάδη και τον λιμενάρχη Θεσσαλονίκης.


Ερωτηθείς για τις προοπτικές που διανοίγονται για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, ο κ. Κουβέλης απάντησε: "Η συνθήκη των Πρεσπών ανοίγει πράγματι δυνατότητες να υπάρξει αυτή η συνεργασία με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα πολύ θετικά κατατιθέμενο στο συνολικότερο ζήτημα της ανάπτυξης του λιμανιού και της περιοχής".

"Να κερδίσει η προοδευτική πολιτική στις εκλογές. Κορμός της είναι ο ΣΥΡΙΖΑ"

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο εκδήλωσης μνήμης για την αγωνίστρια της Αριστεράς Ουρανία Νιζαμίδου, στα Γιαννιτσά, τόνισε ότι το διακύβευμα είναι "να προκύψουν διοικήσεις, οι οποίες θα υπηρετήσουν την αυτοδιοίκηση, θα υπηρετήσουν τους πολίτες και τις πόλεις" και το ίδιο ισχύει και για τις περιφερειακές αυτοδιοικητικές εκλογές.


Σε ό,τι αφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών εκεί, τόνισε ο κ. Κουβέλης, "οι πολίτες πρέπει να δώσουν τη ψήφο τους έτσι ώστε να μπορέσει να προκύψει το νέο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να προωθήσει την πολιτική της αλληλεγγύης, της ισόμερης και αναμφισβήτητα κοινωνικής ανάπτυξη , της οικονομικής πολιτικής, η οποία δεν θα προωθεί το δόγμα της λιτότητας και δεν θα αφήνει μεγάλα στρώματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας ανάμεσα σε αυτά τα στρώματα και τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας έξω από τα οικονομικά αποτελέσματα".


Για τις δε εθνικές εκλογές, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι το διακύβευμα είναι  "να κερδίσει η προοδευτική πολιτική και κορμός σε αυτήν την προοδευτική πολιτική είναι ο ΣΥΡΙΖΑ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια