Θεσσαλονίκη: Αστέρια του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ κάνουν… ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3

Φιλικός αγώνας μπάσκετ τη Δευτέρα (04/03) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Την προσεχή Δευτέρα, 4 Μαρτίου στις 09.30 το πρωί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές και Διεθνείς Ποδοσφαιριστές – Πρωταθλητές Ευρώπης Legends 2004 θα συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό φιλικό αγώνα μπάσκετ με σύνθημα «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3»!

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying έχει ως σκοπό να στείλει μήνυμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού!

Η συνέντευξη Τύπου

Διοργανωτές είναι το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, η ΚΕΔΗΘ και ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ομιλητές ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Πασχαλίδου, Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ, Μαρία Σαμολαδά, Εκπρόσωπος Τύπου ΚΜΟΠ, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, Άγγελος Χαριστέας, διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος των Legends 2004 (Πρωταθλητής Ευρώπης 2004).

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Η ΠΚΜ μαζί με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, είμαστε συνδιοργανωτές, για να δώσουμε ασίστ να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Κοινός μας στόχος είναι να παρακινήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού». Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου σημείωσε πόσο σημαντική είναι παρουσία αθλητών τέτοιου μεγέθους σε αυτές τις δράσεις, αναφέροντας πως στόχος της ίδιας και της αντιπεριφέρειας είναι να μεγαλώσουν.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, σημείωσε τη δράση των Καλαθοσφαιριστών, εδώ και 15 χρόνια σε όλη τη χώρα, με αγώνες για καλό σκοπό ενώ ο αναπληρωτής περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστείδης Παπαδόπουλος, συνεχάρη τους διοργανωτές για τις δράσεις που δίνουν διέξοδο σε μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα.

Η εκπρόσωπος του Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ, Χρύσα Αντωνίου, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση, αφού στόχος του Europe Direct μεταξύ άλλων είναι και οι δράσεις κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Η συγκινητική εξομολόγηση του Αγγελου ΧαριστέαΙδιοκτήτης παρακολουθούσε με κρυφή κάμερα την ενοικιάστρια του σπιτιού

Ο Αγγελος Χαριστέας, μέλος των Legends 2004 πρωταθλητής Ευρώπης, τόνισε πως στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά και φωνάζουν «παρών» ως αθλητές, η αποκάλυψη όμως που έκανε, τους άγγιξε όλους.

«Ο αθλητισμός είναι διέξοδος από τέτοιες καταστάσεις. Δεν ντρέπομαι να το πω. Ο αθλητισμός δίνει διέξοδο σε ένα παιδί, το κάνει πιο δυνατό, αποκτάει αυτοπεποίθηση και μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια κρούσματα. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα. Ίσως είμαι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να δουν τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και γιατί μας κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής που σήκωσε το Euro 2004 και παρότι, όπως εξήγησε εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η λέξη λέξη bullying, αλλά ο εκφοβισμός, το «πέσιμο» και η βία, βρήκε διέξοδο στον αθλητισμό. «Δόξα τω Θεώ ακολούθησα αυτό το δρόμο και ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα», τόνισε «χρυσός» σκόρερ του 2004.

Με τη συμμετοχή περίπου 5000 μαθητών και των συνοδών τους

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 πμ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος όλων να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, μαθήτριες από τη Σχολή Χορού «Κερβανίδου», θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους, η οποία είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα Live Without Bullying.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δοθεί ένα συμβολικό δώρο.

Οι ομάδες

Οι ομάδες θα είναι μεικτές. Οι προπονητές των ομάδων θα είναι οι Σούλης Μαρκόπουλος και Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Μεταξύ άλλων στο φιλικό θα αγωνιστούν: Νάσος Γαλακτερός, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Νίκος Χατζηβρέττας, Γιώργος Γιαννουζάκος, Σωτήρης Νικολαΐδης, Γιώργος Καρακούτης, Γιώργος Μασλαρινός και Κώστας Χαραλαμπίδης, Κώστας Τσαρτσαρής , Σωτήρης Καραποστόλου, Λάππας και Θεόδωρος Παπαλουκάς, Άγγελος Χαριστέας, Θεόδωρος Ζαγοράκης,, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Σεϊταριδης, Παναγιώτης Φύσσας και Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Την εκδήλωση υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πηγή: https://www.life-events.gr

