Ο κίνδυνος για την Πλατεία Ελευθερίας και οι αρνητικές επιπτώσεις για τους πολίτες

Ο κίνδυνος ακύρωσης της διαμόρφωσης της Πλατείας Ελευθερίας σύμφωνα με τα βραβευμένα σχέδια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και οι αρνητικές επιπτώσεις για το ιστορικό κέντρο, τους πολίτες και τους επισκέπτες του.

Λέξεις: Γιώργος Ζωίδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ

Συμμετείχα στον εν λόγω διαγωνισμό στην προκήρυξη του οποίου δεν προβλεπόταν δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ. Άρα, οι προθέσεις του αγωνοθέτη ήταν ανέκαθεν γνωστές και απολύτως ορθές γιατί είχαν ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της ιστορικής αυτής πλατείας σε βασικό αστικό πόλο και την απόδοσή της στους «κυνηγημένους από τα παντός είδους οχήματα πεζούς», κατοίκους και επισκέπτες αυτής της πόλης. Να σημειώσω, επίσης, ότι η δημόσια παρέμβασή μου έχει ως μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης μας και μόνο.

Όσοι υποστηρίζουν τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Ελευθερίας θα έπρεπε να γνωρίζουν –αν δεν θέλουν να αρκεστούν σε αντιπολιτευτική πολιτική και μόνο–

1. τον αριθμό των οχημάτων που θα έπρεπε να προβλεφθεί, προκειμένου η επένδυση να είναι ανταποδοτική στους επενδυτές και αποτελεσματική ως προς τη διευθέτηση των οχημάτων που επιβαρύνουν καθημερινά την κυκλοφορία της περιοχής με την παρουσία τους. Άρα, το ερώτημα είναι «για πόσες θέσεις στάθμευσης μιλάνε οι ‘διαφωνούντες’ με την αποκλειστική απόδοση της πλατείας στους πολίτες και επισκέπτες αυτής της πόλης».

2. Αν πρόκειται για λίγες (π.χ. 100-200), δεν αξίζει τον κόπο η όποια επένδυση και φασαρία γιατί ούτε τους πεζούς, ούτε τα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούν αποτελεσματικά.

3. Αν πρόκειται για 500 ή 1000 και άνω (!) τότε να βρεθεί κάποιος να μας υποδείξει το σημείο εισόδου/εξόδου των οχημάτων στις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στις τρεις υπερφορτωμένες και με πολλά ήδη κυκλοφοριακά προβλήματα οδικές αρτηρίες.

3.1 Την Ίωνος Δραγούμη, 30 μέτρα μετά το φανάρι της Μητροπόλεως και 30 μέτρα πριν το φανάρι της Λ. Νίκης; ή

3.2 τη Βενιζέλου ανάμεσα από τα δύο φανάρια Λ. Νίκης και Μητροπόλεως όπου σταθμεύει και ο ΟΑΣΘ;

3.3 Ή τέλος τη Λ. Νίκης, μεταξύ Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου, όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι μία μόνιμη κατάσταση.

Θα παρακαλούσα αν κάποιος αρμόδιος γνωρίζει «υπεύθυνα» τη σχετική νομοθεσία να μας ενημερώσει αν επιτρέπονται είσοδοι/έξοδοι μεγάλων χώρων στάθμευσης τόσο κοντά σε σηματοδότες μεγάλων οδικών αρτηριών εντός του ιστορικού κέντρου.

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει ήδη αρκετούς ιδιωτικούς και δημοτικούς χώρους στάθμευσης, που δεν έχουν πληρότητα. Οι υπέρμαχοι δημιουργίας και πρόσθετων χώρων στάθμευσης στο ιστορικό κέντρο θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η «ευκολία αυτή» θα προσελκύσει χιλιάδες νέους εποχούμενους επισκέπτες να κυκλοφορούν και να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης:

  • υπονομεύοντας τη επιτυχή λειτουργία του ΜΕΤΡΟ,
  • συμβάλλοντας στην επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στην πρόσθετη μόλυνση της ατμόσφαιρας και στη δημιουργία της πιο αφιλόξενης για τους πεζούς πόλης, πρωτεία που κατέχει ήδη εδώ και πολλές δεκαετίες η πόλη μας.

