Αλλαγές στα δρομολόγια των γραμμών 23 και 50 του ΟΑΣΘ

Διαφορετική διαδρομή θα ακολουθούν προσωρινά οι λεωφορειακές γραμμές 23 και 50 του ΟΑΣΘ εξαιτίας έργων διαμόρφωσης σχολικών δακτυλίων που εκτελούνται στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Η προσωρινή τροποποίηση των δρομολογίων αποφασίστηκε μετά από σχετική διαβούλευση που προηγήθηκε με τους δήμους Θεσσαλονίκης και Νεάπολης – Συκεών και την Τροχαία.

H σχετική απόφαση (10/19 15-02-2019) του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) άρχισε να εφαρμόζεται από 18-2-2019, ενώ τα έργα στις οδούς Επταπυργίου, Χ. Μούσκου και Ελ. Βενιζέλου αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 40 ημέρες.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων, η Πολιτιστική Γραμμή Νο 50 θα στρίβει από την οδό Ακροπόλεως στη Λεωφόρο ΟΧΙ και κατόπιν στην οδό Ελ. Ζωγράφου, απ’ όπου θα επανέρχεται στην κανονική της διαδρομή.

Όσον αφορά στη γραμμή Νο 23 “Ν.Σ. Σταθμός - Συκιές”, στην πρώτη φάση των έργων, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη, επηρεάζεται η μετάβαση προς Συκιές.

Η διαδρομή που ακολουθεί είναι: υφιστάμενη διαδρομή μέχρι τη στάση “Λαοδηγήτρια”, επί της οδού Ιουλιανού. Κατόπιν, αριστερά Ολυμπιάδος έως Πλατεία Μουσχουντή και έπειτα ακολουθεί τη διαδρομή της γραμμής 28: Μετεώρων – Ελπίδος – Ελ. Βενιζέλου – Μεσολογγίου – Μ. Μερκούρη – Οδ. Φωκά – Επταπυργίου – υφιστάμενη διαδρομή γραμμής 23 έως στο τέρμα στις Συκιές.

Στο τμήμα διαδρομής από την Πλ. Μοσχουντή μέχρι και την οδό Επταπυργίου θα εξυπηρετούνται οι υφιστάμενες στάσεις της γραμμής 28 για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα στην περιοχή της Πορτάρας. (Απόφαση ΟΣΕΘ 12/2019 19-02-2019).

Από την οδό Επταπυργίου και μέχρι το τέρμα Συκεών εκτελείται κανονικά η διαδρομή της γραμμής 23 και εξυπηρετούνται όλες οι υφιστάμενες στάσεις.

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, στην οδό Ολυμπιάδος θα εξυπηρετείται η στάση “Κουλέ Καφέ” σε αντικατάσταση της ομώνυμης στάσης, στην οδό Θεοτοκοπούλου.

Στη δεύτερη φάση των έργων, η οποία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, θα επηρεαστεί και η επιστροφή της γραμμής Νο 23, προς Ν.Σ. Σταθμό.

Η διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσει είναι: υφιστάμενη διαδρομή – Επταπυργίου – Ελ. Βενιζέλου – Δ. Ιπάτρου – Α. Κωνσταντόπουλου – Εράσμου – Χαρ. Μούσκου – Κλαυθμώνος – Ακροπόλεως – υφιστάμενη διαδρομή γραμμής 23.

Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, προς αντικατάσταση των στάσεων “Άγιοι Ανάργυροι”, στις οδούς Επταπυργίου και Χαρ. Μούσκου, θα τοποθετηθεί προσωρινή στάση στην οδό Κλαυθμώνος, μετά τη διασταύρωσή της με την οδό Χαρ. Μούσκου. Επίσης η στάση “Πλάτανος” επί της οδού Επταπυργίου θα εξυπηρετείται από την ομώνυμη στάση στην οδό Ακροπόλεως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκτροπές των γραμμών που επηρεάζονται από τα παραπάνω έργα, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο «11085», όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 07:00 έως τις 22:00.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Εγκληματικότητα
Σύλληψη αντιεξουσιαστών την ώρα που πυροδοτούσαν εκρηκτικό μηχανισμό έξω από σπίτι πρώην υπουργού στη Θεσσαλονίκη. Στη  σύλληψη δύο ατόμων που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, για απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού του πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη και για κατοχή εκρηκτικών υλικών στη Θεσσαλονίκη.  Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ ο ένας εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε τη στιγμή που επιχειρούσε να εν...
Κοινωνία
Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Στις εννιά το πρωί άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες για την απόπειρα εμπρησμού στο σπίτι του Δημήτρη Σταμάτη. Μία ώρα αργότερα συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στο μνημείο του καπνεργάτη μπροστά από το ΕΚΘ και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους. Στις 11.00...
Διάφορα
Πολύωρη διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί σήμερα σε περιοχές στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα από την Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 από τις 09:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθούν εργασίες σύνδεσης νέου αγωγού Φ250 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως με Κλεάνθους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Λόγω των εργασιών θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις οδούς Μ. Μπότσαρη, Κωνσταντινουπόλεως, Μητροπούλου,...
Υγεία
Η αύξηση των αντιοξειδωτικών επιπέδων στην διατροφή αποτελεί μια σημαντική στρατηγική για την ελάττωση της εμφάνισης και ανάπτυξης πολλών ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις. Τα φαινολικά συστατικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί την τροφή-μέσο για την αποτροπή της οξείδωσης που μπορεί να οδηγήσει...
Κοινωνία
«Η Θεσσαλονίκη ως γνωστόν έχει πολλά τουριστικά πρόσωπα και εμείς σχεδιάζουμε να ξαναβγεί η πόλη μπροστά’ είναι ο ιδανικός τουρισμός city break από οποιαδήποτε άλλη πόλη στην Ελλάδα, στην μετά κορονοϊό εποχή» ανέφερε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Βούλα Πατουλίδου προσθέτοντας «είναι ιδανική πόλη και για τον εσωτερικό τουρισμό, τον οποίο έχουμε συμπεριλάβει στους στόχους τουριστικής προβο...
Σπορ
Και με τη… βούλα ξεκινά εκ νέου η SUPER LEAGUE, καθώς η κυβέρνηση έδωσε το «ΟΚ» για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, η SUPER LEAGUE ανοίγει θα ανοίξει ξανά τις πύλες της. Η απόφαση της διοργανώτριας για να… κυλήσει και πάλι η μπάλα στο χορτάρι ήταν γνωστή εδώ και μέρες, ωστόσο, για να οριστικοποιηθεί η επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα έπρεπε να δώσει την άδειά της και η κυβέρνηση. Αυτό τελικά συνέβη το πρωί της Τετάρτης (27/...
Διάφορα
Εικόνες της χώρας μας θέλει η Βικιπαίδεια (Wikipedia) μέσα από φωτογραφικό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα διεξάγει τον διαγωνισμό φωτογραφίας και συνεισφοράς περιεχομένου «Wiki Loves Earth» που απευθύνεται σε φωτογράφους (ερασιτέχνες και μη) οι οποίοι θα φωτογραφίσουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους στην Ελλάδα και θα ανεβάσουν τις φωτογραφίες με ελεύθερη άδεια χρήσης στην Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons. Ο δια...
Κοινωνία
Χθες, το απόγευμα, στα πλαίσια των ελέγχων που διενεργούνται σε καθημερινή βάση στη Νέα Παραλία, στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας εντόπισαν και ακινητοποίησαν 2 άτομα που εκείνη τη στιγμή ρύπαιναν τον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου με σπρέι (graffiti), όπως ενημερώνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Δαγκλής με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook. Ο ίδιος σημειώνει ότι με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ επιβλήθ...
Διάφορα
Έντονη είναι η κακοκαιρία σε όλη την χώρα από χθες Τρίτη, με χιόνια, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας κάτι που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Συνεχίζονται και την Τετάρτη τα έντονα φαινόμενα Σήμερα Τετάρτη, ο άστατος καιρός, με χαμηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και βροχές θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά, τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια. Σχετι...