Θεσσαλονίκη: Αστέρια του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ κάνουν… ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3

Φιλικός αγώνας μπάσκετ τη Δευτέρα (04/03) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Την προσεχή Δευτέρα, 4 Μαρτίου στις 09.30 το πρωί στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, Βετεράνοι Καλαθοσφαιριστές και Διεθνείς Ποδοσφαιριστές – Πρωταθλητές Ευρώπης Legends 2004 θα συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό φιλικό αγώνα μπάσκετ με σύνθημα «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3»!

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying έχει ως σκοπό να στείλει μήνυμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού!

Η συνέντευξη Τύπου

Διοργανωτές είναι το ΚΜΟΠ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, η ΚΕΔΗΘ και ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ομιλητές ήταν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ανανιάδης, Περιφερειακός Διευθυντής Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Πασχαλίδου, Πρόεδρος ΚΕΔΗΘ, Μαρία Σαμολαδά, Εκπρόσωπος Τύπου ΚΜΟΠ, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, Άγγελος Χαριστέας, διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος των Legends 2004 (Πρωταθλητής Ευρώπης 2004).

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Η ΠΚΜ μαζί με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, είμαστε συνδιοργανωτές, για να δώσουμε ασίστ να πετύχει αυτή η προσπάθεια. Κοινός μας στόχος είναι να παρακινήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, για την αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού». Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου σημείωσε πόσο σημαντική είναι παρουσία αθλητών τέτοιου μεγέθους σε αυτές τις δράσεις, αναφέροντας πως στόχος της ίδιας και της αντιπεριφέρειας είναι να μεγαλώσουν.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, σημείωσε τη δράση των Καλαθοσφαιριστών, εδώ και 15 χρόνια σε όλη τη χώρα, με αγώνες για καλό σκοπό ενώ ο αναπληρωτής περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αριστείδης Παπαδόπουλος, συνεχάρη τους διοργανωτές για τις δράσεις που δίνουν διέξοδο σε μαθητές και στην κοινωνία γενικότερα.

Η εκπρόσωπος του Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ, Χρύσα Αντωνίου, τόνισε πως δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση, αφού στόχος του Europe Direct μεταξύ άλλων είναι και οι δράσεις κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Η συγκινητική εξομολόγηση του Αγγελου ΧαριστέαΙδιοκτήτης παρακολουθούσε με κρυφή κάμερα την ενοικιάστρια του σπιτιού

Ο Αγγελος Χαριστέας, μέλος των Legends 2004 πρωταθλητής Ευρώπης, τόνισε πως στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά και φωνάζουν «παρών» ως αθλητές, η αποκάλυψη όμως που έκανε, τους άγγιξε όλους.

«Ο αθλητισμός είναι διέξοδος από τέτοιες καταστάσεις. Δεν ντρέπομαι να το πω. Ο αθλητισμός δίνει διέξοδο σε ένα παιδί, το κάνει πιο δυνατό, αποκτάει αυτοπεποίθηση και μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια κρούσματα. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα. Ίσως είμαι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να δουν τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και γιατί μας κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής που σήκωσε το Euro 2004 και παρότι, όπως εξήγησε εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η λέξη λέξη bullying, αλλά ο εκφοβισμός, το «πέσιμο» και η βία, βρήκε διέξοδο στον αθλητισμό. «Δόξα τω Θεώ ακολούθησα αυτό το δρόμο και ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα», τόνισε «χρυσός» σκόρερ του 2004.

Με τη συμμετοχή περίπου 5000 μαθητών και των συνοδών τους

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 πμ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ) ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος όλων να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα μαθητές, συνοδοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κοινό, θα ενημερωθούν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Θα ακολουθήσει ο φιλικός αγώνας, ενώ κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, μαθήτριες από τη Σχολή Χορού «Κερβανίδου», θα παρουσιάσουν τη χορογραφία τους, η οποία είναι εμπνευσμένη από το πρόγραμμα Live Without Bullying.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ σε όλα τα παιδιά θα δοθεί ένα συμβολικό δώρο.

Οι ομάδες

Οι ομάδες θα είναι μεικτές. Οι προπονητές των ομάδων θα είναι οι Σούλης Μαρκόπουλος και Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Μεταξύ άλλων στο φιλικό θα αγωνιστούν: Νάσος Γαλακτερός, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Κακιούσης, Παναγιώτης Λιαδέλης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Νίκος Χατζηβρέττας, Γιώργος Γιαννουζάκος, Σωτήρης Νικολαΐδης, Γιώργος Καρακούτης, Γιώργος Μασλαρινός και Κώστας Χαραλαμπίδης, Κώστας Τσαρτσαρής , Σωτήρης Καραποστόλου, Λάππας και Θεόδωρος Παπαλουκάς, Άγγελος Χαριστέας, Θεόδωρος Ζαγοράκης,, Δημήτριος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Σεϊταριδης, Παναγιώτης Φύσσας και Κωνσταντίνος Χαλκιάς.