Συμπέρασμα:

  • μετρό (δηλαδή εξυπηρέτηση πεζών) και πρόσθετοι χώροι στάθμευσης εντός του ιστορικού κέντρου (εξυπηρέτηση αυτοκινήτων) δεν συμβιβάζονται γιατί έχουν ανταγωνιστική σχέση.
  • πρόσθετοι χώροι στάθμευσης και απόδοση της πόλης στους πεζούς αποτελούν ασύμβατες σχέσεις.
  • οικολογικός και βιοκλιματικός σχεδιασμός ακυρώνονται με την αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων εντός του ιστορικού κέντρου.
  • ας σκεφτούμε επιτέλους ότι πολύ σύντομα η χρήση του μετρό θα μετριάσει την ανάγκη χρήσης αυτοκινήτου που τα τελευταία χρόνια αποτελεί περισσότερο οικονομικό πρόσθετο βάρος παρά φθηνό μέσο εξυπηρέτησης.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ή πόλη που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πριν από 100 περίπου χρόνια, ήταν και παραμένει ωραία σύμφωνα με τα δεδομένα και τα οράματα του χθες. Οι καιροί και οι συνθήκες έχουν αλλάξει από τότε επηρεάζοντας αρνητικά το προφίλ της. Μία κατ’ εξοχήν πόλη αφιερωμένη στους πεζούς έχει μετατραπεί σε μία πόλη εχθρική προς αυτούς. Η σταδιακή αύξηση των όρων δόμησης άλλαξαν την αυθεντική εικόνα της πόλης, προσθέτοντας ύψος στις οικοδομές, άρα και πληθυσμό, άρα και αυτοκίνητα κ.ά.

Καιρός είναι η οικοδομικές δραστηριότητες «εντός των τειχών» να εστιάσουν σε σωστικές κυρίως επεμβάσεις διατήρησης συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης μνημείων και μνημειακών συνόλων κάθε εποχής προβάλλοντας τη διαχρονική ιστορία και φυσιογνωμία της πόλης και όχι διαιωνίζοντας τη λειτουργική της παθογένεια των τελευταίων δεκαετιών, προσθέτοντας μερικές θέσεις πάρκινγκ σε βάρος των πεζών, των παιδιών των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ, των ποδηλατών και των τουριστών που έχουν πολύ περισσότερα δικαιώματα από τα ΙΧ.

Είναι αστείο να συζητάμε για μερικές θεσούλες στάθμευσης χωρίς να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα λειτουργίας του Μετρό. Καιρός είναι, επίσης, να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα στις επεκτάσεις των περιαστικών οικιστικών περιοχών ώστε να αποκτήσουν κάποια στιγμή την προσωπική τους ταυτότητα και οντότητα για να καταστούν ανταγωνιστικοί πόλοι προς το ιστορικό κέντρο.

