Θεσσαλονίκη: Άνοιξε νέος δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «κόσμημα» (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε νέος δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «κόσμημα»

Η Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, ήταν μια σημαντική ημέρα για την περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής ενός νέου δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Παύλου Μελά και χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στο διώροφο κτίσμα με υπόγειο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως με Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, επισκέφθηκαν τη σύγχρονη προσχολική στέγη που ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχτεί 39 βρέφη και νήπια και φέρει τον τίτλο «Παιδική Στέγη Ιωάννη και Αναστασίας Λαδένη» κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (178/2019) προς τιμήν της δωρήτριας Αναστασίας Λαδένη.

Η κυρία Λαδένη, ανέλαβε πλήρως τις δαπάνες για την ανέγερση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Άνω Μετεώρων σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Παύλου Μελά, από «διαχειριστή έργου» που η ίδια επέλεξε και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που παρακολουθούσε την πρόοδο και την ποιότητα του έργου.

Πολυτιμότατη είναι η βοήθειά της στην υλοποίηση και κατασκευή δύο σχολικών υποδομών του Δήμου, αναλαμβάνοντας έτσι σε δύσκολες εποχές να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των αναγκών της τοπικής κοινωνίας για ασφαλείς και ποιοτικούς χώρους αγωγής και φιλοξενίας των παιδιών.

Να σημειωθεί ότι με προσωπική φροντίδα του προσωπικού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, εξοπλίστηκαν όλες οι αίθουσες απασχόλησης, ανάπαυσης, περιποίησης και οι κουζίνες παρασκευής γευμάτων και γάλακτος, με τα κατάλληλα για την ηλικία έπιπλα (κρεβατάκια, τραπεζάκια, καθίσματα), κιγκλιδώματα, σκεύη κτλ και διαμορφώθηκε με ζωηρούς χρωματισμούς ένα ιδανικό περιβάλλον με προδιαγραφές για τους μικρούς χρήστες του.

Έτσι 20 μήνες μετά τις πρώτες εργασίες εκσκαφής (Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017) και μέσα στην προβλεπόμενη χρονική προθεσμία, ο νέος σταθμός αποπερατώθηκε και προστέθηκε στη δύναμη των παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά, ανακουφίζοντας εργαζόμενες οικογένειες.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει

Η επιλογή των παιδιών θα γίνει με βάση τη λίστα επιλαχόντων από τις εμπρόθεσμες αιτήσεις  στους πλησιέστερους παιδικούς σταθμούς, που κατέθεσαν οι γονείς για το σχολικό έτος 2018-2019.

Εφόσον δεν συμπληρωθεί ο προκαθορισμένος αριθμός της δυναμικότητας, τότε οι γονείς μπορούν να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο γραφείο του τμήματος των παιδικών σταθμών που βρίσκονται στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών στην διεύθυνση: Λήμνου 2 & Καζαντζίδη στη Νικόπολη.

Όταν συντρέχουν διάφοροι κοινωνικοί λόγοι (ασθένεια, αναπηρία, άμεση φιλοξενία του παιδιού στους παιδικούς σταθμούς για λόγους κοινωνικοποίησης λόγω δυσλειτουργίας στην ανάπτυξή του), η αίτηση θα εξετάζεται ξεχωριστά από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού ληφθεί υπόψη η εισήγηση της ορισθείσας ειδικής επιτροπής μοριοδότησης, η οποία στη σύνθεσή της περιλαμβάνει Κοινωνικό  Λειτουργό και  Ψυχολόγο και δύναται η τοποθέτηση του παιδιού στη δύναμη των παιδικών σταθμών άνευ μοριοδότησης και κατά προτεραιότητα. 

Δείτε φωτογραφίες από τον νέο βρεφονηπιακό σταθμό «κόσμημα».

nipiagwgio-thessaloniki-1.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-1.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-2.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-2.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-3.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-3.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-4.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-4.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-6.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-6.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-5.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-5.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-7.jpg
nipiagwgio-thessaloniki-7.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια