Θεσσαλονικείς μετέτρεψαν το σπίτι τους σε “πριβέ” εστιατόριο και ζουν το όνειρο

Eικόνες: uma @ facebook

Ο chef Ανδρέας Κλαυδιανός και η pastry chef Σίσσυ Καρακολίδου αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να την αλλάξουν ριζικά. Με τόλμη άφησαν πίσω τους τη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που τους κρατούσε μακριά από τα παιδιά τους και μετακόμισαν στη Θέρμη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, με σκοπό να ζήσουν το όνειρο τους και να απολαύσουν την οικογενειακή ζωή. Πως το κατάφεραν αυτό; Μετέτρεψαν το σαλόνι και την κουζίνα του σπιτιού τους, σε ένα φιλόξενο «prive» εστιατόριο, το uma chefs home*, και καθημερινά δέχονται παρέες, ακόμη και από το εξωτερικό, που απολαμβάνουν τα ξεχωριστά γεύματα τους, μέσα στο σπίτι τους.

«Δεν αλλάξαμε δουλειά, αλλάξαμε τη ζωή μας κάθετα. Η ζωή μας άλλαξε ριζικά, τίποτα δεν είναι το ίδιο, ακόμα και ο τρόπος που πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο έχει αλλάξει. Μέναμε στο κέντρο, δεν μπορούσαμε να βρεθούμε σαν οικογένεια. Η Σίσσυ εργαζόταν πρωί και εγώ βράδυ και οι ώρες που μπορούσαμε να συναντηθούμε ήταν ελάχιστες» δηλώνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο Ανδρέας Κλαυδιανός.

Η Σίσσυ Καρακολίδου περιγράφει πώς ξεκίνησε αυτή η μοναδική ιδέα, να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι: «Κάποια στιγμή είχαμε διαβάσει ένα άρθρο για μια κυρία στο Παρίσι που είχε χάσει τη δουλειά της τον καιρό της κρίσης, είχε βάλει στο σπίτι της δύο- τρία τραπεζάκια και ενώ δεν ήταν μαγείρισσα, άρχισε να μαγειρεύει και έφτασε στο σημείο να γίνει γνωστή και να έχει κρατήσεις για δύο μήνες. Μας άρεσε σαν ιδέα και έτσι ξεκινήσαμε».

«Δεν ήταν κάτι εύκολο. Στην αρχή ήταν κάτι σοκαριστικό»

Ο κ.Κλαυδιανός επισήμανε ότι «όλο αυτό το εγχείρημα, να ταΐζουμε κόσμο στο σπίτι μας, δεν ήταν κάτι εύκολο. Στην αρχή ήταν κάτι σοκαριστικό. Ξεκινούσαμε το πρωί και μετά βίας καταφέρναμε να τελειώσουμε την προετοιμασία, λίγο πριν να έρθει ο κόσμος. Αναρωτιόμουν, εγώ που ήμουν μαθημένος να ταΐζω 100 με 150 άτομα σε τέσσερις ώρες προετοιμασίας, ξαφνικά για να ταΐσω οχτώ, γιατί να θέλω δέκα ώρες προετοιμασίας. Έλεγα αυτό θα μας ισοπεδώσει, θα πεθάνουμε! Τι πήγαμε και κάναμε; Αλλά τελικά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και βρήκαμε τα πατήματα μας».

«Το πρώτο τετράμηνο το πήγαμε με δικούς μας ανθρώπους, έτσι ώστε όταν μπουν στον χώρο μας να μην έχουμε την αμηχανία του πώς θα εξυπηρετήσουμε. Μάλιστα, τις πρώτες φορές, ρωτούσαμε και ποιο ήταν το άβολο της κατάστασης. Το άβολο ήταν ότι ξαφνικά μπαίνεις σε ένα σπίτι, άβολο ήταν ότι ήθελαν να σχολιάσουν γι’ αυτό που τρώγανε, γι’ αυτό που πίνανε ή για τη μουσική, για το περιβάλλον, εάν μυρίζει ή δεν μυρίζει, αλλά εμείς ήμασταν εκεί» είπε ο Ανδρέας Κλαυδιανός.

Όλες αυτές όμως τις δυσκολίες τις προσπέρασαν, αναφέρει η Σίσσυ Καρακολίδου. «Μπορεί στην αρχή να ήταν δύσκολα, αλλά τώρα που κλείσαμε έναν χρόνο θεωρώ ότι είχαμε δίκιο που το κάναμε, ζούμε στο όνειρο μας, μπορούμε να είμαστε μαζί, να δουλεύουμε μαζί, να ζούμε τα παιδιά μας, να αφήνουμε μια Κυριακή για να τρώμε όλοι μαζί και να γνωρίζουμε κόσμο», εκμυστηρεύεται και προσθέτει χαμογελώντας πλατιά: «Τις πρώτες φορές, μας λέγανε να βγάλουμε τα παπούτσια μας ή μας λέγανε “ήρθαμε και με άδεια χέρια”. Κάποιοι μας φέρνανε και δώρα, ένα κρασί ή κάτι άλλο. Τις γιορτές μας φέρανε ακόμα και δεντράκι και μας είπαν: “Τι, με άδεια χέρια θα ερχόμασταν;” Τους δίνουμε την άνεση ότι είναι σε ένα φιλικό σπίτι».

