Προβλήματα στο οδικό δίκτυο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τους Ευζώνους

Το θέμα της επάρκειας, της ασφάλειας και της καταλληλότητας του οδικού άξονα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το τελωνείο των Ευζώνων και τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία επανέρχεται στην επικαιρότητα, μετά την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας. 


Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, η απουσία διαχωριστικής νησίδας αλλά και διασύνδεσης με τους παρακείμενους οικισμούς και οι ελλείψεις σε φωτισμό και διαγραμμίσεις είναι ορισμένα από τα ζητήματα που καταγράφονται σε έναν άξονα μήκους 44 χιλιομέτρων, από τον κόμβο της Χαλάστρας μέχρι τους Ευζώνους. 


Την κατάσταση αυτή αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί που κινούνται σε μια περιοχή με μεγάλη κίνηση, δεδομένου ότι πέρσι από τους Ευζώνους πέρασαν οκτώ εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Α. Βεργίδης: Τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια

«Οι Εύζωνοι είναι πύλη εισόδου και εξόδου επισκεπτών ενώ μεγάλο είναι και το εμπορικό φορτίο που διακινείται μέσω του συγκεκριμένου οδικού δικτύου», επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.


Τονίζει, δε, ότι τα προβλήματα στο δρόμο προς τους Ευζώνους είναι γνωστά εδώ και χρόνια. «Δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα και κάθε χρόνο έχουμε πάνω από 20 - 25 νεκρούς από μετωπικές συγκρούσεις και τροχαία δυστυχήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο κ. Βεργίδης υπογραμμίζει ότι έχουν γίνει συναντήσεις για το θέμα, τις οποίες διοργάνωσαν τόσο ο Δήμος Παιονίας όσο και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σημειώνει ότι «θα πρέπει τουλάχιστον, αν δοθεί ο δρόμος σε ιδιώτη, μέσα στη σύμβαση να συμπεριλαμβάνεται η υποχρέωση του αναδόχου να φτιάξει το δρόμο, ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης».


Για την επάρκεια του φωτισμού στον οδικό άξονα διευκρινίζει ότι υπάρχει φωτισμός στους κόμβους, ωστόσο θα πρέπει να κατασκευαστούν και άλλοι δύο ή τρεις ανισόπεδοι κόμβοι ώστε να διασυνδεθούν οι παρακείμενοι οικισμοί με τον δρόμο. 


«Μετά το Βαθύλακκο, οι αγρότες με τα μηχανήματά τους διασχίζουν κάθετα τον δρόμο, καθώς δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα, προκειμένου να περάσουν απέναντι, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται αυστηρώς. Το έχουμε καταγγείλει στην τροχαία. Τρέχει και η ‘Εγνατία Οδός’ που έχει τη συντήρηση του δρόμου και φτιάχνει κάτι όταν γίνεται αντιληπτικό, αλλά πάντοτε είναι επικίνδυνο», προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης.

Α. Αντωνούδης: Σε εξέλιξη μελέτη οδικής ασφάλειας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Απόστολος Αντωνούδης γνωστοποιεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι καθώς το τμήμα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της εταιρείας -εκτός από τα τελευταία πεντακόσια μέτρα στους Ευζώνους που ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών- βρίσκεται σε εξέλιξη μια μελέτη οδικής ασφάλειας, από την οποία θα προκύψουν κάποιες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.


«Έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα και γι αυτό εκπονούμε μελέτη οδικής ασφάλειας ώστε να γίνουν, όπου χρειάζεται, μικρές παρεμβάσεις για να περιορίσουμε τα ατυχήματα. Αναμένουμε τη μελέτη, πιστεύω, σε δύο μήνες», τονίζει. 


«Όσον αφορά την κατασκευή του δρόμου», προσθέτει, «έχει μπει στα τεύχη της διαδικασίας παραχώρησης και αναμένεται να γίνει από τον παραχωρησιούχο».


Σχετικά με τον φωτισμό, διευκρινίζει ότι δεν φωτίζεται όλο το τμήμα του δρόμου αλλά οι σήραγγες, οι γέφυρες και οι κόμβοι. «Δεν μπορούμε να φωτίσουμε όλο τον αυτοκινητόδρομο λόγω περιορισμένων κονδυλίων βέβαια», σχολιάζει. 