Την εκδήλωση υλοποιεί για τρίτη σχολική χρονιά το ΚΜΟΠ, με αφορμή την 6η Μαρτίου, η οποία έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πηγή: https://www.life-events.gr

λοήγησ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Εγκληματικότητα
«Δύο μηχανισμοί είναι μέσα στο Μέγαρο. Λευτεριά στους επαναστάτες», είπε άγνωστος χωρίς να δίνει χρονικό περιθώριο ή παραπάνω στοιχεία. Κινητοποίηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Θεσσαλονίκη για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών πιθανότατα στο Δικαστικό Μεγαρο της πόλης. Άγνωστος τηλεφώνησε περίπου στις 8:50 στο Ράδιο Θεσσαλονίκη προειδοποιώντας για ύπαρξη δύο εκρηκτικών μη...
Σπορ
Οι τρίπλες του έχουν μείνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 ο Βασίλης Χατζηπαναγής είχε μαγέψει όλη την Ελλάδα. Με το ποδοσφαιρικό θρύλο να λέει ότι μπορούσε να τριπλάρει αντίπαλο ακόμη και μέσα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο! Την Πέμπτη το απόγευμα στο Ολυμπιακό Κέντρο Πανοράματος ο Βάσια και το «Camp Βασίλης Χατζηπαναγής» ήταν φιλοξενούμενοι του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία  να πάρο...
Κοινωνία
Oι Σύλλογοι «Τα Αναστενάρια του Λαγκαδά» και «Θρακική Εστία Λαγκαδά» θα πραγματοποιήσουν το ξακουστό σε όλο τον κόσμο έθιμο. Το έθιμο της πυροβασίας, τα Αναστενάρια, θα αναβιώσουν και φέτος στη γιορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην πόλη του Λαγκαδά. Σύμφωνα με το lagadas.net, από αύριο, 21 έως και την Τετάρτη, 23 Μαΐου οι Σύλλογοι «Τα Αναστενάρια του Λαγκαδά» και «Θρακική Εστία Λαγκαδά» θα πραγματοποιήσουν το ξακουστό σε όλο τον κόσμο έθιμο. Η πυρ...
Πολιτική
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η ομιλία του πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει με την παρουσία του και τις υποψηφιότητες της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Χρήστου Γιαν...
Περιστατικά
Αιματηρό επεισόδιο χθες το βράδυ μετά την πορεία για την Γενοκτονία των Ποντίων Δύο άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα για εμπλοκή σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο συνέβη, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, χθες το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 29χρονο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 22 και 33 ετών, και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Όπως κατήγγειλε το θύμα,...
Κοινωνία
3 ώρες και 57 λεπτά τη διαδρομή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα - Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα θα διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά - Οι παροχές Από σήμερα Δευτέρα ξεκίνησαν και επίσημα τα πρώτα δρομολόγια με την υπερταχεία Intercity Express της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα και Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο έγινε την περασμένη Τετάρτη, με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να καταφθάνει στον σιδηροδ...
Οικονομία
Σε αναλυτική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφέρονται τα είδη διατροφής και οι υπηρεσίες εστίασης που μετατάσσονται στον μειωμένο συντελεστή 13% από 24% Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι σύννομες, καλούνται να προσαρμόσουν τους τιμοκαταλόγους αλλά και τις ταμειακές τους μηχανές με βάση τα νέα δεδομένα. Σε αναλυτική εγκύκλιο της ΑΑΔΕ αναφέρονται τα είδη διατροφής και οι υπηρεσίες εστί...
Περιστατικά
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Hotel. Συγκεκριμένα, διερχόμενη αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με δίκυκλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 χρόνων. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΕΚΑΒ ο τραυματισμός της γυναίκας στρατιωτικού δεν είναι σοβαρός και αυτή την ώρα μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Έρευνα για τα ακριβή αίτια διενεργεί η Τ...
Κοινωνία
Αναστάτωση προκλήθηκε στην περιοχή της Τούμπας μετά από εύρεση στρατιωτικού όλμου. Ο όλμος βρέθηκε σήμερα το πρωί στο ρέμα της Τούμπας. Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και ο στρατός για να εκκενώσουν την περιοχή και να απομακρύνουν τον όλμο. Πληροφορίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι πρόκειται για βλήμα 105 χιλιοστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πυροσωλήνα, που σημαίνει ότι πιθανότατα είναι ενεργό. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Μονάδας Εκκαθ...