λοήγησ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη 20 Μαρτίου με τη βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά σημεία να κάνουν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα διαρκέσει έως το Σάββατο. Στη συνέχεια, όμως, ο καιρός βελτιώνεται με παροδικές νεφώσεις και όσοι αναρωτιούνται για το τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου, σε γενικές γραμμές προβλέπεται καλός. Όμως, τα προγνωστικά στοιχεία στη συνέχεια προβλέπουν νέα ισχυρή ψυχρή μεταβολή που...
Κοινωνία
Ακυβέρνητο λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη ακινητοποίησε το πρωί της Τετάρτης λίγο μετά το τέρμα της Νεάπολης από όπου ξεκίνησε ο οδηγός του. Τα μπουλόνια που βρίσκονται στο  τιμόνι έσπασαν με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην μπορεί να στρίψει το λεωφορείο.  Στο λεωφορείο επέβαιναν δύο επιβάτες. Ο οδηγός κατάφερε να το ακινητοποιήσει 25 μέτρα  μετά το τέρμα. Συνεργεία του ΟΑΣΘ επισκεύασαν το λεωφορείο το οποίο εκτελεί και πάλι δρομολόγια στους δρόμους της πό...
Περιστατικά
Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν: • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση...
Περιστατικά
Τροχαίο ατύχημα με καραμπόλα μεταξύ 2 ΙΧ και ενός σχολικού λεωφορείου, σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε περιοχή της Πολίχνης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας Think Simple στο facebook, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ δυο αυτοκινήτων και ενός σχολικού λεωφορείου το οποίο μετέφερε παιδιά. Το ατύχημα έγινε στη συμβολή των οδών Γ. Παπαϊωάννου και Παξών και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά μόνο υλικές ζημιές. Δείτε τις φωτογ...
Πολιτική
Με το παράσημο του Μέγα Σταυρού βραβεύτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Με το παράσημο του Μέγα Σταυρού της Αξίας του Τάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας βραβεύτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η επίδοση των τιμητικών παρασήμων έγινε από τον πρέσβη της Γερμανίας, Γενς Πλότνερ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Η βράβευση έγινε παρουσία του γενικού προξένου, Βάλτερ Στέκελ, με τον κ. Μπουτάρη να δηλώνει πως εί...
Κοινωνία
Τοποθέτηση της Τροχαίας για το στάτους των ηλεκτρονικών πατινιών Του Γιώργου Καλλίνη Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι σίγουρα η νέα μόδα στη Θεσσαλονίκη, ως μια οικολογική, φθηνή και εύκολη λύση μετακίνησης. Όμως, τα πρόσφατα ατυχήματα με τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη έθεσαν επί τάπητος τον προβληματισμό για την ασφάλεια των επιβατών, ειδικά χωρίς να έχει οριστεί κάποιο θεσμικό πλαίσιο από την Τροχαία και το Υπουργείο Μεταφορών για ένα πρωτόγνωρο μέσο μεταφοράς...
Κοινωνία
Στρατηγικό σχέδιο σε έκταση από το Λιμάνι μέχρι τον Κελλάριο Όρμο Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ Το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης της με αυτήν είναι η βασική επιδίωξη του προγράμματος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που σχεδίασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Ομίλου Παγκόσμιας Τράπεζας και της Deloitte και το οποίο παρουσιάστηκε χθες, σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο. Η περιοχή μελέτης είναι έκτα...
Κοινωνία
Η εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών της περιοχής από τα ΕΛΠΕ, οι διαρροές από τον δήμο και η επιστολή του γονέα. Γράφει ο Σαλονικιός Στις 6 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου είχε λάβει ομόφωνη απόφαση, έπειτα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο δήμος να μην αποδέχεται στο εξής χορηγίες από τα ΕΛΠΕ, μετά και το πρόσφατο ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ σύμφωνα με το οποίο, ευθύνη για τη δυσοσμία...
Κοινωνία
Μια πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Καβάλας. Προβλήματα στις πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία προκαλεί για άλλη μια φορά η ομίχλη, που επικρατεί στην περιοχή.   Εξαιτίας της ομίχλης υπάρχει δυσκολία στις προσγειώσεις των αεροπλάνων. Ήδη μια πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Σύμφωνα με τον Γιάννης Παπάζογλου PR Ma...
Σχετικά νέα
Ακυβέρνητο λεωφορείο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης με 2 επιβάτες
Θεσσαλονίκη: Τώρα… «ψάχνονται» για τα ηλεκτρικά πατίνια – Η απάντηση Lime
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη παραλία με δημόσια πισίνα – Το σχέδιο των 8,5 χλμ
Δυσοσμία: Ο λαϊκισμός - και μάλιστα ανέξοδος - στα καλύτερα του
Ομίχλη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και προβλήματα - Πτήση προσγειώθηκε στην Καβάλα
Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή αλλοδαπών στην πλατεία Αριστοτέλους (VIDEO)
Έτοιμο να υποδεχτεί τα πρώτα βαγόνια το εντυπωσιακό αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)
ΠΡΟΣΟΧΗ - Φόλες σε πλατεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Τον ερχομό της Άνοιξης γιορτάζουν οι Αζέροι της Θεσσαλονίκης
Δρόμοι για… ερπυστριοφόρα και όχι για λεωφορεία του ΟΑΣΘ στον Λαγκαδά