Σε ό,τι αφορά, τέλος τις διαγραμμίσεις, επισημαίνει ότι υπάρχει ένα συνεχές πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου η αρμόδια διεύθυνση της Εγνατίας Οδου εντοπίζει τα προβλήματα κακής ποιότητας διαγράμμισης και τα αποκαθιστά ανά κάποια χρονικά διαστήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια

Υγεία
Η καρδιά είναι ένας μυς που αντλεί αίμα, πλούσιο σε οξυγόνο και το στέλνει σε όλο το σώμα για να τροφοδοτήσει τους μυς και τα κύτταρα. Αυτή η διαδικασία δημιουργεί πίεση. Εάν ένα άτομο έχει υψηλή αρτηριακή πίεση, σημαίνει ότι τα τοιχώματα των αρτηριών του πιέζονται υπερβολικά και συνεχώς. Όταν η πίεση αυτή φτάσει σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Χωρίς θεραπεία, η υπέρταση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, απώλεια ό...
Κοινωνία
Σκληραίνουν τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα: -Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία,...
Κοινωνία
Δεν θα γίνει η φετινή ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν σημειωθεί στην πόλη. Το σχέδιο της κυβέρνησης. Μετά τη σύσκεψη που έγινε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη νέων μέτρων για τον κορωνοϊό.Αρχικά, την ακύρωση της ΔΕΘ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελεία Πελώνη.Σύμφωνα με τα όσα είπε, το μόνο...
Πολιτική
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίουν Σαρλ Μισέλ είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας τον ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Στις 17.00 έχει προγραμματιστεί επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ. Π...
Κοινωνία
Νέα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες από την κυβέρνηση. Εξάπλωση με αυξητικές τάσεις στη χώρα στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης που έγινε νωρίτερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας την επικινδυνότητα της κατάστασης, έκανε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να τη...
Περιστατικά
Με αντί-NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία, μετά την νέα παράνομη τουρκική οδηγία της Αγκύρας που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα για σεισμικές έρευνες του Oruc Reis ανοιχτά του Καστελόριζου. Η αντί -Navtex, εκδόθηκε από τον σταθμό της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού του Ηρακλείου. Ο σταθμός Ηρακλείου ανακοινώνει ότι ο σταθμός της Αττάλειας δεν έχει τη δικαιοδοσία για να εκδώσει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή. Επισημαίνει ότι η περιοχή που δεσμε...
Περιστατικά
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Κυριακή την Εύβοια αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές. Το πρωί της Δευτέρας, ξεβράστηκε μια σορός στην παραλία του Καλάμου κι από την πρώτη στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι πρόκειται για τον ηλικιωμένο που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής στην Εύβοια. Σύμφωνα με το ant1news,gr, η σορός ταυτοποιήθηκε κι έτσι τα θύματα από την φονική κακοκαιρία στην Εύβοι...
Κοινωνία
Ξεκίνησε σήμερα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η κακοκαιρία στον Δήμο Λαγκαδά. Αυτοψίες και ελέγχους σε κατοικίες και υποδομές πραγματοποιούν επιτροπές του Δήμου, στις επτά τοπικές κοινότητες όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα, (Λαγκαδάς, Καβαλάρι, Ηράκλειο, Κολχικό, Περιβαλάκι, Λαγυνά και Χρυσαυγή). Θα ακολουθήσουν έλεγχοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαγκαδά ανακοίνωσε ότι...
Διάφορα
Εάν είστε λάτρης της πίτσας και μένετε στη δυτική Θεσσαλονίκη, το ThessMou.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τις πέντε καλύτερες πιτσαρίες της δυτικής Θεσσαλονίκης!  Με πλούσιους καταλόγους, αυθεντικές ιταλικές συνταγές, πεντανόστιμες σαλάτες, με λεπτή ή crispy ζύμη, οι πιτσαρίες που θα παρουσιάσουμε παρακάτω θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό λάτρη της πίτσας!   RAFFAELE PIZZA & PASTA Διεύθυνση: Παύλου Μελά 8 ,  56224 Εύοσμος Τηλ. 2310772222              ...