Θεσσαλονίκη: Οι γηραιότεροι νικητές του Μαραθωνίου - Κλείνουν οι εγγραφές!

Οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα έχουν την τιμητική τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, την Κυριακή 14 Απριλίου, αλλά και στην ετήσια εκδήλωση της «Ημέρας του Μαραθωνίου», την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Από τον περσινό «Νυχτερινό» και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του προσεχούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε καθέναν από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσπάθειας των πρωταθλητών κάθε ηλικίας!

Κατά συνέπεια, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά θα αναδειχθούν 216 νικητές και νικήτριες σε 72 κατηγορίες.

Όλοι οι αντίστοιχοι νικητές και οι νικήτριες του πρόσφατου «Νυχτερινού» ανά ηλικιακή κατηγορία, είναι προσκεκλημένοι στην ετήσια εκδήλωση της «Ημέρας του Μαραθωνίου», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (05/03) στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2), για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει μαζί με τους θεσμικούς υποστηρικτές, φορείς υποστήριξης, εθελοντικούς φορείς και χορηγούς που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία των δύο μεγάλων διοργανώσεων του 2018.

Ανάμεσα στους τιμώμενους δρομείς που διακρίνονται και συνδυάζουν τις αξιόλογες επιδόσεις με το μήνυμα ότι η άθληση απευθύνεται σε κάθε ηλικία, θα βρίσκονται οι δύο γηραιότεροι νικητές στους Δρόμους 5.000μ. του περσινού «Νυχτερινού», ο 78χρονος Δημήτρης Αγγελιδάκης και η 79χρονη Σμαράγδα Μανδύλα.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1941, ο κύριος Δημήτρης Αγγελιδάκης στέλνει μήνυμα ζωής με το παράδειγμά του.

«Τρέχω, κολυμπώ, αθλούμαι όσο μπορώ, προτού με πάρουν τα χρόνια!», λέει με χιούμορ και προσθέτει: «Έχω ήδη εγγραφεί και στον φετινό Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, στα 5.000 μ., και ανυπομονώ για τον αγώνα της 14ης Απριλίου. Τρέχω κάθε χρόνο στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της πόλης μας και μου αρέσουν πολύ. Βλέπω τους νεότερους να τρέχουν και παίρνω δύναμη, κάθε αγώνας μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά και είναι μία γιορτή για τη Θεσσαλονίκη».

Παρότι ήταν ο ταχύτερος στους άνδρες ηλικίας 75-79 ετών, με χρόνο 50:23, υπογραμμίζει ότι για τον ίδιο σημασία έχει η χαρά της συμμετοχής: «Ποτέ δεν παρατηρώ τον χρόνο μου, ούτε στενοχωριέμαι αν κάποιος με προσπεράσει. Απολαμβάνω τον αγώνα χωρίς να με απασχολεί η επίδοσή μου. Πιστεύω, όμως, ότι τον Απρίλιο θα κάνω πολύ καλύτερο χρόνο, κάτω από 40 λεπτά! Είναι πολύ όμορφη η πρωτοβουλία των διοργανωτών να βραβεύουν τους νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία, θα δώσει πρόσθετο κίνητρο σε περισσότερο κόσμο να τρέξει. Εγώ θα καλέσω όλους τους συνομήλικούς μου, για να βρεθούμε μαζί στην εκκίνηση στις 14 Απριλίου!»

Ο κύριος Αγγελιδάκης κατέληξε με μία συμβουλή προς μικρούς και μεγάλους: «Να αφήσουν όλους τους καναπέδες και να αρχίσουν να περπατούν και να τρέχουν! Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για την υγεία του ανθρώπου...»

Εξαιρετική είναι και η περίπτωση της κυρίας Σμαράγδας Μανδύλα, η οποία πρόσφατα έκλεισε τα 79 της χρόνια και έχει πλέον μπει στα 80, αλλά εξακολουθεί να τρέχει συστηματικά και «να κάνει πρωταθλητισμό»: Στον «Νυχτερινό» του περασμένου Οκτωβρίου, στον Δρόμο 5.000μ., ήταν η ταχύτερη όχι μόνο στην ηλικιακή κατηγορία της (75-79 ετών) αλλά και μεταξύ όλων των δρομέων άνω των 65 ετών, με τον εντυπωσιακό χρόνο 36:39!

«Λάτρευα τον αθλητισμό από μικρή και στο σχολείο έβγαινα πάντοτε πρώτη στα αγωνίσματα του στίβου, κερδίζοντας ακόμα και τα αγόρια. Σε ηλικία 20 ετών παντρεύτηκα και τα εγκατέλειψα όλα. Αυτή η έλλειψη του αθλητισμού ήταν τόσο έντονη, που στα 66 μου, όταν πλέον είχε φύγει από τη ζωή ο σύζυγός μου, αποφάσισα να κατέβω στους αγώνες δρόμου και να κάνω πρωταθλητισμό! Συμμετείχα στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από τα πρώτα χρόνια, έχω τρέξει σε δρόμους 10 χλμ. αλλά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, πλέον όμως προτιμώ τον Δρόμο 5.000μ.. Αν είμαι γερή, θα τρέξω βέβαια και τον Απρίλιο, με στόχο να τα πάω ακόμα καλύτερα από ό,τι στον περσινό ‘Νυχτερινό’!», τονίζει η κυρία Σμαράγδα Μανδύλα, η οποία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την φυσική άσκηση και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για πολλές νεότερές της:

«Κάθε πρωί στις 07:00 πηγαίνω στο Καυτανζόγλειο για προπόνηση. Επιπλέον, πηγαίνω στο γυμναστήριο και πάντοτε ακολουθώ κάποιο αθλητικό πρόγραμμα. Δεν κάθομαι ποτέ. Πολλές συνομήλικές μου δεν με καταλαβαίνουν, αλλά εγώ τους λέω ότι ‘πρέπει να σηκωθείτε κι εσείς από την καρέκλα, να περπατάτε λίγο στην παραλία, να κινείστε για να νιώσετε καλύτερα’. Δεν μπορούν να κατανοήσουν όλοι πόσο ωφέλιμη για την ψυχική και την σωματική υγεία είναι η φυσική δραστηριότητα. Οι νέες αθλήτριες, πάντως, μου λένε κάθε φορά ότι με θαυμάζουν και θέλουν να φτάσουν στην ηλικία μου εξίσου ακμαίες! Εγώ απλώς τους λέω να συνεχίσουν να αθλούνται και να μην τα παρατούν ποτέ».

Τελευταίο ημέρες εγγραφών - Κλείστε θέση έγκαιρα!

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Υγεία
1) Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - Άγιος Παύλος Εθν. Αντιστάσεως 161, Καλαμαριά 231 3304400 08:00-08:00 (Επομένης) Αιμοδυναμική, Καρδιολογική, Οδοντιατρική, Ορθοπαιδική, Παθολογική, Χειρουργική 2)  Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Νέα Ευκαρπία, Νέα Ευκαρπία 231 3323000 08:00-08:00 (Επομένης) Αγγειοχειρουργική, Αιμοδυναμική, Γυναικολογική, Θωρακοχειρουργική, Καρδιολογική, Καρδιοχειρουργική, Μαιευτική, Νεογνολογική, Νευρολογική, Νευροχειρουργική,...
Κοινωνία
Ομάδα  20 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλαν λίγο μετά τις  11.00 το πρωί στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που βρίσκεται στην οδό 26ης Οκτωβρίου. Αφού πέταξαν "τρικάκια" και  φώναξαν συνθήματα,  αποχώρησαν από το κτίριο. Η παρέμβαση των αντιεξουσιαστών αφορά την ''κατάληψη 111'', που βρίσκεται στην Εγνατία.  Πηγή: seleo.gr
Κοινωνία
Αυξάνεται η τιμή το σουβλάκι που αναμένεται να φτάσει τα 3 ευρώ. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου, Γιώργος Πολύζος είπε: «Ζούμε σε ένα περιβάλλον στο οποίο η φορολογία και οι εισφορές είναι στα ύψη. Οι τιμές των κρεάτων σε όλη την Ευρώπη αυξάνονται συνέχεια. Από την 1η Μαρτίου η τιμή στο κρέας έχει ανέβει 30%». Είπε ακόμα ότι οι αυξήσεις στις τιμές θα γίνουν για να προστατευθεί το προϊόν. Το ποσοστό αύξησης όπως είπε θα είναι του 10 με 15%! Και...
Εκπαίδευση
Τομή για την ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104, 9 FM. Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου με το νομοσχέδιο επιλύονται τρία προβλήματα. Αφενός αντιμετωπίζεται το θέμα της ανυπαρξίας της τρίτης λυκείου, και αφετέρου το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ το οποίο εξαντλούσε τους υποψήφιους και τους οδηγούσε σε τεχνικές εισαγωγής...
Κοινωνία
Ένα πλήρες εκπαιδευτικό ταξίδι φιλόδοξων πιλότων και αεροσυνοδών προσφέρει η Ellinair, η αεροπορική εταιρεία με ελληνική υπογραφή, στο ολοκαίνουργιο εκπαιδευτικό της κέντρο στον κόμβο του αεροδρομίου Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται και η έδρα της. Στελεχωμένο από ιδιαίτερα έμπειρους επαγγελματίες με χιλιάδες ώρες πτήσης αλλά και διδασκαλίας χειρισμού αεροσκαφών στο ενεργητικό τους, το νέο εκπαιδευτικό κέντρο υπόσχεται να παρέχει ευρύ φάσμα εκπαί...
Κοινωνία
Το Mediterranean Cosmos, ο απόλυτος προορισμός για shopping και διασκέδαση για όλη την οικογένεια, υποδέχεται την Άνοιξη και γιορτάζει το Πάσχα, και σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του με τις πιο ξεχωριστές εκδηλώσεις! Από τις 19 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, πρωτότυπα εικαστικά εργαστήρια, δημιουργικές δραστηριότητες και διασκεδαστικές παραστάσεις απογειώνουν την πασχαλινή μας διάθεση!  Στο Σπίτι του Δάσους (Πράσινη Πλατεία, επίπεδο 1) και το Αυγόσπιτο (Κόκκ...
Σπορ
Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας έστησαν φιέστα τίτλου με σημαίες, καπνογόνα, πυρσοί, τραγούδια και συνθήματα. Δείτε το βίντεο: Πηγή: seleo.gr
Σπορ
Τρέλα για ένα εισιτήριο για το ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός αυτή την Κυριακή, όπου ο Δικέφαλος του Βορρά θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια! Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απελευθέρωσε τα εισιτήρια μέσω διαδικτύου στις 09.00 το πρωί και ήδη η ειδική πλατφόρμα δείχνει πως δεν υπάρχουν άλλα εισιτήρια. Έτσι, χιλιάδες φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι από την τηλεόραση, ενώ μετά το παιχνίδι θα υπάρξουν πανηγυρισμοί με την ομάδα, τό...
Οικονομία
Στα 53,86 ευρώ εκτιμάται το μέσο τυπικό καλάθι του 2018 στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 3% σε σχέση με το 2018 με 55,74 ευρώ.  Ωστόσο, στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος παραμένει η τιμή του αρνιού. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για τις τιμές των προϊόντων του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα τ...