Πηγή: parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Διάφορα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη 20 Μαρτίου με τη βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορεινά σημεία να κάνουν την εμφάνισή τους. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα διαρκέσει έως το Σάββατο. Στη συνέχεια, όμως, ο καιρός βελτιώνεται με παροδικές νεφώσεις και όσοι αναρωτιούνται για το τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου, σε γενικές γραμμές προβλέπεται καλός. Όμως, τα προγνωστικά στοιχεία στη συνέχεια προβλέπουν νέα ισχυρή ψυχρή μεταβολή που...
Κοινωνία
Ακυβέρνητο λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη ακινητοποίησε το πρωί της Τετάρτης λίγο μετά το τέρμα της Νεάπολης από όπου ξεκίνησε ο οδηγός του. Τα μπουλόνια που βρίσκονται στο  τιμόνι έσπασαν με αποτέλεσμα ο οδηγός να μην μπορεί να στρίψει το λεωφορείο.  Στο λεωφορείο επέβαιναν δύο επιβάτες. Ο οδηγός κατάφερε να το ακινητοποιήσει 25 μέτρα  μετά το τέρμα. Συνεργεία του ΟΑΣΘ επισκεύασαν το λεωφορείο το οποίο εκτελεί και πάλι δρομολόγια στους δρόμους της πό...
Περιστατικά
Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πολεοδομικό συγκρότημα.Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν: • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση...
Περιστατικά
Τροχαίο ατύχημα με καραμπόλα μεταξύ 2 ΙΧ και ενός σχολικού λεωφορείου, σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε περιοχή της Πολίχνης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας Think Simple στο facebook, υπήρξε σύγκρουση μεταξύ δυο αυτοκινήτων και ενός σχολικού λεωφορείου το οποίο μετέφερε παιδιά. Το ατύχημα έγινε στη συμβολή των οδών Γ. Παπαϊωάννου και Παξών και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά μόνο υλικές ζημιές. Δείτε τις φωτογ...
Πολιτική
Με το παράσημο του Μέγα Σταυρού βραβεύτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Με το παράσημο του Μέγα Σταυρού της Αξίας του Τάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας βραβεύτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η επίδοση των τιμητικών παρασήμων έγινε από τον πρέσβη της Γερμανίας, Γενς Πλότνερ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Η βράβευση έγινε παρουσία του γενικού προξένου, Βάλτερ Στέκελ, με τον κ. Μπουτάρη να δηλώνει πως εί...
Κοινωνία
Τοποθέτηση της Τροχαίας για το στάτους των ηλεκτρονικών πατινιών Του Γιώργου Καλλίνη Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι σίγουρα η νέα μόδα στη Θεσσαλονίκη, ως μια οικολογική, φθηνή και εύκολη λύση μετακίνησης. Όμως, τα πρόσφατα ατυχήματα με τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη έθεσαν επί τάπητος τον προβληματισμό για την ασφάλεια των επιβατών, ειδικά χωρίς να έχει οριστεί κάποιο θεσμικό πλαίσιο από την Τροχαία και το Υπουργείο Μεταφορών για ένα πρωτόγνωρο μέσο μεταφοράς...
Κοινωνία
Στρατηγικό σχέδιο σε έκταση από το Λιμάνι μέχρι τον Κελλάριο Όρμο Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ Το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα και ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης της με αυτήν είναι η βασική επιδίωξη του προγράμματος για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που σχεδίασε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Ομίλου Παγκόσμιας Τράπεζας και της Deloitte και το οποίο παρουσιάστηκε χθες, σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση στο Δημαρχείο. Η περιοχή μελέτης είναι έκτα...
Κοινωνία
Η εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών της περιοχής από τα ΕΛΠΕ, οι διαρροές από τον δήμο και η επιστολή του γονέα. Γράφει ο Σαλονικιός Στις 6 Μαρτίου το δημοτικό συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου είχε λάβει ομόφωνη απόφαση, έπειτα από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο δήμος να μην αποδέχεται στο εξής χορηγίες από τα ΕΛΠΕ, μετά και το πρόσφατο ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ σύμφωνα με το οποίο, ευθύνη για τη δυσοσμία...
Κοινωνία
Μια πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο της Καβάλας. Προβλήματα στις πτήσεις από το αεροδρόμιο Μακεδονία προκαλεί για άλλη μια φορά η ομίχλη, που επικρατεί στην περιοχή.   Εξαιτίας της ομίχλης υπάρχει δυσκολία στις προσγειώσεις των αεροπλάνων. Ήδη μια πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Σύμφωνα με τον Γιάννης Παπάζογλου PR Ma...
Σχετικά νέα