«Η ποιότητα ζωής που κερδίσαμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας»

Ο Ανδρέας Κλαυδιανός, από τις ατελείωτες ώρες εργασίας στα εστιατόρια ως chef, απολαμβάνει πλέον την οικογένεια του. «Η ποιότητα ζωής που κερδίσαμε είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας, ζούμε πλέον μια όμορφη καθημερινότητα κοντά στα παιδιά μας. Ήδη τα παιδιά αισθάνονται ότι ανήκουν εδώ και ότι θέλουν να βοηθήσουν, να στρώσου το τραπέζι, να τοποθετήσουν τα μαχαιροπίρουνα. Αυτό δεν θα μπορούσα να το έχω σε κάποιο εστιατόριο» αναφέρει.

Η Σίσσυ Καρακολίδου λέει πως τα δύο αγόρια τους, μόλις επιστρέφουν από το σχολείο, «ρωτάνε εάν έχουμε τραπέζι για να ξέρουν πού θα παίξουν, στο δωμάτιο ή στο σαλόνι του σπιτιού. Τα παιδιά προσαρμόζονται πολύ εύκολα, ήταν όλο τόσο περίεργο στην αρχή, ο Ανδρέας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι σε μια κουζίνα εστιατορίου, τα παιδιά βλέπανε συνέχεια τον πατέρα τους, τρώγαμε μαζί, ήμασταν όλοι την ημέρα μαζί, κάτι που δεν είχαμε στο παρελθόν, ειδικά τις γιορτές που ήμασταν μέσα στο άγχος. Τώρα θεωρώ ότι θα τους κακοφανεί εάν θα πρέπει να φύγει ο μπαμπάς από το σπίτι». 

«Μία ημέρα χρειάστηκε να λείψω από το σπίτι», αναφέρει ο Ανδρέας Κλαυδιανός και «ο τετράχρονος γιός μου, μου είπε “εγώ νόμιζα ότι εδώ είναι η δουλειά σου”. Αυτό ήταν ένα από τα κουμπιά, που είναι σαν να σου λένε ότι έτσι αλλάζει η ζωή σου».

«Ελβετοί που μας επισκέφθηκαν, είπαν πως κοντά μας πέρασαν την ομορφότερη ημέρα των διακοπών τους»

«Έχουμε πελάτες και από το εξωτερικό» υπογραμμίζει ο κ. Κλαυδιανός και προσθέτει ότι «δύο ζευγάρια από την Ελβετία μας ζήτησαν ελληνική κουζίνα, δεν μας ενδιαφέρει κάτι άλλο είχαν πει και πέρασαν τόσο καλά, που ακόμα και τις γιορτές μας στείλανε μηνύματα για να μας πουν “χρόνια πολλά”. Κάποια άλλα ζευγάρια από Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο, φεύγοντας από την Ελλάδα, μας έστειλαν μήνυμα ότι η καλύτερη βράδια που πέρασαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ήταν στον χώρο μας. Δημιουργούμε όμορφες ανθρώπινες σχέσεις και όταν φεύγουν από το σπίτι μας, αισθανόμαστε σαν έχουμε βγει έξω για φαγητό με αυτούς τους ανθρώπους, για να διασκεδάσουμε».

Προσπαθούμε να προσφέρουμε μοναδικές στιγμές λέει η Σίσσυ Καρακολίδου, «Όταν έρχονται σε εμάς, βλέπουν τι υλικά χρησιμοποιούμε, μπορούν εάν θέλουν να βοηθήσουν στην κουζίνα, εάν θέλουν να βγουν έξω στην αυλή, να φέρουν τα παιδιά τους και για τα επαγγελματικά, εταιρικά τραπέζια, τους δίνεται η δυνατότητα να είναι μόνοι τους, να μην έχουν δίπλα τους κανέναν». «Είναι στιγμές που δεν το πιστεύεις. Ζούμε το όνειρο μας. Τον περασμένο Δεκέμβριο, κλείσαμε ένα χρόνο και κοιταζόμασταν και λέγαμε πέρασε ένας χρόνος με ανασφάλεια στο άγνωστο, δεν είναι ότι ανοίγεις ένα μαγαζί και λες ότι θα έρθουν, έχω γνωριμίες θα έρθουν και περαστικοί, αλλά ανοίγεις το σπίτι σου» αναφέρει φανερά ικανοποιημένο το ζευγάρι.

