Θεσσαλονίκη: Οι γηραιότεροι νικητές του Μαραθωνίου - Κλείνουν οι εγγραφές!

Οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα έχουν την τιμητική τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, την Κυριακή 14 Απριλίου, αλλά και στην ετήσια εκδήλωση της «Ημέρας του Μαραθωνίου», την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Από τον περσινό «Νυχτερινό» και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του προσεχούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε καθέναν από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσπάθειας των πρωταθλητών κάθε ηλικίας!

Κατά συνέπεια, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά θα αναδειχθούν 216 νικητές και νικήτριες σε 72 κατηγορίες.

Όλοι οι αντίστοιχοι νικητές και οι νικήτριες του πρόσφατου «Νυχτερινού» ανά ηλικιακή κατηγορία, είναι προσκεκλημένοι στην ετήσια εκδήλωση της «Ημέρας του Μαραθωνίου», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (05/03) στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2), για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει μαζί με τους θεσμικούς υποστηρικτές, φορείς υποστήριξης, εθελοντικούς φορείς και χορηγούς που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία των δύο μεγάλων διοργανώσεων του 2018.

Ανάμεσα στους τιμώμενους δρομείς που διακρίνονται και συνδυάζουν τις αξιόλογες επιδόσεις με το μήνυμα ότι η άθληση απευθύνεται σε κάθε ηλικία, θα βρίσκονται οι δύο γηραιότεροι νικητές στους Δρόμους 5.000μ. του περσινού «Νυχτερινού», ο 78χρονος Δημήτρης Αγγελιδάκης και η 79χρονη Σμαράγδα Μανδύλα.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1941, ο κύριος Δημήτρης Αγγελιδάκης στέλνει μήνυμα ζωής με το παράδειγμά του.

«Τρέχω, κολυμπώ, αθλούμαι όσο μπορώ, προτού με πάρουν τα χρόνια!», λέει με χιούμορ και προσθέτει: «Έχω ήδη εγγραφεί και στον φετινό Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, στα 5.000 μ., και ανυπομονώ για τον αγώνα της 14ης Απριλίου. Τρέχω κάθε χρόνο στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της πόλης μας και μου αρέσουν πολύ. Βλέπω τους νεότερους να τρέχουν και παίρνω δύναμη, κάθε αγώνας μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά και είναι μία γιορτή για τη Θεσσαλονίκη».

Παρότι ήταν ο ταχύτερος στους άνδρες ηλικίας 75-79 ετών, με χρόνο 50:23, υπογραμμίζει ότι για τον ίδιο σημασία έχει η χαρά της συμμετοχής: «Ποτέ δεν παρατηρώ τον χρόνο μου, ούτε στενοχωριέμαι αν κάποιος με προσπεράσει. Απολαμβάνω τον αγώνα χωρίς να με απασχολεί η επίδοσή μου. Πιστεύω, όμως, ότι τον Απρίλιο θα κάνω πολύ καλύτερο χρόνο, κάτω από 40 λεπτά! Είναι πολύ όμορφη η πρωτοβουλία των διοργανωτών να βραβεύουν τους νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία, θα δώσει πρόσθετο κίνητρο σε περισσότερο κόσμο να τρέξει. Εγώ θα καλέσω όλους τους συνομήλικούς μου, για να βρεθούμε μαζί στην εκκίνηση στις 14 Απριλίου!»

Ο κύριος Αγγελιδάκης κατέληξε με μία συμβουλή προς μικρούς και μεγάλους: «Να αφήσουν όλους τους καναπέδες και να αρχίσουν να περπατούν και να τρέχουν! Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για την υγεία του ανθρώπου...»

Εξαιρετική είναι και η περίπτωση της κυρίας Σμαράγδας Μανδύλα, η οποία πρόσφατα έκλεισε τα 79 της χρόνια και έχει πλέον μπει στα 80, αλλά εξακολουθεί να τρέχει συστηματικά και «να κάνει πρωταθλητισμό»: Στον «Νυχτερινό» του περασμένου Οκτωβρίου, στον Δρόμο 5.000μ., ήταν η ταχύτερη όχι μόνο στην ηλικιακή κατηγορία της (75-79 ετών) αλλά και μεταξύ όλων των δρομέων άνω των 65 ετών, με τον εντυπωσιακό χρόνο 36:39!

«Λάτρευα τον αθλητισμό από μικρή και στο σχολείο έβγαινα πάντοτε πρώτη στα αγωνίσματα του στίβου, κερδίζοντας ακόμα και τα αγόρια. Σε ηλικία 20 ετών παντρεύτηκα και τα εγκατέλειψα όλα. Αυτή η έλλειψη του αθλητισμού ήταν τόσο έντονη, που στα 66 μου, όταν πλέον είχε φύγει από τη ζωή ο σύζυγός μου, αποφάσισα να κατέβω στους αγώνες δρόμου και να κάνω πρωταθλητισμό! Συμμετείχα στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από τα πρώτα χρόνια, έχω τρέξει σε δρόμους 10 χλμ. αλλά και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, πλέον όμως προτιμώ τον Δρόμο 5.000μ.. Αν είμαι γερή, θα τρέξω βέβαια και τον Απρίλιο, με στόχο να τα πάω ακόμα καλύτερα από ό,τι στον περσινό ‘Νυχτερινό’!», τονίζει η κυρία Σμαράγδα Μανδύλα, η οποία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την φυσική άσκηση και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για πολλές νεότερές της:

«Κάθε πρωί στις 07:00 πηγαίνω στο Καυτανζόγλειο για προπόνηση. Επιπλέον, πηγαίνω στο γυμναστήριο και πάντοτε ακολουθώ κάποιο αθλητικό πρόγραμμα. Δεν κάθομαι ποτέ. Πολλές συνομήλικές μου δεν με καταλαβαίνουν, αλλά εγώ τους λέω ότι ‘πρέπει να σηκωθείτε κι εσείς από την καρέκλα, να περπατάτε λίγο στην παραλία, να κινείστε για να νιώσετε καλύτερα’. Δεν μπορούν να κατανοήσουν όλοι πόσο ωφέλιμη για την ψυχική και την σωματική υγεία είναι η φυσική δραστηριότητα. Οι νέες αθλήτριες, πάντως, μου λένε κάθε φορά ότι με θαυμάζουν και θέλουν να φτάσουν στην ηλικία μου εξίσου ακμαίες! Εγώ απλώς τους λέω να συνεχίσουν να αθλούνται και να μην τα παρατούν ποτέ».

Τελευταίο ημέρες εγγραφών - Κλείστε θέση έγκαιρα!

Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Οι ομαδικές εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 15 Μαρτίου και οι ατομικές εγγραφές μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Οι εγγραφές μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Οικονομία
Πανέμορφα, καταπράσινα νησάκια στην περιοχή της Σιθωνίας Πανέμορφα και άγνωστα νησάκια της Χαλκιδικής προβάλλει με το νέο του βίντεο ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής George Sal. Τα νησάκια αυτά ονομάζονται Πούντα και Σπαλαθονήσια και βρίσκονται αμέσως μετά το Νέο Μαρμαρά κ το Πόρτο Καρράς. Όπως αναφέρει ο ίδιος «Είναι ιδιόκτητα καταπράσινα κ μάλιστα στο ένα (το Νησάκι Πούντα που είναι και το μεγαλύτερο) υπάρχουν κατοικίες ηλεκτροδοτούμενες αφού είναι σε πολ...
Κοινωνία
Η επίσημη ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για σήμερα ημέρα Αγίου Πνεύματος, (Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019), αναφέροντας πως τα καταστήματα σε όλο το νομό θα είναι υποχρεωτικά κλειστά. Όπως αναφέρει ο ΕΣΘ: «Υποχρεωτικά ΚΛΕΙΣΤΑ θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 απόφ...
Οικολογία
Eικόνα- Λέξεις: Θωμάς Καραγκιοζόπουλος Αυτός ο μικρός λόφος από σκουπίδια κάθε είδους έκανε κατάληψη σε ένα πεζοδρόμιο της πόλης. Τα σκουπίδια δεν είναι μόνο αυτά, απλώς ήθελα να εστιάσω στο μήνυμα. Η εικόνα ξεκάθαρα αποκρουστική και οι μυρωδιές επίσης.  Κάποιος συμπολίτης μας έκανε απευθείας έκκληση στους γείτονές του γράφοντας το δικό του μήνυμα για αυτήν την εικόνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πεζοδρόμια μετατρέπονται σε σκουπιδότοπο, σίγουρα ούτε η...
Διάφορα
Αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2019, όπως έγινε γνωστό. Ειδικότερα, οι εκπτώσεις για τη θερινή περίοδο αναμένεται να ξεκινήσουν  τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και τα τέλη Αυγούστου. Η ακριβής ημερομηνία ορίζεται από τις 8 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως στις εκπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ είναι επι...
Κοινωνία
Το τελευταίο κουδούνι μπορεί να χτύπησε, όμως δεν έχουν όλες οι οικογένειες τη δυνατότητα να πάνε διακοπές. Για όσους γονείς μείνουν στην πόλη υπάρχουν επιλογές ώστε τα παιδιά τους να περάσουν δημιουργικά το καλοκαίρι, την ώρα που εκείνοι θα εργάζονται.    Στο ΚΘΒΕ για θέατρο Το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά (4 - 11 ετών) το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 2500 παιδιά. ...
Περιστατικά
Ένας άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή (16/6). Ειδικότερα, το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή του Ωραιοκάστρου και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον άνδρα βρήκε νεκρό μία καμαριέρα. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν πως ο άνδρας ήταν αλλοδαπός και 43 ετών, ενώ η αστυνομία ερευνά το περιστατικό με τις πρώτες ενδείξεις να μην δείχνουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Πηγή: typosthes.gr
Εγκληματικότητα
Τάματα, αφιερώματα και χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 4.300 ευρώ, φέρεται ότι αφαίρεσε από Ιερές Μονές του Αγίου Ορους -από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι και το Μάιο του 2019- ο 56χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στις 13 Ιουνίου, με την κατηγορία ότι έκλεψε τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων, στο Άγιο Όρος. Έπειτα από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τέσσερις κλοπές από...
Διάφορα
Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και το θερμόμετρο έχει πάρει την ανιούσα. Για όσους βρίσκονται στην πόλη και αναζητούν στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς, τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης αποτελούν μια μικρή όαση! Μια εξαιρετική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στην πισίνα, συνοδεία δροσιστικών ποτών και γευστικών πιάτων. Πάμε να τα δούμε! Hyatt Regency Thessaloniki Απολαύστε το μπάνιο σας στην πισίνα 1.200 μέτρων του Hyatt Regency Thessaloniki...
Διάφορα
Το βράδυ της Τετάρτης, 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Restaurant 100 Awards στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα η οποία ανέδειξε 100+ 100 κορυφαίες προτάσεις για φαγητό σε όλη την Ελλάδα. Βραβεύσεις απέσπασαν εστιατόρια κάθε ύφους από κάθε γωνιά της χώρας όπως: το Aleria και το Varoulko Seaside, η Σελήνη στη Σαντορίνη και η Ντομάτα στη Χαλκιδική, το Χαρούπι και το Εβόρα Eatery στη Θεσσαλονίκη, το Ferryman και το Hasika στην Κρήτη,...