*uma chefs home, Ελευθερίας (Θέρμη-Πανόραμα) Θεσσαλονίκη,  694 066 6455, facebook

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ, parallaximag.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Προτείνω
Δεν υπάρχουν ακόμη συστάσεις

Σχόλια

Κοινωνία
Δραματική και άθλια η κατάσταση σε έναν υπό κατάρρευση ΟΑΣΘ σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Ανακοίνωσε σχέδιο διαχείρισης κρίσης με άμεση τοποθέτηση νέας διοίκησης. Αιχμές στην Κομισιόν για την κρατικοποίηση του οργανισμού. Δραματική παρουσίασε την εικόνα των αστικών συγκοινωνιών στην Θεσσαλονίκη ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ο νεότερος στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο Κ. Καραμανλής τόν...
Κοινωνία
Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που προβλέπει απαγόρευση καπνίσματος σε κλειστούς χώρους Σε άμεση και καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων το Σάββατο. Η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης....
Κοινωνία
Το διατηρητέο κτήριο στην οδό Βενιζέλου θα μετατραπεί σε φοιτητική εστία με 100 διαμερίσματα. Έτοιμη 1η Σεπτεμβρίου η φοιτητική εστία στην Πλάτωνος. Στη δημιουργία φοιτητικών διαμερισμάτων στο εντυπωσιακό διατηρητέο κτήριο της πρώην κλινικής Ανδρεάδη στην οδό Βενιζέλου 66 και Τοσίτσα 1 προχωρά το επόμενο διάστημα η εταιρεία Οikotrust, η οποία με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται στον χώρο των ιδιωτικών φοιτητικών εστιών από το 1999. Όπως τόνισε στη Vor...
Κοινωνία
Σε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στη Θεσσαλονίκη εξελίσσεται η υπόθεση της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό. Δυστυχώς, μετά την πάροδο αρκετών ετών αναμονής, ακόμη δεν έχει καθοριστεί το πώς θα υλοποιηθεί ο σταθμός και πόσο θα κοστίσει τελικά. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι μετατίθεται για το 2024, αν...
Εγκληματικότητα
Ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος ενέχεται σε υπόθεση παράνομης κατακράτησης αλλοδαπών σε αποθήκη, συνελήφθη έπειτα από κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη περιοχής του δήμου Βόλβης, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας συνέλαβαν τον 26χρονο, ο οποίος μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, κρατούσαν παρά τη θέλησή τους, με την απειλή όπλου, 19 αλλοδαπούς πο...
Περιστατικά
Σε μέρος ρίψης βοθρολυμάτων έχει μετατραπεί το ανοιχτό ρέμα Διαλογής, το οποίο περνά μέσα από την ομώνυμη κοινότητα  στο Ελευθέριο Κορδελιό. Σύμφωνα με καταγγελίες της πρώην προέδρου της κοινότητας και νυν δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου Μαρίας Πασχαλίδου, ασυνείδητοι βοθροκαθαριστές αδειάζουν το περιεχόμενο των βυτίων τους στο ρέμα σε σημεία που είναι εύκολα προσβάσιμα αντί να τα μεταφέρουν στον βιολογικό της Σίνδου. Στην περιοχή υπάρχει...
Οικονομία
Μπήκε στη λίστα του Forbes για τους πιο επιτυχημένους κάτω από 30 ετών Σε μια έρευνα και εφαρμογή που στοχεύει στην καταπολέμηση των κουνουπιών αποφεύγοντας τη χρήση εντομοκτόνων, συμμετέχει ένας Λαρισαίος επιστήμονας πετυχαίνοντας σημαντικές διακρίσεις. Πρόκειται για τον γεωπόνο Γιωργή Μαστρονικολό τον οποίο το περιοδικό Forbes ενέταξε στη λίστα με τους 30 πιο επιτυχημένους Έλληνες κάτω των τριάντα ετών. Ως υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπ...
Οικονομία
Οι μειώσεις με βάση τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη Μείωση 20% έως και 30% για τους πολύ μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων θα δείχνουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα εκδοθούν τον Αύγουστο. Σε σχέση με πέρυσι, το όφελος θα ξεκινά από περίπου 35 ευρώ για όσους έχουν περιουσία έως 60.000 ευρώ και αυξάνεται σε 99-239 ευρώ για περιουσίες ύψους έως και 300.000 ευρώ.Η μείωση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη τ...
Κοινωνία
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου «Μακεδονία» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου έως την Πέμπτη 25 και από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου έως την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019. Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας ή τοποθέτηση νέων συστ...
Σχετικά νέα
Σχέδιο διαχείρισης κρίσης για ΟΑΣΘ από τον Κώστα Καραμανλή, με αιχμές και νέα διοίκηση
Τέλος το τσιγάρο σε καταστήματα: Πού απαγορεύεται – Πόσο είναι το πρόστιμο
Θεσσαλονίκη: Φοιτιτική εστία το διατηρητέο της κλινικής Ανδρεάδη
Αλλάζουν με κυβέρνηση ΝΔ τα πλάνα για τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη: Σε ποιους δρόμους ξεκινούν έργα από σήμερα - Για 2 εβδομάδες
Ανάκληση νοθευμένου καφέ εσπρέσσο από τον ΕΦΕΤ
Θεσσαλονίκη: Έργα από τη Δευτέρα στο δρόμο του αεροδρομίου
Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε 3 ώρες με νέα τρένα - Τα πρώτα στην Ευρώπη!
Στην αναμονή οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού - Περιμένουν τους προσωρινούς πίνακες
Εργασίες φυτοπροστασίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης